Wie noemt zijn kind Ar’Chianthony, DjéDjé of L’eau? Lees het hier

Heb je mijn overzichten van de bizarste kindernamen van 2012 en 2013 gelezen? Dan heb je je hoogstwaarschijnlijk afgevraagd wie zijn kinderen in godsnaam zulke namen geeft.

De ouders van een aantal kinderen die op de lijst voorkomen waren gelukkig zo aardig een reactie achter te laten. Ik heb ze hier op een rijtje gezet. Volgens mij spreken ze verder wel voor zichzelf.

Heb jij je kind een heel bijzondere naam gegeven? Dan hoor ik graag van je.

Foto: Tanya Little / CC BY-SA 2.0

Foto: Tanya Little / CC BY-SA 2.0

Ar’Chianthony

Whahaha! Wauw Ik Vind Het Echt Helemaal Geweldig Om Te Zien Dat Myn Baby’s Naam Ook In het Rytje Staat! Ar’Chianthony Is Niet Zo Moeilyk! Je Moet Weten Hoe Je Het Uitspreekt En Dan Valt Het Reuze Mee:)! Uniek Is Het Wel! En Als Je Het Zo Moeilyk Vind Is Er Gwn Een Afkorting Ervoor Kortom Gwn Anthony:)Dus Bedankt Voor Het Publiceren Van M’n Babynaam Ben Bly Om Te Zien Dat Ik Iets Goeds En Aparts Heb Kunnen Samenstellen:) Hoop Dat Ik Voor Dit Jaar Weer Iets Unieks Voor Elkaar Krijg En Wie Weet Zie Ik Het Volgend Jaar Weer Op Vernoeming.Nl Staan!

- chays

DjéDjé

Ik ben super trots dat de naam van mijn Jongen er tussen staat maar dat ie moeilijk word gevonde is me een raadsel want het is gewoon de hollandse versie van JJ of JayJay …

#Trotsemamavaneen uniekejongenmeteenuniekenaam !!!

- Mama van DjéDjé

Éowyn

Als dat zo is, dan ken ik de ouders van Eowyn! Dat zijn hele lieve normale mensen die een emotionele associatie hebben met de LOTR-trilogie die meerdere generaties beslaat. Het is eigenlijk een eer voor dat meisje dat ook zij weer vernoemd is :)

- Saskia

Ja das mijn lieve nichtje! Ensie heeft een tante die Arwen heet, dus daar zit een lijn in! En ik heb gelukkig ook niet zo’n saaie naam!

- Winde

G’cerley

Nou. Mijn kindje heet G’cerly dat jullie dat niet kunt uitspreken of belachelijk vinden dt is dan aan jullie. Maar als ik als moeder het maar een mooie naam vind daarom heet ze ook G’cerley.

- Moeder

Jizhmahaël en Jaihziön

Het zal even tijd nemen voordat sommige hun naam.kunnen schrijven, maar onze kinderen hebben ook geen standaard namen.

Jizhmahaël
en Jaihzihiön heren onze zoontjes, dit word vaak ook verkeerd uitgesproken.

Ieder zijn smaak.. ;)

- Priscilla

Jizz

Grappig dat mijn dochters naam zo veel aandacht eist. Ik ben gelukkig niet het spoor bijster, vind het alleen jammer dat er alleen maar gelinkt wordt aan die betekenis van de naam Jizz. Jizz betekend namelijk veel meer dan die betekenis die we idd niet kenden (ben niet zo thuis in die branche). Wel had ik gezien dat Jizz een swingende muziek stijl is van heeeeel langgeleden en dat er een jongetje in Amsterdam ook zo heet. Wij zijn echt wel even geschrokken, maar het is idd een “plat” Engels straattaal begrip als je het in die betekenis ziet, wij zijn niet “plat” niet dat SLAG mensen wat hierboven genoemd wordt…. Voor ons is Jizz een vrolijke naam voor een heel vrolijk meisje, dat we zeker niet cadeau hebben gekregen… Wij linken het aan de swingende muziekstijl en hopen dat ons wondertje erg gelukkig blijft en slimmer is/boven de reacties staat ;-) Groetjes van de mama van Jizz uit 2012….

L’eau

Over onze dochter haar naam L ‘eau (volledig L’eau Vive Julie de Thouars) hebben we louter positieve reacties gehad. Het staat voor levenswater vanwege haar moeilijke start en symboliseert tevens met onze sterrenbeelden en woonplek.

Er is dus over nagedacht ;-)

Mama de l’eau…

- Martine

Mystique

haha, mijn dochter Mystique staat er ook tussen, is een Franse meisjesnaam en tenminste geen 13 in een dozijn naam. Mis trouwens nog wel de naam Goud (Pardoel) ! ;)

- Martijn

Paultje

Paultje is toch geen rare naam mijn zoon heet zo
ik vind het raar dat mensen namen raar vinden

- Els

Pipp-Djo

Mijn favoriet is Pipp-Djo :-) dat is namelijk mijn zoon. En ookal is de naam voor anderen wellicht vreemd, voor ons niet en de mooiste naam die wij onze zoon konden geven ;-)
Overigens vinden wij hem absoluut niet lang en moeilijk. Spreek hem maar eens hardop uit, dat kunnen de kleinste kinderen in onze omgeving zelfs ;)
Ik vind persoonlijk dat je altijd erg op moet passen met meningen geven over namen. Nou ben ik zelf redelijk bestand tegen wat commentaar, maar het is en blijft een heel persoonlijke keuze en je kunt mensen er echt mee kwetsen.

