De ene R.A. is de andere niet

De Nederlandse pers is meestal zo aardig de namen van verdachten af te korten. Fijn voor de verdachte zelf, maar soms minder aangenaam voor mensen met dezelfde initialen.

Robin Albers (screenshot Nieuwe Revu)

Robin Albers (screenshot Nieuwe Revu)

Robin Albers, voormalig dj bij de AVRO, kan daarover meepraten. Hij werd in 2000 en in 2008 het slachtoffer van een persoonsverwisseling toen het ANP meldde dat oud-AVRO-dj “R.A.” terechtstond wegens ontucht.

Het ging om Romeo Altenberg, maar bijna iedereen nam aan dat de veel bekendere Robin Albers achter de initialen schuilging. “Heel Nederland lijkt nu te denken dat ik een kinderverkrachter ben”, zei Albers tegen Trouw. “Ik heb zelfs mijn eigen familieleden moeten uitleggen dat ze het komende halfjaar gewoon bij me op de koffie kunnen komen.” Hij werd bijna geroyeerd bij zijn tennisvereniging, zijn auto werd bekrast en hij ontvingen dreigbrieven.

Albers had liever gehad dat de kranten in ieder geval de volledige voornaam van zijn ex-collega hadden genoemd. “Ik vind het echt van de gekke dat ik nu mensen moet gaan bellen met de vraag of ze misschien hebben gehoord van de dj die ontucht heeft gepleegd, om ze vervolgens te vertellen dat ik het níét was!”

Het ANP heeft van zijn fout geleerd. Toen Romeo Altenberg  in 2012 wederom voor de rechter stond, nu op verdenking van het bezit van kinderporno, sprak het persbureau van “Romeo A.” Sommige media voegden daar voor alle zekerheid tussen haakjes nog aan toe: “niet Robin Albers”.


Bestel nu 'Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?'

Bestel nu mijn boek
Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?


Nu voor maar € 12,50 in de winkel en bij bol.com.

'Glimlachen, grinniken en hardop schateren: dit is een van de meest vermakelijke boeken van de afgelopen tijd.' – Ronald Giphart

'Echt een heel leuk boek.' – Giel Beelen

'Je kunt dit boek op een willekeurige bladzijde openslaan en je komt fantastische verhalen tegen.' – Mattie en Wietze

'Maarten van der Meer weet als geen ander vermakelijke anekdotes over namen te vertellen.' – Noordhollands Dagblad

Bestel nu 'Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?'

Reacties

  1. Karina zegt:

    De media moeten gewoon iedereen bij naam en toenaam noemen dan is het opgelost.

Laat wat van je horen

*