Alex, Axel, Xela, Lexa en Xael hebben er een zusje bij

Marino Vaneeno (31) en Gwenny Blanckaert (23) uit het West-Vlaamse Handzame hebben donderdag hun zesde kind gekregen. De kleine Xeal is het zusje van Alex, Axel, Xela, Lexa en Xael.

Axel, Xela en Alex met de pasgeboren Xeal (foto: Facebook)

Axel, Xela en Alex met de pasgeboren Xeal (foto: Facebook)

De pas 23-jarige Gwenny kwam vorig jaar ook al in het nieuws na de geboorte van haar vijfde kind Xael. Ze zei toen tegen de Krant van West-Vlaanderen:

We kiezen bewust voor een groot gezin. Marino wou altijd al zes kinderen, en over die zesde zijn we nu al aan het nadenken. Hopelijk wordt het opnieuw een jongen, dan hebben we drie jongens en drie meisjes.

Ik wil natuurlijk kunnen bevallen, omdat je de geboorte dan intenser beleeft. Door een vergroeiing op mijn heupen zal ik dat in de toekomst niet meer kunnen, daarom dat we nu ons gezin snel uitbreiden.

Gwenny en Marino verklapten toen ook al dat een eventueel zesde kind Xeal zou gaan heten. Ze vertelden in de diverse interviews die ze hebben gegeven helaas niet waaróm de namen van al hun kinderen zijn samengesteld uit dezelfde vier letters.

Het stel kan in ieder geval nog even voort, want er zijn nog achttien combinaties over: Axle, Aexl, Aelx, Alxe, Xale, Xlea, Xlae, Eaxl, Ealx, Exal, Exla, Elax, Elxa, Laex, Laxe, Lxea, Lxae en Leax.

Welk van deze namen vind jij het bruikbaarst? En ken je nog meer namen die anagrammen van elkaar zijn?

Reacties

 1. Wat mij opvalt: Als je op je 23e je zesde eruit gooit heb je aardig doorgefokt :)

 2. Jemig zeg. En dan op je 23ste al je zesde kind, pfff.

 3. Er zijn nog 18 lettercombinaties over. Als ze in dit tempo doorgaat is ze 41 als ze ze allemaal heeft gehad. Moet kunnen ;-)

 4. Het was overigens logischer geweest als ze de nieuwste telg Leax hadden genoemd, dit in navolging van de andere spiegelbeeldvarianten die ze al gehad hadden.

 5. Maar Xela volgde niet direct op Alex en Lexa niet direct op Axel. Logischerwijs moet het zevende kind dus Leax heten en het achtste Laex.

 6. Maar ze wlilen er maar zes ;)

 7. O ja, dat zeggen ze inderdaad. Even over het hoofd gezien…

 8. Jesse zegt:

  Haha, ik krijg op deze pagina een advertentie van Lexa.nl.

 9. Yvette (via Facebook) zegt:

  Laex klinkt als Latex. Misschien ook geen slecht idee?

 10. Laxe, een laxeermiddel om de baby sneller te laten komen….

 11. Xenos???? (-;

Laat wat van je horen

*