De biologische vader van mijn moeder heet Pip(p) (Een canadees) en wij vonden Pip ook gewoon een hele leuke naam. Never legde wij de link tussen de hondjes Woezel en Pip. Echter toen wij dat wel deden bleven we Pip een leuke naam vinden, maar niet de link naar de hondjes. Dus maakte we er Pipp met dubbel p van.
Ik vond Joe een hele leuke naam, altijd al gevonden voor zowel een meisje als een jongen en opperde ooit Joe Joe, maarja kinderen, Nederlands, die gaan het uitspreken zoals het er staat (zeg maar eens hardop), klinkt voor geen meter natuurlijk
Dus toen kwamen we eveneens op een andere spelling namelijk Djo. Dus Pipp Djo zou het worden, voelde ook goed!
Echter toen Pipp geboren werd en de verpleging en artsen aan ons vroegen hoe ons kindje ging heten zeiden wij dus gelijk Pipp Djo en kregen we natuurlijk response. Je zag ze bijna denken “Wat een rare naam, arm kind” hahaha.
Maar bij het noemen van zijn namen hadden Franke en ik gelijk hetzelfde gevoel echter spraken we dat niet uit naar elkaar op dat moment.
Toen we terug kwamen op zaal en zijn naam op het bord geschreven moest worden begonnen we er eigenlijk beide direkt over dat het leuker klonk het aan elkaar te doen, dus dmv een streepje ertussen
En voila, Pipp-Djo was letterlijk en figuurlijk geboren en nog steeds voelt het super goed.

- Debbie

Poekelien

Dank voor het vermaak! Wij hebben ons rot gelachen. Ik zal jullie uit jullie lijden verlossen. Inderdaad, deze naam komt niet uit een namenboek. Wij hebben een aantal jaar geleden de tot dan toe enige Poekelien (Lingbeek) ontmoet. Een leuke vrouw en de naam is blijven hangen. Wij hebben onze ‘veilige’ top 5 laten vallen ten gunste van Poekelien. En zijn er, zoals elke ouder natuurlijk hartstikke trots op. Kattennaam of niet:-) Dank trouwens voor al het zoeken in de genealogie, maar daar gaan jullie de antwoorden niet vinden dus….

- Thomas

Hier ben ik dan! Thomas en Caroline hebben mij weldegelijk op de hoogte gesteld van de geboorte van Poekelien II. Ik heb overigens een achternichtje dat Roos Poekelien heet. Maar eerlijk gezegd is Poekelien de Groen de eerste echte!!!! Hartstikke leuk! Hoop dat we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken!
Ter info: Er bestaat een boekje – Poekie Poes – door Beatrix Potter geschreven maar de ” poes” is in het verhaal een jongetje!;-) dus ….. Poesennaam … Njet.

- Poekelien Lingbeek

(Onbekend)

Nou sorry weet niet. Hoe mijn meisje haar naam
Hier op komt te staan maar vind het super kinderachtig

Reacties

 1. Was er net een blog over aan het schrijven :) Leuke site is het.

 2. Dino zegt:

  Prachtig allemaal, ik heet officieel Dirk, katholiek gedoopt Theodorus, op school genoemd Dick, of Dik, voor die tijd als klein kind bekend met verkleinvormen van Dick, ook geschreven als Dikkie. Tegenwoordig maak ik mee dat niet iedereen wil dat ik m’n roepnaam Dick gebruik, dus om de familie plezier te doen gebruik ik alleen Dino, geen Dick vanwege zoekmachine-robots en vooral om emailspam te vermijden belangrijk.

  • Dino zegt:

   Mijn ouders zijn al overleden daarom zelf bericht doorgegeven, heel erg lang mijn doopnaam niet eens geweten omdat niemand het had verteld.

 3. Andreas (via Facebook) zegt:

  Allemaal een beetje gepikeerde reacties verneem ik.

 4. Andreas (via Facebook) zegt:

  Ja klopt. Ergens mij ook niet. LotR namen vind ik trouwens wel heel mooi. Of Games of Thrones namen. Ook interessant.

 5. Fieke (via Facebook) zegt:

  De moeder van Ar’Chianthony houdt gewoon erg van hoofdletters ;) En van y

 6. Saskia (via Facebook) zegt:

  Het is een vorm van aandacht vragen denk ik. Prima dat ze die namen kiezen, ook al heb ik echt moeite gehad met die twee broertjes. Ik raakte compleet in de war.

  Zolang ik mijn kind maar geen JoJo of Pollepel noem, is alles prima.

 7. Eva (via Facebook) zegt:

  Tja en kwetsend of niet… als je gewoon nadenkt dan snap je wel hoe iedereen (niet gewoon een paar met een andere mening) erover denkt.
  Ik vind Aislinn bijvoorbeeld een geweldige naam… Hoewel hij ook nog eens erg normaal is, heb ik er toch niet voor gekozen. In Nederland moet je sowieso rekening houden met het feit dat 8 van de 10 iets niet fatsoenlijk kunnen uitspreken…
  En dan nog bewust extra moeilijk maken om interessant te doen?? Meerdere hoofdletters in een naam? Apostrof???
  Of namen waar je je echt mee kan doodschamen…
  Goh kijk eens hoe uniek we zijn pfff

 8. Mama van DjéDjé zegt:

  Saskia hoezo aamdacbt vragen niemamd heeft mij verteld dat de naam van mijn zoon im deze lijst zal komen noem jij het maar aandacht vragen ik zie het zo er lopen teminste geen honderden van rond zoals saskia bijvoorbeeld

 9. Irene (via Facebook) zegt:

  Fonetische spelling omdat anderen het anders niet goed uitspreken; hilarisch (en ook een beetje triest). Kan nog veel meer zeggen, maar dat leidt alleen tot onnodige discussies :-)

 10. Moeder van Ar'chianthony & Ar'Disianthony zegt:

  Sorry maar ik vind het belachelijk dat mensen gewoon met mij lopen te spotten en met de namen van mijn kinderen! De namen van mijn kinderen staat in hun categorie op #1 terwijl in die lijst namen staan die nauwelijks uit te spreken vallen!! Waarom men namen van mijn kinderen überhaupt op internet publiceren weet ik niet maar jullie maken het belachelijk terwijl andere mensen het misschien wel zo mooi vinden en dalijk gebruik ervan gaan maken! Ik heb niet om publicatie van namen van mijn kinderen gevraagd en helemaal niet om belachelijk gemaakt te worden! Vindt dit echt kinderachtig en totaal nergens op slaan moet maar eens gaan overwegen om de oprichter van deze site aan te klagen want ik heb geen toestemming gegeven om de namen van mijn kinderen die ik zelf heb samengesteld te publiceren op zo’n belachelijke manier!!

