Woonden Juliana en Bernhard ongehuwd samen?

Hebben prinses Juliana en prins Bernhard “gehokt”? Het lijkt er wel op. Uit de Haagse gezinskaart van het stel blijkt dat Bernhard sinds 17 oktober 1936 stond ingeschreven op Paleis Noordeinde, terwijl hij pas op 7 januari 1937 met Juliana trouwde.

Een beetje flauw natuurlijk, want waar had de prins anders moeten wonen? Officieel heeft het paar echter wel degelijk ongetrouwd samengewoond.

Bernhard, van wie overigens de waarschijnlijk foute geboortedatum 29 juni 1911 wordt vermeld, werd op 9 september 1936 in Den Haag ingeschreven. Zijn vorige woonplaats was Parijs. Het paar verhuisde op 14 april 1937 naar Paleis Soestdijk (Amsterdamsestraatweg 1 te Baarn). Daar werd op 31 januari 1938 hun eerste dochter Beatrix geboren.

De Haagse gezinskaart van prins Bernhard en prinses Juliana

De Haagse gezinskaart van prins Bernhard en prinses Juliana

Reacties

  1. las: Woonden Juliana en Bernhard ongehuwd samen? http://bit.ly/amWDCB #genealogie

  2. Woonden Juliana en Bernhard ongehuwd samen? http://ow.ly/39lua

  3. Woonden Juliana en Bernhard ongehuwd samen? http://t.co/mGZumGnv #Bekende_personen

  4. Met de wetenschap van nu, kan je je ook afvragen of ze wel samenwoonden toen ze wél getrouwd waren :-)

Trackbacks

  1. [...] prins zijn vernoemd alleen zijn roepnaam meegekregen. Dat was ook duidelijk genoeg, want vóór het huwelijk van Bernhard en Juliana was zijn naam in Nederland helemaal niet [...]

  2. [...] = "facebook,twitter,hyves,linkedin,print,email,favorites,gmail";Dat koningin Wilhelmina, koningin Juliana en prinses Irene trouwden met leden van buitenlandse vorstenhuizen is algemeen bekend. Er zijn [...]

  3. PAT Miebies zegt:

    Woonden Juliana en Bernhard ongehuwd samen? http://t.co/mGZpP6el #Bekendepersonen

Laat wat van je horen

*