Lola-Lily heeft een zusje: Kiki-Kate

‘Heb je het gehoord?’, whatsappte mijn vriendin vanmiddag. ‘Nicolette van Dam heeft haar dochter Kiki-Kate genoemd.’ Ik schreef meteen terug: ‘Dat doet me denken aan die Lola-Lily. Van wie was dat ook alweer het kind?’ Blijkt Lola-Lily de zus van de vrijdagochtend geboren Kiki-Kate te zijn.

Nicolette van Dam en Bas Smit (screenshot Novum)

Nicolette van Dam en Bas Smit (screenshot Novum)

Lola-Lily en Kiki-Kate. Tja… Het past in ieder geval goed bij elkaar. Ik neem aan dat de roepnamen gewoon Lola en Kiki zijn.

Nicolette is er een in een lange rij BN’ers die hun kinderen opvallende namen geven. Gers Pardoel noemde zijn zoon Goud, Niels van Baarlen zijn zoon Duuc Held en Doutzen Kroes haar kinderen Phyllon Joy en Myllena Mae, om maar een paar recente voorbeelden te noemen.

Waarom? Bekende mensen staan graag in de spotlights. Door een opvallende naam voor hun kind te kiezen krijgen ze aandacht. En hun kind automatisch ook.

Nicolette en  haar verloofde, vastgoedhandelaar Bas Smit, hebben nog niet gezegd hoe ze op Kiki-Kate zijn gekomen. Over Lola-Lily zei de actrice in 2012:

Lola klinkt stoer maar betekent toch zorgzaam. En Lily is de naam van mijn oma. Ze heeft ook nog een derde naam: Yara. Dat staat voor prinses. Want dat is ze zeker!’

In ieder geval kan het stel met dit soort namen nog even voor. Hoe zou een eventueel broertje van Lola-Lily en Kiki-Kate kunnen gaan heten? Jiggy-Jay, Harry-Henk, Lucky-Luke, Markie-Mark?

Wat vind jij van de namen Lola-Lily en Kiki-Kate? En hoe zouden hun broertjes en zusjes kunnen gaan heten? Laat een reactie achter!


Reacties

 1. Noor Hoogenhout zegt:

  Als hun achternaam Smit is, vind ik zo’n dubbele voornaam wel beter in de mond liggen. Mooie vloeiende 3-delige naam wordt het zo..

 2. Marjolein Smet zegt:

  tja…. wat moet je erop zeggen…. ik vind het echt te triest… Lola-Lily vond ik al te ver gaan, maar dan in combi met Kiki-Kate…. I rest my case…

 3. Josan Jongbloed zegt:

  Kit-kat en Kinky-Kitty

 4. Joan zegt:

  KIKI-KATE, vind ik “cool” (“Koel”) Kiki, leuke voornaam en de Koninklijke letter K zoals van Kate (Catherine Middleton, hertogin van Cambridge)

 5. Nou te ver gaan….We hebben hier hele vreselijke namen voorbij zien komen, die eigenlijk verboden zouden moeten worden.
  Maar Lola-lily en Kiki-kate, mijn keuze niet. Beetje de vervangers van Anne-Fleur en Sofie-ann denk ik. Het past in ieder geval goed bij elkaar.

 6. Ik vind het echt verschrikkelijk,de mensen weten van gekkigheid niet wat ze moeten verzinnen,,,bah! ;-(

 7. Ik vind Kiki en Lola prachtig. De dubbele namen vind ik ook wel oké opzich, alleen de combinatie van beide namen maakt een een beetje een poppenkast. Maar de namen opzich: leuk!

 8. Ieder zijn smaak maar sorry, cultuurloos. En zielig voor dat kind later.

 9. Ik vind het fijn voor ze dat ze dit mag overkomen. Hun keuze voor de namen is op zijn minst belabberd. Tijd dat de burgerlijke stand haar taak weer gaat uitvoeren.

 10. Met zo’ n naam staat hun kind voor schut. Van oh kijk wij zijn zo beroemd en belangrijk..een gewone naam kan echt niet, hoor. Omhoog geschoten en verwaand…bleh.