  • Michelle zegt:

   Ik snap niet zo goed waarom mensen zo gepikeerd doen als ze kritiek krijgen op de namen van hun kinderen. Ze kiezen toch zelf voor zo’n aparte/rare naam. Iedereen heeft blijkbaar het recht hun kind zo te noemen als dat zij zelf willen maar móet je dat wel willen?? Arme kinderen.

   Nog 1 vraag: Ar’chianthony & Ar’Disianthony kort je dat dan beide af als Anthony? Niet echt handig lijkt me.. En bovendien ook niet heel creatief om je kids bijna dezelfde naam te geven.. Zucht…

 11. Marleen zegt:

  Hi!

  Grappig zo, gisteren werd mijn FB-pagina overspoeld met links via vrienden, die hadden opgemerkt dat de naam van ons zoontje jullie lijstje had gehaald. Het Vlaamse weekblad Knack had uit de selectie van 200 ‘bizarre’ namen zelf ook nog eens een geheel eigen selectie van 20 toppers in die categorie geselecteerd. Dat ging natuurlijk snel rond op de sociale media, en aandachtige vrienden hadden ‘m meteen opgemerkt en naar me doorgestuurd.

  Bizar? Ach ja, elk wat wils natuurlijk. Maar ik ben, en blijf, onnoemelijk fier op de namen die wij onze kinderen hebben gegeven.

  Ik ben de mama van Norena Pixie, Orphelia Nyx en Phinneas Rex.
  Waarom deze bijzondere namen? Wel, ik sta zelf in het onderwijs. En hoewel mooie namen, had ik al flink genoeg van alle namen zoals An, Sofie, Emma, Pauline, Marie, Arthur, Maxim(e), Thomas, etc. Als je jaarlijks een 100tal leerlingen hebt, worden die populaire namen al gauw nogal saai (zelfs als je ze heel mooi vindt klinken), en krijg je zelfs op den duur bij sommige namen connotaties, en niet altijd positief. En ik geef Nederlands (en heb binnen dit vak ook nog een jaartje literatuur gegeven, mijn grote passie). Ik wou iets met betekenis, een naam draagt zo veel. Zelf heb ik maar een gewone naam, en geen tweede naam.
  Dus daarom gingen mijn man en ik de originele toer op. Hoe kwamen we erbij? Wel… We hadden 4 voorwaarden: de naam moest passen bij hun familienaam, de naam moest in meerdere talen uitspreekbaar zijn (je moest eens weten wat een Fransman van “Marleen” maakt… grmbl), de naam moest een diepere betekenis of een speciale oorsprong hebben, ze moesten bij elkaar passen (met een tweeling ga je natuurlijk niet voor de stijlbreuk!), en ze moesten bij voorkeur ook nog afgekort kunnen worden. The task ahead: not easy. En voor mij stond vast dat ze ook een tweede naam kregen (ik vind die van mijn man en vooral zijn broer erg mooie tweede namen, wou ik dus ook).

  Alle drie onze kindernamen hebben hun oorsprong in de literatuur, geschiedenis en/of mythologie (of zijn verbasteringen van oude namen). En van de tweede namen hebben we een spel gemaakt: allemaal met een “x” (in de derde positie zelfs), en allemaal met een speciale betekenis. Google-pret verzekerd!

  Zo, nu weten jullie dat ook weer. :-)
  Een toch wel héél fiere mama van drie Bijzondertjes/Wondertjes met heel klinkende namen,
  Marleen

  • Marleen, ik vind de namen van jouw kinderen echt super!
   Vooral Norena Pixie vind ik bijzonder mooi.
   Ik ben zelf fan van ‘dubbele’ namen, maar omdat ik zelf een lange naam heb (Lot is een afkorting) wou ik voor onze kinderen toch liever iets korter. Ik herinner mij dat ik vroeger soms niet genoeg ‘lijntje’ had op mijn huiswerk, toetsen, … om mijn naam helemaal netjes op te krijgen. ;)
   Terecht een fiere mama!

   • Marleen zegt:

    Dank je, Lot. Ik vind ‘Lot’ ook wel mooi, ook als Charlotte, of Lieselot(te). Er zijn zo veel mooie namen… Ikzelf heb maar 1 naam, maar had vroeger ook vaak te weinig plaats om te schrijven. Dat ligt aan die stomme toetsenblaadjes, haha! ;-)

  • Hallo Marleen,

   Dank voor je verhaal! Ik hoor vaker dat mensen die in het onderwijs werken hun kinderen bijzondere namen geven. Daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen.

   Groeten Maarten

   • Marleen zegt:

    Graag gedaan, Maarten.
    Voor alle duidelijkheid, namen zoals Maximiliaan, Sterre, Ann, Etienne, … hebben wat mij betreft ook charme hoor. Alles hangt af van de persoon(lijkheid) die de naam draagt!

