Van K. Bouter tot S.M. Kelder: 10 mensen met ongelukkige voorletters

Een tip die je op babynamensites steeds weer tegenkomt: let erop dat de voorletters samen met de achternaam geen rare combinatie vormen. De ouders van de hier volgende personen hebben deze raad niet opgevolgd.

Als je meer voorbeelden weet (bij voorkeur met bewijs van bestaan), laat het weten in de commentaren!

Update – Zie ook het vervolg op dit artikel: I.C. Notting en W.C. Bril: nog 7 mensen met ongelukkige voorletters.

K. Bouter

K. Bouter

K. Bouter

C. Duizend

C. Duizend

C. Duizend

S.L.A. Plekker

S.L.A. Plekker

S.L.A. Plekker

A. Buis

A. Buis

A. Buis

J.O. de Jong

K. Pot

K. Pot

K. Pot

P. Nuss

P. Nuss

P. Nuss

T. Pot

T. Pot

T. Pot

W.C. Pot

W.C. Pot

W.C. Pot

S.M. Kelder

S.M. Kelder

S.M. Kelder

chardonnay-3d-200

Waarom we heten zoals we heten

'Glimlachen, grinniken en hardop schateren: dit is een van de meest vermakelijke boeken van de afgelopen tijd.' – Ronald Giphart

'Echt een heel leuk boek.' – Giel Beelen

'Je kunt dit boek op een willekeurige bladzijde openslaan en je komt fantastische verhalen tegen.' – Mattie en Wietze

Bestel nu

175 briljante reacties. Ik ben benieuwd naar de jouwe!

 1. zegt

  Er leeft nu een S.M. Kelders. Ze is notabene gedragswetenschapper. Ook mooi is de oogarts in het Bronovo: I.C. Nothing (op z’n Engels uitspreken). Meer toepasselijke achternamen (bijna nooit met voorletters) op mijn site.

 2. Merel (via Facebook) zegt

  Ja, dat was ook het verhaal dat ik kende, maar de dochter van je P. Nuss heet toch eigenlijk ook zo? Al heeft ze dan nog meer voornamen…

 3. Liesbeth zegt

  Toen die I.C Notting in dienst kwam zijn er ook tot vervelens toe grapjes over gemaakt. Voordeel is wel dat je de naam nooit meer vergeet :-)

 4. zegt

  @Liesbeth: Dat kan ik me voorstellen :)

  @Guido:

  Mijn Van Dale geeft bij initiaal:

  2. elk der eerste letters van iem.’s verschillende namen, voorletter

  En bij voorletter:

  beginletter, m.n. die van de voornamen […]; – ook wel met inbegrip van de eerste letter van de familienaam.

  De term voorletters is in de context van dit bericht wellicht duidelijker (daarom heb ik het bij dezen ook aangepast), maar initialen is, zo concludeer ik hieruit, niet fout.

 5. zegt

  Per toeval kom ik op deze site. Was een naam voor een vriend aan het zoeken en blijkt zijn tante de schrijftster te zijn van het boekje hoe ‘hoort het eigenlijk’ Amy Groskamp. Erg leuke ontdekking en vandaaruit kom ik op deze site. Ook erg leuk:) Ik had een vraagje of jullie ook tweelingnamen kennen die tezamen nogal apart kunnen overkomen. Zoals bijvoorbeeld ‘Frank en Steyn of Stijn.

  Ga vooral door met deze site, erg leuk!

  Groeten,

  Marion

 6. Marinde Wiersma zegt

  Hallo,

  Vriendin wees mij op deze site en zij dat ik ook even mijn tweeling meiden hun namen moest achter laten..mocht er nou ooit een kopje aan aparte tweeling namen komen.

  Mijn jongste dochters heten Sunn en Rainn.

 7. Frank zegt

  Eerlijk gezegd betwijfel ik of je de voorletter/achternaamcombinatie van Catharina Duizend ongelukkig kunt noemen. Ze is immers overleden in 1847 en zal dus weinig last hebben gehad van associatie met een supermarktketen die pas 134 jaar na haar dood is opgericht…

 8. Yara zegt

  Gaaf al die combi’s van namen hahaha maar….wat dacht je van dit….?
  wij hebben hier een tandarts die stoker heet (tanden-STOKER)!!! of wat dacht je van een kaakchirurg in het ruwaard van puttenziekenhuis of het ikazia weet niet meer precies in welk ziekenhuis maar die heet kroon.
  En hier in mijn plaats is er een leverancier van rolstoelen enz die beenhakker heet. Laatst hoorde ik ook nog een leuke van iemand die kende een bakker die schimmel heet (daar ga ik dus noot mijn brood kopen) lol
  Ooow iemand die ik ken heet met d’r achternaam nadat ze getrouwd was stok-bos ook al zo’n super combi hahaha

  groetjes yaraatje

 9. Jan zegt

  C Duizend zou ik zelf verwijderen. Beetje vergezocht. In 1847 was het nog niet te voorspellen dat er een winkel met die naam meer dan 125 jaar later zou ontstaan.

 10. targetblaster zegt

  Mijn vader moest beroepshalve in Halfweg de directeur van een fabriek spreken. de heer Nus.
  Secretaresse: P. Nus of A Nus?

 11. André (via Facebook) zegt

  Ik heb een heer K.M. Bouter gekend die tot overmaat van ramp ook nog eens een ringbaardje had en steevast knalrode jassen droeg. Die heeft zijn naam tot een heuse cultus gemaakt. En dan praatte hij ook nog enigszins snerpend.

 12. Dolly Deden zegt

  Wanneer ik dood ben blijf ik gewoon doorgaan met alles bekijken wat er gebeurt reken daar maar op vanaf m’n eigen privé wolkje ga ik zitten genieten van dit alles, ik ga m’n naam snel veranderen moet worden V. Aghina, dat is echt de leukste tot nu toe volgens mij met mooie christelijk verantwoorde maar saaie voornamen en niets bijzonders in combinatie met mijn achternaam. Nu heb ik het weer gedaan, wat vinden jullie van mijn roepnaam Dolly? De achternaam van mijn man begint wel met een D, maar het lukt me echt niet daar wat van te maken dus als iemand een idee heeft dan hou ik me aanbevolen alvast bedank vooral Maarten en bij voorbaat veel dank voor de genomen moeite, Dolly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *