Rechter eist naamsverandering: Amerikaans kind mag niet Messiah heten

Een rechter in de Amerikaanse staat Tennessee heeft de naam van een kind veranderd van Messiah in Martin. De titel Messiah (messias) is volgens haar voorbehouden aan één iemand: Jezus Christus.

Jaleesa Martin met haar zoontje Messiah (WBIR-TV)
Jaleesa Martin met haar zoontje Messiah (WBIR-TV)

Messiah werd Martin

De ouders van de zeven maanden oude Messiah Deshawn Martin stonden voor de rechter omdat ze het niet eens konden worden over zijn achternaam. Op de geboorteakte staat de achternaam van zijn moeder, Jaleesa Martin, maar zijn vader wilde dat het McCullough zou worden.

RechterΒ Lu Ann Ballew maakte van de gelegenheid gebruik om meteen zijn voornaam te veranderen. Ze bepaalde dat hij moet worden ingeschreven als Martin DeShawn McCullough.

“Het woord Messiah is een titel en het is een titel die maar een persoon verdient en die persoon is Jezus Christus”, verklaarde Β Lu Ann Ballew haar beslissing. “Deze naam kan hem een achterstand bezorgen op veel anderen en op dit moment heeft hij er geen enkele zeggenschap over gehad.” Het feit dat veel Spaanstalige Amerikanen Jesus heten, vond ze niet relevant.

Populaire naam

Jaleesa Martin koos de naam Messiah omdat ze die bijzonder vond en goed passend bij de namen van haar andere twee kinderen, Micah en Mason. “Iedereen gelooft wat hij wil, dus ik vind dat ik de naam van mijn kind moet mogen bepalen en niet iemand anders.”

De uitspraak van de rechter is opmerkelijk omdat Messiah momenteel een echte trendnaam is. Afgelopen jaar kregen in de VS 762 jongetjes en 49 meisjes deze naam. Messiah werd populair nadat basketbalster Allen Iverson in 2005 zijn dochter zo noemde.

Wat vind jij?

Ook in Nederland komen de voornamen Messiah en Messias af en toe voor. Wat vind jij? Zijn deze namen aanvaardbaar of moeten ze verboden worden?

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.