 12. Han (via Facebook) zegt:

  De reacties van de ouders zijn zeer verhelderend. Ze bevestigden mijn (bange) vermoedens met betrekking tot dergelijke naamgevers

  • Marleen zegt:

   “Ze bevestigden mijn (bange) vermoedens met betrekking tot dergelijke naamgevers”…
   Beste Han, liever een ouder die een beetje een andere smaak m.b.t. namen heeft, dan een ouder die niet naar z’n kinderen omkijkt. Het zegt meer over jou en jouw ingesteldheid om mensen die je niet kent, te gaan beoordelen over dingen waar je geen weet van hebt.
   Als het geven van een ietwat bijzondere naam de enige opmerking is die mensen ooit over mijn taak als moeder hebben, dan weet ik dat ik zeer geslaagd ben en een goeie mama ben (geweest).
   Shakespeare was al wijs genoeg, en zei ooit eens “What’s in a name?”…

 13. Danny zegt:

  Wat heeft iedereen tegenwoordig toch een drang om ‘uniek’ te zijn. En dan dat geknip en geplak om maar tot iets andera te komen. VRESELIJK. Moet ineens denken aan Zowie Bowie, de zoon van David Bowie. Hij haatte zijn belachelijke naam en zodra hij meerderjarig was liet hij hem veranderen. Uniek is niet altijd mooi, mensen.

  • Marleen zegt:

   Beste Danny, iedereen IS gewoon uniek…
   En wij hebben onze namen niet gekozen om op te vallen, maar enkel op basis van wat wij mooi en betekenisvol vinden. Wat jij daarvan denkt, is helemaal niet relevant.
   Ik hoop alvast dat mijn kinderen niet met mensen zoals jij moeten leren leven, mensen die alles wat “anders” is, of “uniek”, of net niet helemaal “hun smaak” veroordelen als “belachelijk”, of “vreselijk”.
   En als onze kinderen ooit hun naam willen laten aanpassen of veranderen, dan hebben ze onze volledige steun. Maar ik denk niet dat dat nodig zal zijn. Wij willen onze kinderen opvoeden tot sterke individuen, mensen met voldoende “back bone” die beseffen dat er wel andere dingen zijn om zich druk over te maken dan de mening van een anonieme enkeling… Zij zullen boven dit soort opmerkingen staan!

   • ellen zegt:

    euhm, marleen, Ik ben het met je eens dat iedereen zijn eigen namen mag kiezen en dat het ook niet nodig is mensen daarover te veroordelen.
    Maar wat jij hier doet gaat wel erg ver. Danny zegt alleen maar dat hij “geknipte” namen vreselijk vindt. Hij zegt helemaal niks over de ouders/naamgevers.
    Maar jij daarentegen veroordeelt meteen danny. Dat je hoopt dat jouw kinderen niet om zullen gaan met mensen zoals hij……. (erg vreemd).

    En dan dat laatste.. hilarisch!!! dit is wat je zegt: “die beseffen dat er wel andere dingen zijn om zich druk over te maken dan de mening van een anonieme enkeling”…….

    Maar wat doe jij hier zelf dan???? (behoorlijk druk maken volgens mij)

    • Marleen zegt:

     Hoi Ellen,
     Ik had niet de intentie om me druk te maken. En als ik Danny zijn reactie fout heb geïnterpreteerd, dan komt dan enkel door bepaald sterke termen als “vreselijk” (in hoofdletters, dan nog) en “belachelijk”, zonder die te gebruiken in combinatie met vb. “ik vind”.
     Hij verwijst naar David Bowie z’n zoon, een mooi punt en een duidelijk geval van een kind dat het niet eens is met zijn naam, maar hij geeft er door zijn woordgebruik wel een waardeoordeel over mee, namelijk “belachelijk”… Hij scheert een heleboel mensen tegelijk over dezelfde kam.
     En ik hoop alleen maar dat mijn kinderen later door dat soort opmerkingen heen kunnen kijken. En leren te nuanceren, wat ik hier ook probeer te doen.
     Natuurlijk is uniek niet altijd mooi, maar “mooi” is subjectief en persoonlijk, en daar hoeft hij niet veralgemenend over te doen en zijn mening als norm aan te geven. “De gustibus et coloribus…”
     Deze reactie had me helemaal niet gestoord moest hij het wat subtieler en subjectiever aangepakt hebben… ;-) (Genre, “persoonlijk vind ik…”, of “ik zou andere keuzes gemaakt hebben…”). Dan had ik zelfs niet eens gereageerd hierop, want dan gaat het om een valabele, persoonlijke en genuanceerde mening.
     Maar wees gerust, ik maak mij hier niet druk in. Ik vond gewoon dat ik mijn kant van het verhaal ook mocht vertellen. :)

 14. Ach, een hele wijze meneer (mijn papa lol) zei bijna dagelijks: “Leven en laten leven!”
  Al die vieze commentaar op sommige namen, dat is toch nergens voor nodig?
  Zolang je zelf geen verjaardagskaart voor Jizz, DjéDje of Godiswithme moet schrijven is er toch niets aan de hand. Ik vind heus niet elke naam in het lijstje mooi of geslaagd, maar om dan maar (anoniem) de ouders te gaan beledigen, loze veronderstellingen te maken, het kind een toekomst vol pesten te voorspellen, … Nee, dankjewel! Onze kindjes hebben in onze ogen doodnormale namen, maar wij krijgen ook commentaar, omdat ze alledrie met dezelfde letter beginnen. So? Wij hebben onze inside joke daarover. En daar heeft verder niemand zaken mee. :)
  (Ahja, de kindjes heten Luka, Lilly en Launo.)

  • Marleen zegt:

   Wijze meneer, die papa! Mooie namen hebben jullie ook, vooral Lilly vind ik erg poëtisch, ik denk gelijk aan vrolijke bloempjes. Wij kennen ook mensen die hun kindjes allemaal namen gaven met dezelfde beginletter. Past ook helemaal perfect!
   En je hebt gelijk hoor, de mensen die hier de ouders willen gaan veroordelen, moeten maar eens hand in eigen boezem steken. De namen die je je kind geeft, zeggen helemaal niks over hoe je ze opvoedt of hoe goed je ervoor zorgt. Net zo min als leeftijd wat zegt over ouderlijke capaciteiten. Ach ja, ze verveelden zich misschien, en gingen daarom wat kankeren…
   En wat dat pesten betreft: dat zegt meer over de pesters dan over de kinderen met bijzondere namen! Je hebt dus helemaal gelijk met je reactie. X