 11. Eva Levenswaard zegt:

  Dubbele namen vind ik vreselijk… streepje maakt het lelijk.
  Streepje weg en gewoon eerste naam roepnaam, dan vind ik het leuk. Lola en Kiki.

 12. Nogmaals het is mijn smaak niet, maar het is toch lang niet zo erg als Goud, Wolf of Splinter? En ze zijn echt niet zielig later, want ze hebben een hoop lijftijdgenoten met dezelfde soort namen. In de praktijk heten ze toch Lola en Kiki…

 13. Leuke duo voor t circus :)

 14. Folkert Reijerse zegt:

  Lijkt wel of ze het alfabet volgen. De volgende gaat dan Julle Jet heten :-) Kunta kinte, uit de serie Roots, kon ook nog.

 15. Niks mis mee, leuk ik vind daarentegen dubbele namen erg leuk mijn kids hebben ook allebei een dubbele naam !! Ieder zijn eigen ding !!

 16. Het zijn stuk voor stuk leuke namen. Dat het dubbele namen zijn iets is minder, maar toch altijd stukken beter dan die zielige ghettonamen.

 17. Sandra Veltmaat-Kinket zegt:

  Het zijn hun officiële namen maar ik vermoed dat hun roepnamen gewoon Lola en Kiki zijn. Hartstikke leuk dus! Veel beter dan al die Amerikaanse namen

 18. Pamela Augustinus zegt:

  Helemaal niet mijn smaak, maar wel een ultieme sibset en dat vind ik leuk! Zelf zou ik deze namen nooit kiezen en zijn ze iets te kinderlijk…

 19. Ik plaatste een reactie op de pagina van Nicolette van Dam. Nou, ik kreeg me een stortvloed aan likes én kritiek binnen. “Nee, Bram bekt lekker!”
  “Ja, je achternaam slaat precies op wat je bent ja!” e.d. kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd.
  Kika-Kate klinkt als KiKa (Ja, dat fonds) of bekt als de naam van een aan lager wal geraakte porno-actrice uit de jaren ’80.

 20. Joan Jasperse zegt:

  Mmmm … niet mijn keus … Lola-Lily is al à la red light district … i.c.m. een zusje dat Kiki-Kate heet nog eens versterkt … Smaken verschillen maar jammer dat BN-ers er over het algemeen voor kiezen om vreemde, opvallende namen aan hun kinderen te geven. Daar doe je ze toch niet echt een plezier mee denk ik ..

 21. Weet je wat te triest voor woorden is die reacties van jullie! Het is haar kind, als zij haar kind zo wilt noemen laat haar lekker.. Het is haar kind. Niet die van jullie!! Waar Gaat dit heen zeg.. alleen maar klagen!

 22. Zeg mensen, wat is er mis met de naam Kate?!

 23. Saskia Kramp Scholten zegt:

  Wel heel erg sorry

 24. Als je het zelf mooi vinden, vind ik het prima. Als het maar geen scheldnamen worden.

 25. Sheila zegt:

  Kiki-Kate vind ik toch wel mooier dan bijv.: Kitty-Kay

 26. Wilma zegt:

  Liever geen Kitty of zoiets. Een van mijn katten uit mijn jeugd was Kitty. Deze voornaam Kiki dat is voor mij wel alsof ik mezelf hoor roepen, hier Kiki, Kiki, ik heb lekkere melk voor je, Kiki-Kate, reuze leuk hoor.

 27. Stephan Schouten zegt:

  Barba Benno.

 28. A. Gritter zegt:

  Lola-Lily heeft vier ellen. Maar Kiki-Kate heeft niet drie kaas.

  Dit is dus niet consequent [= ‘konsekwent’ voor kritiese types… eh, tiepus].

  Kiki-Kakophonie, misschien???

  ZUCHT… volgens mij word ik zo langzaamaan te oud… :-(

 29. Chipo Lata zegt:

  Waarom kun je dat verwachten>? Als je BNer bent hoeven mensen helemaal geen fatsoen meer tegen je tonen?