 15. Dirani (via Facebook) zegt:

  Norena Pixie vind ik wel heel leuk! Mijn dochters heten Zoe Yin en Romi Li

  • Marleen zegt:

   Dank je, Dirani! Jij hebt ook wel een mooie, bijzondere naam. En je dochters ook, heel fijn! En ze passen ook ontzettend mooi samen! X

 16. Dat het aandachttrekkende egoisten zijn, wellicht? Je zal als kind maar gestraft worden met deze onzin..

 17. Esther zegt:

  Ik volg deze discussie met belangstelling. Voor mijn werk heb ik een paar jaar geleden een artikel over een aantal onderzoeken naar naamgeving en het psychologische effect ervan op kinderen geschreven (http://datavaluetalk.com/data-quality/when-nomen-becomes-omen/).Ik vind natuurlijk van alles van namen, maar ik ga ervan uit dat ouders hun kinderen een naam uit liefde en niet uit achteloosheid of slechtheid hebben gegeven. Ik hoop dat de dragers van de namen uit de lijst dat in ieder geval beseffen.

 18. Irene (via Facebook) zegt:

  Eerst kan ze erom lachen en nu wil ze je aanklagen… Bizar

 19. Pamela (via Facebook) zegt:

  Moet ze dan niet de SVB aanklagen voor het publiceren op internet :s

  • Lorelei zegt:

   Ik vind het juist interessant om de unieke namen te lezen elk jaar. Ik kijk altijd uit naar deze lijst van de SVB.

   Ik vind het wel merkwaardig dat de SVB alle namen mag publiceren, terwijl op de site van het meertens instituut altijd <5 aangegeven wordt, bij namen die erg weinig voorkomen. Van Engeland en Wales heb ik ook een lijst gevonden met de namen van de kinderen die in het vorige jaar zijn geboren, op de website van the Office for National Statistics (ONS). Maar die lijst wordt blijkbaar pas in augustus vrijgegeven, want die van 2012 is nu de recentste.
   http://www.ons.gov.uk/ons/publications/re-reference-tables.html?edition=tcm%3A77-318071

   In deze lijst (tabel 6 van het bestand) staan alleen namen die vaker dan 3 keer gegeven zijn. Dit is de verklaring:
   "Names with a count of 2 or less have been redacted using S40 of the Freedom of Information Act in order to protect the confidentiality of individuals."

   Maar ik vind een complete lijst dus leuker.

 20. Mar (via Facebook) zegt:

  Het is maar waar je je kind mee wilt opzadelen…..ik kom in de kerkboeken de meest vreemde namen tegen…wat dacht je van Lubbert….

 21. Josan (via Facebook) zegt:

  :-) Ik moet er wel om lachen

 22. Ik vind het belachelijke namen. Om je kind hier mee op te zadelen….ouders sporen niet…

 23. Ik zie/hoor mezelf al buiten staan om de kinderen te roepen! Hoe zullen ze afgekort door het leven gaan?

 24. Kristina (via Facebook) zegt:

  Haar manier van schrijven zegt al genoeg.. Erg bizarre namen allemaal. Snap niet dat het allemaal maar wordt geaccepteerd. Soms keuren ze namen ook af. Wat mij betreft mogen ze de regels aanscherpen.

 25. Esha zegt:

  Is de moeder van Jizz niet in de war met Jazz? Ik kan me niet voorstellen dat de hedendaagse ‘urban’ betekenis van deze term niet 1 x is komen bovendrijven op Google.

  Kan de moeder van Ar’chianthony & Ar’Disianthony me alsjeblieft een verwondering wegnemen; hoe spreek je in godsnaam deze namen uit? Als de pronunciatie nu al moeilijk blijkt te zijn, hoe denk je dat je kinderen het later zullen krijgen? Hoe lief de kinderen ook zullen/mogen zijn, Ik vind het niet raar dat mensen de spot met de namen drijven.

  Voor de lol en de lach: zoek op youtube the top 40 ghetto names. Kan je lachen.

 26. De namen spreek je gewoon uit als arsientoni en ardisientoni net zoals je Anthony op zijn engels uitspreekt maar dan met arsi en ardisi ervoor;)

 27. Door uw leuke blog kon ik die van mij schrijven :D http://mirjanapetrovic.blogspot.nl/2014/01/my-name-is-what.html

 28. saskia zegt:

  Ik maak mij er absoluut niet druk om hoeveel Saskia’s er op de wereld rondlopen. Gelukkig heb ik betere dingen om aan te denken.

  Je krijgt aparte aandacht rond de naam van je kind, het is toch ook een aparte naam? Zie je de connectie? Mooi, ik ook.

  Ik werk zelf ook met kinderen en kom ook aparte namen tegen. Zo ken ik vier kinderen die allevier naar een seizoen vernoemd zijn. Dat vind ik raar, ja. Maar dat mag.
  Ik probeer mezelf bij sommige namen voor te stellen hoe ik die kinderen naar binnen zou moeten roepen. En dat lukt mw gewoon niet. :)

  Jullie mogen het bijzonder en mooi vinden, want daar draait het uiteindelijk om.

 29. Ronaldo zegt:

  Behalve traditie bij keuze van voornamen kan ook bv.: Numerologie.

 30. Als ze je echt aanklaagt kan je de kosten vast wel crowdfunden. Mijn bijdrage heb je iig.
  We will not be silenced!

 31. Jaap (gewoon ui te spreken als Jaap) zegt:

  Kinderen zijn soms een soort speeltje van de ouders, dat zie je met dit soort namen. Het gaat hier natuurlijk vooral om de ouders die iets bijzonders willen, dat kinderen 80 jaar met zo’n wanstaltige naam door het leven moeten, daar denken ze niet aan. Dat dit wordt goedgekeurd door de gemeente, is pijnlijk, die zou de kinderen moeten beschermen.

 32. @ Irene via Facebook : je zou je met je eigen zaken moeten bemoeien dat men 1x iets doet en het grappig is oké maar 2x en dat het overal op internet zonder toestemming gepubliceerd wordt en dat mensen nog eens toestemming hebben om je te kleineren en belachelijk mogen maken dat vind ik dan jammer! Als ik wou dat de namen van mijn kinderen overal ter wereld bekend gemaakt zouden worden dan had ik wel zelf een Facebook account gemaakt met hun volledige namen en dan had ik het wel zelf gepubliceerd ja! Die namen heb ik zelf samengesteld en dankzij bepaalde mensen die zo kinderachtig zijn om het in grote letters als kop op de homepage zetten, zal een ander die het misschien WEL mooi vind het gaan nemen en gebruik ervan maken en daar hebben ze mij niet om gevraagd! Dat jou naam zo gebruikelijk is en vaak voorkomt ja dat is niet mijn probleem maar ik zit er niet op te wachten dat iets wat ik heb verzonnen dalijk wereldwijd gebruikt wordt zonder mijn toestemming begrijp je? Wil je mensen belachelijk maken doe het dan op een ander manier! Namen van mijn kinderen zijn samenstelling van hun moeder en vaders naam en dat zou men gewoon moeten respecteren;)

  • Shira zegt:

   Ik stel je gerust, ik denk niet dat Ar’Chi-hoe-ook-alweer door anderen gebruikt gaat worden ;).

  • Michelle zegt:

   Hahah don’t worry, denk niet dat er mensen op de aarde rondlopen die hun kinderen zo willen noemen. Wat dat betreft ben je dan iig geslaagd met je missie.. Ben benieuwd hoe je 3e kind gaat heten. Kunnen we weer lachen :D

 33. Als maxima haar kind maximilliana zou noemen zou men haar ook niet belachelijk maken dus ik begrijp mensen gewoon niet! Heb je status en geld dan kan en mag alles maar doe je bepaalde dingen als een normaal burger zijnde dan mag je opgehangen worden pfff.

 34. Jaap (gewoon uit te spreken als Jaap) zegt:

  De derde zal wel ar’ogantya heten

 35. saskia zegt:

  Ik heb erg om je gelachen, Jaap.

  Moeder van….
  Ik zou persoonlijk ook moeten lachen als Maxima haar kinderen zo had genoemd. Maar wie heeft het hier over status?
  En waarom is het zo erg dat er meer Irene’s bestaan? De enige Irene die ik ken is een hele leuke vrouw.

  Wij zien het niet als probleem dat er meerdere mensen met onze naam rondlopen. Heck, ik durf te wedden dat meisjes met de naam Saskia ontzettende leuke meiden zijn!

  Feit is, je krijgt aandacht rond je kind zn naam. En je hebt er geen patent op, dus ja. Stel dat er nog zon crea bea is die denkt: ‘Leeeeuk! Zo ga ik mijn kind ook noemen!’
  Tja, zo be it.

 36. Sanne (via Facebook) zegt:

  Ik vind het jammer dat er maar een paar ouders zijn die een redelijke uitleg geven over hun keuze, en dat de rest zo defensief reageert.. Je wilde toch dat je kind zou opvallen met zo’n naam? Ik zou zeggen missie geslaagd!
  En als je niet wil dat iemand anders de naam gaat gebruiken dan had je copyright erop moeten aanvragen (als dat al mogelijk is bij een persoonsnaam).

 37. Yolande (via Facebook) zegt:

  Ik heb begrepen dat het zelf samenstellen van de voornaam veelvuldig gebeurt in Curaçaose kring. De vaak ongehuwde moeder maakt een naam die voor de helft bestaat uit haar voornaam en voor de andere helft bestaat uit een deel van de voornaam van haar vriendje, de vader dus. Omdat de kans groot is dat de moeder zelf ook op die manier aan haar voornaam is gekomen, kunnen er wonderlijke voornamen ontstaan. Maar in wezen zou het dus kunnen gaan om een liefdevolle vernoeming.

 38. Suzanne zegt:

  De mensen die de spelling aanpassen om het ons, Nederlanders makkelijker te maken.
  We doen, Hellen , anders snappen de mensen niet dat we Helen , bedoelen.
  Zo ook met Djow, Djo o.i.d. voor Joe, Enthony, (waarom dan niet Entonie?), zadelen hun kind op met een probleem.
  Alleen kinderen die net kunnen lezen snappen nog niet dat Helen, geschreven wordt, zonder de 2 verwachtte ll’s. Bij andere mensen speelt dit niet of ze moeten bij een onbekende naam, even de uitspraak horen.
  Dus voor de 6 jarigen onder ons passen ze de spelling aan… en moet hun kind aan iedereen blijven uitleggen, dat hun ouders, Djeemie, makkelijker vonden.

  Het mag, ieder zijn keuze, maar een logische en voor het kind prettige keuze, vind ik het niet.

  Nou ja, ook dergelijke namen wennen wel.