 30. Ik vind kiki-kate heeft schattig klinken. Maar t is gewoon massa gedrag. 1 persoon zegt iets negatiefs en dan vind de rest dat ze t recht hebben om helemaal los te gaan. Beetje jammer..

  Mijn kinderen hebben ook aparte namen en ik zeg altijd maar: als ik gewild had dat de meeste mensen het mooi en acceptabel zouden vinden, dan had ik ze wel Thomas en Sanne genoemd. :-)

 31. T is maar goed dat niet iedereen het zelfde leuk vind. Dan zouden we allemaal jan heten :)

 32. Zelfbenoemde BNer dan zeker. Heb nog nooit van haar gehoord…wat doet ze dan? Namen zijn best leuk!

 33. Is het ook bij je opgekomen dat jij eraan meedoet, vernoeming.nl door mensen te vragen wat ze van haar naam vinden?

 34. Saskia Wendel zegt:

  ik vind het een prachtige naam, en iedereen moet het ook zelf weten hoe ze hun kind gaat noemen

 35. Saskia Kramp Scholten zegt:

  Ik vind de namen ook niks maar ga d’r ook niet afbranden erop. Haar keuze voor de namen en als zij dit mooi vind dan heeft ze haar goed recht.

 36. Zo raar zijn die namen toch niet?
  Wat een hoop zeiksnorren in de wereld

 37. Iris Vercoulen zegt:

  Pf, ik begrijp dat nooit, maar het gaat niet over. Onze Giep is nu bijna 1,5 en nog krijg ik de meest uiteenlopende reacties. Ieder zijn ding, toch?

 38. Iris, helemaal mee eens. Maak je geen zorgen om Giep. Mijn dochter heet Goudje, vernoemd naar haar oma, mijn moeder. Ze is inmiddels bijna 28 en is trots op haar naam. Ze is er ook nooit mee gepest. Geloof me geachte dames en heren die meteen oordelen over het kind ipv de naam, kinderen worden niet gepest om hun naam.

  De keuze van Nicolette van Dam is niet de mijne, maar ik vind ze best aardig.

 39. Myriam zegt:

  Kiki-Kate vind ik lang niet zo erg als Lola-Lily. Kiki-Kate kan ik tenminste nog uitspreken… Als ik Lola-Lily probeer uit te spreken lukt dat wel na een poging of 10 en doet daarna mijn tong pijn.

 40. Noekie zegt:

  Joh waarom al die kritiek. Als zij hun kinderen zo willen noemen doen ze dat toch lekker. Als zij van apart houden moet je dat gwn accepteren, als zij daar blij van worden laat je ze toch lekker. Al die kritiek heb toch geen nut want er veranderd toch niks aan. Wat een gezeur.

 41. Maylana zegt:

  Apart, maar leuk! Ik heb ook nog even nagedacht over namen voor eventueel een derde kind:
  Jongens:
  Tygo-Tijs
  Hugo-Hijn
  Joey-Jens
  Bobi-Bram
  Mexx-Milo

  Meisjes:
  Emma-Evie
  Bibi-Beau
  Luna-Linn
  Lise-Lott
  Roxy-Roos
  Mila-Maci
  Niki-Nana
  Abbi-Anna
  Amie-Anna
  Dora-Demi
  Jana-Jane
  Jamy-Jill
  Emmi-Eliz
  Lina-Loes
  Nina-Nova
  Lexi-Lois
  Leah-Lara

  Welke van deze namen vinden jullie het beste erbij passen? :)

 42. daria zegt:

  Ja, dat bners gek zijn wisten we al… En dat ze van aandacht houden wisten we ook al, als deze namen later genoemd worden weet je precies wie dat zijn..en dat is wat ze willen, gezien worden! Best wel zielig…

Laat wat van je horen

*

PRAAT VERDER OP HET NAMENFORUM

Volg me op Facebook

Volg Vernoeming.nl op Facebook