 39. Shira zegt:

  Wat ik heel vaak van ouders hoor als ze een naam bedenken voor hun kind, is: “als wij het maar mooi vinden”. Als ik een vraag stel over de naam die ik voor mijn kind wil kiezen, hoor ik ook regelmatig reacties als: “jij moet het mooi vinden”. Mensen, zo simpel is het niet! Jij als moeder bent niet degene die een heel leven met die naam moet rondlopen, je overal zo moet voorstellen, constant spellen en uitspraak verbeteren. Jij vindt het misschien een mooie naam en jij vindt verbeteren misschien niet erg, maar jij bent ook niet degene die die naam moet dragen. Je kind moet die naam dragen. En dus moet je bij het kiezen van een naam niet aan jezelf denken, maar aan je kind.
  Ik heet zelf Shira. Makkelijk zul je denken, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Mijn schoonvader heeft me 13 jaar lang Shiva genoemd, hij kon het maar niet onthouden. Shiva hoor ik ook door andere mensen gezegd worden, net als Ziva, Sira, Sheila en zelfs een keer China. Mijn naam is dan misschien niet lang en moeilijk, maar wel onbekend in Nederland, en dat maakt het voor Nederlands alsnog lastig om te onthouden. En in mijn jeugd, en stiekem nu nog steeds, heb ik me daar enorm aan geërgerd. Daarom belangrijkste eis voor de namen van mijn kinderen: ze moeten ermee kunnen leven. Als kind, als puber en als volwassene. Het moet geen naam zijn waarvoor ze zich als volwassene zullen schamen en het moet een naam zijn die makkelijk te spellen en uit te spreken is. Bij mijn oudste dochter, Mara, is dat gelukt. Nooit problemen met haar naam, iedereen schrijft het meteen juist en spreekt het meteen juist uit. Ik ben blij voor haar dat zij later niet iedereen hoeft te verbeteren. Bij mijn andere twee kinderen is het niet helemaal gelukt. Hoewel de meeste mensen het goed schrijven, zie ik ook wel eens Sarie ipv Sari en Jacob ipv Jakob voorbij komen. Jammer, maar in de meeste gevallen gaat het gewoon goed. En de uitspraak geeft nooit problemen, gelukkig. Al zou ik Shearis-vyènshally de allermooiste naam ter wereld vinden, ik zal hem nooit aan mijn kind geven. Gewoon omdat je een kind daar echt geen plezier mee doet, en daar moet je met het kiezen van een naam rekening mee houden.

  • Arij zegt:

   Ik ben het volledig eens met Shira. Maar de discussie gaat wat mij betreft over bizarre namen. Ik vind ‘Shira ‘ niet bizar, evenmin namen als Irina, Mirjana, Esha, ( Esja ? ) Josan, enz. Ze zijn voornamelijk buitenlands , net als Michael ( Maikel ), John ( Sjon, Zjon ) Charley ( Sjarlie ) enz.
   De uitspraak van Ar’Chianthony is verklaard . Maar de schrijfwijze ziet er voornamelijk aanstellerig uit. Niet in de laatste plaats door de apostrof, zoals ook in o.m. D’Tayler, Eu’lionajanelle, G’Cerley , J’deli.
   Ik zie wel mogelijkheden; K’rel, P’ter, L’les, M’ma, T’odoor, ( Ka’rel, Pe’ter, El’les, EM’ma, Tee’odoor ). Mijn naam is Arij, uitgesproken als Arie, maar ik zie wel wat in een Engelse schrijfwijze; R’ee.

   • Shira zegt:

    Shira is dan misschien niet bizar, maar wel lastig voor veel mensen. Om aan te geven dat als Shira al lastig is, Ar’Chianthony dat dan zéker is. Ik vind Ar’Chianthony niet echt bizar, maar gewoon onnodig ingewikkeld en dat is voor een kind niet leuk.

    Ik kwam trouwens in de SVB lijst serieus namen als Em’ma tegen. Niet deze letterlijk, want ik heb ze niet allemaal onthouden. Maar gewoon doodnormale namen die ineens met een apostrof erin worden geschreven. Nog niet zo lang geleden mocht er geen apostrof in een voornaam staan, dat werd afgekeurd. Wat mij betreft had die regel mogen blijven bestaan.

    Wij zijn nu trouwens bezig voor een 4e kindje en voor een meisje staan Helena en Eva hoog op de lijst. Misschien moet ik ze gaan spellen als Hey’leynah en Ae’vah. Dan ben ik tenminste hip ;).

    • Arij zegt:

     Shira verwoordt het goed, Ar’Chianthony is gewoon onnodig ingewikkeld. Ik vind het daarbij aanstellerij. Status moet een mens verdienen, dat zit ‘m niet in de naam.

 40. @ arij: de reden waarom ik de appestrof heb gebruikt is omdat het een aanduiding is op een samenstelling van meerdere namen begrijpt u? Vandaar dat de naam ook anders geschreven wordt dan werkelijk uitgesproken:) hoop dat het nou duidelijk is en dat mensen ophouden met hun gezeik

 41. @ Michelle: het is misschien volgens u niet creatief maar eigenlijk zou u beter kunnen vragen WAAROM de namen van mijn kinderen op elkaar afgestemd zijn waarop ik dan het volgende zou antwoorden: omdat Ar’Disianthony sprekend op zijn broer Ar’Chianthony lijkt vandaar dat ik ervoor heb gekozen om ze bijna dezelfde namen te geven net als de meeste ouders doen in het geval van tweelingen;) en nee ze worden als Anthony en Disianthony afgekort;) tevens hebben ze beide hun eigen koosnaampje want in onze cultuur is het gewoonlijk dat men niet alleen afkortingen hebben maar meestal ook een koosnaampje dat uitgekozen wordt door hun geliefden begrijpt u dit?

  • Shira zegt:

   Nou ik weet niet of jij je in namen hebt verdiept voordat je aan kinderen begon, maar er zijn maar weinig tweelingen met namen die bijna hetzelfde zijn.

   En nee, ik begrijp je niet. Andere cultuur of niet, je woont in Nederland dus kan het geen kwaad om je kind een naam te geven die door Nederlanders onthouden, uitgesproken en opgeschreven kan worden. Dat is wel zo prettig voor je kind. Die wordt met een naam als Ar’Chianthony niet serieus genomen in het leven en daar ben jij als ouder dan verantwoordelijk voor.

 42. @ Michelle wat jij vindt boeit mij niet zo want jij bent een van de minderheden die zeurt over dat namen van mijn kinderen belachelijk zijn! Er zijn genoeg mensen die complimenten geven dus ja! Ga jij maar rustig door met kinderachtig doen en mensen belachelijk maken en lachen zou ik zeggen. weet niet hoe oud je bent maar je bent volgens mij nog aan het puberen als je om zulke dingen gaat lachen;)

  • Michelle zegt:

   @ mama van Ar’chianthony & Ar’Disianthony : je hebt gelijk. Het is NIET grappig

  • Michelle zegt:

   @ mama van Ar’chianthony & Ar’Disianthony : je hebt gelijk. Het is NIET grappig.. Dat is dan ook gelijk de moraal van dit verhaal. Als je begrijpt wat ik bedoel. :)

 43. Beate zegt:

  Mystique, daar ga ik eens goed voor zitten voor de nieuwste aanwinst in onze familie.

 44. Merle zegt:

  Ach….. misschien zouden mensen ook de (inmiddels niet meer zo populaire) naam Sanne moeten opzoeken. Niet op google, maar gewoon in de Dikke van Dale. Ruim 30-duizend mensen dragen die naam inmiddels, terwijl dat aantal met een simpele blik in een woordenboek een stuk minder was geweest.

 45. Rianne zegt:

  Ik heb een reeks berichten gelezen en om sommige zoals Jaap en naat gelachen :) en vind dat iedereen mag genieten van de namen die ze aan hun kinderen geven! Onze kinderen heten Dilean, Jari en noëmi en achter alle drie zit een verhaal een mooie of minder mooie …… Ik vind persoonlijk zelf dat ik best makkelijke kindernamen heb maar verbaas me over hoe moeilijk mensen het toch vinden vooral als ze het moeten opschrijven…

  • Arij zegt:

   Rianne, je geeft je kind een naam die in Nederland niet gangbaar is, en je verwijt mensen dat ze niet weten hoe die naam gespeld wordt? Hoe spreek je ‘Dilean’ uit ? Dillie-an, Dilee-an, Dilie-un

Trackbacks

 1. @bescha zegt:

  Wie geeft zijn kinderen nou die ‘rare’ namen? De ouders zelf eens aan het woord. “Nou, wij vinden het een… http://t.co/GHD1vbCrDX

 2. RT @onzetaal: De moeders van Ar’Chianthony, Jizz en Pipp-Djo reageren op hun @vernoeming in de rarebabynamenlijst van 2013: http://t.co/Uri…

 3. @GjGerdy zegt:

  RT @onzetaal: De moeders van Ar’Chianthony, Jizz en Pipp-Djo reageren op hun @vernoeming in de rarebabynamenlijst van 2013: http://t.co/Uri…

 4. @SterkNikki zegt:

  Laatste: “Over onze dochter L ‘eau (volledig L’eau Vive Julie de Thouars) hebben we louter positieve reacties gehad.” http://t.co/dhFD7XtmxU

 5. @SterkNikki zegt:

  Laatste: “Over onze dochter L ‘eau (volledig L’eau Vive Julie de Thouars) hebben we louter positieve reacties gehad.” http://t.co/dhFD7XtmxU

 6. @hennyv zegt:

  Mama’s worden erg emotioneel als je het raar vindt dat hun kind Ar’Chianthony, Jizz en Pipp-Djo heet: http://t.co/IQePUSBrGX

 7. @hennyv zegt:

  Mama’s worden erg emotioneel als je het raar vindt dat hun kind Ar’Chianthony, Jizz en Pipp-Djo heet: http://t.co/IQePUSBrGX

 8. Omfg. Moeder noemt kind Jizz zonder even te googelen wat dat woord betekent. Zoiets moet niet meer mogen hoor. http://t.co/PkTbvWhHhf

 9. RT @onzetaal: De moeders van Ar’Chianthony, Jizz en Pipp-Djo reageren op hun @vernoeming in de rarebabynamenlijst van 2013: http://t.co/Uri…

 10. RT @SterkNikki: Laatste: “Over onze dochter L ‘eau (volledig L’eau Vive Julie de Thouars) hebben we louter positieve reacties gehad.” http:…

 11. RT @SterkNikki: Laatste: “Over onze dochter L ‘eau (volledig L’eau Vive Julie de Thouars) hebben we louter positieve reacties gehad.” http:…

 12. whats in a name… “@Vernoeming: Wie noemt zijn kind Ar’Chianthony, DjéDjé of L’eau? Lees het hier http://t.co/RG6Er3CLcK”

 13. @Zezunja zegt:

  Onder het artikel reageert de moeder van Ar’chianthony & Ar’Disianthony nog eens. Ze wil de website aanklagen. http://t.co/jRb4Jhv0u1

 14. @Zezunja zegt:

  Onder het artikel reageert de moeder van Ar’chianthony & Ar’Disianthony nog eens. Ze wil de website aanklagen. http://t.co/jRb4Jhv0u1

 15. RT @pietersabel: ‘Over dochter haar naam L’eau Vive Julie de Thouars hebben we louter positieve reacties gehad’ (via @heleenvanlier) http:/…

 16. RT @pietersabel: ‘Over dochter haar naam L’eau Vive Julie de Thouars hebben we louter positieve reacties gehad’ (via @heleenvanlier) http:/…

 17. ‘We zijn uniek’ ‘niet standaard’ ‘bladiebla’ #armekoters RT @pietersabel: http://t.co/7JVcBRfF5d

 18. RT @heleenvanlier: De ouders van G’cerley, Ar’Chianthony
  Jizhmahaël en Jaihziön laten van zich horen: naam is helemaal niet raarrrr: http:/…

 19. @HenriketerH zegt:

  Ooh, die ‘sorry, hoe?’s!! “@PaulBrandZwolle: Wie geeft zijn kind zo’n naam? Hilarisch overzicht van @vernoeming: http://t.co/TQPUCRdiqH.”

 20. RT @PaulBrandZwolle: Wie geeft zijn kind zo’n naam? Hilarisch overzicht van @vernoeming: http://t.co/J2qFMIMYZQ. Must-check voor iedereen d…

 21. Wie noemt zijn kind Ar’Chianthony, DjéDjé of L’eau? Lees het hier http://t.co/NAKQazHwcA #Voornamen #Vreemdenamen

Laat wat van je horen

*