De 175 vreemdste kindernamen van 2012

Amazing, Ricardoboy, Luther, Calvijn en natuurlijk weer een Adolf. De lijst van alle voornamen die kinderen in 2012 hebben gekregen is weer een goudmijn. Ik heb uit de vele duizenden voornamen de opvallendste geselecteerd. Veel leesplezier!

Mijn persoonlijke favoriet: Chastitty, kuis en toch ook spannend. Ook Bliksem, Karamel, Shu-Dhjai’Drion en Saharah-Jane verdienen een vermelding. Wat is jouw favoriet?

Veel meer bizarre namen vind je in mijn boek Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?. Bestel het nu!

Uit het woordenboek

Jongens

 1. Amazing
 2. Blaas
 3. Blessing
 4. Bliksem
 5. Brik
 6. Bruis
 7. Ding
 8. Faith
 9. Freedom
 10. Ivy-Cruz
 11. Joy-Nouvell
 12. Kabine
 13. Marvellous
 14. Nor
 15. Oomke
 16. Religion
 17. Ruiter
 18. Splynter
 19. Succes
 20. Woest
 21. Wolke
 22. Wonder
 23. Wood

Meisjes

 1. Bijoux
 2. Blaze
 3. Blessing
 4. Blix
 5. Bloesem
 6. Capucine
 7. Chastitty
 8. Empress
 9. Evangelie
 10. Faith-heavenly
 11. Goodness
 12. Harmony
 13. Heavely
 14. Indi-Rain
 15. Indi-Sun
 16. Infinity
 17. J’adore
 18. Karamel
 19. Kyra-Jinx
 20. LaJoy
 21. Liberty-Grace
 22. Lucky
 23. Mellody
 24. Perpetual
 25. Pluk
 26. Pop
 27. Princes
 28. Prudence
 29. Psyche
 30. Rehab
 31. Sissy
 32. Summer-Lily
 33. Temperance
 34. Verity
 35. Victory
 36. Wonderful
TheGiantVermin / CC BY-SA 2.0

TheGiantVermin / CC BY-SA 2.0

Lang en moeilijk

Jongens

 1. Ar’Chianthony
 2. Bossen-Boshen
 3. Christiano-D’Angelo
 4. D’vinejerreau
 5. Djay’D
 6. Djessy-Djay
 7. Dwigh-Shalaino
 8. Eintemaxemilium
 9. Helljayson
 10. Iwann’nova
 11. Jah-Luciëncio
 12. Jaylion-D’leh
 13. Justice-Jayvhon
 14. Ky’an-Eli
 15. Le’Johnso
 16. LeCurWarren
 17. Mar’Djelon
 18. Maroah-Jax
 19. Pipp-Djo
 20. Prince-Eliezer
 21. Princeisaiah
 22. Q’Shawn
 23. Qivánno-Lorenxio
 24. Qnaijerick
 25. Qshanthony
 26. Ray’Quimion
 27. Rowen-Layngeleyon
 28. Shemièr’vi
 29. Shu-Dhjai’Drion
 30. Ty’chaero-Jenoah
 31. Yroxax

Meisjes

 1. Cedrixianthley
 2. Chanoah-Sky
 3. Chyna-J’adore
 4. Coco-Mé
 5. C’yerlee-Deliyah
 6. D’Fiënyi
 7. Divainchéliënne
 8. Divinnety
 9. D’Jayleigh-Ann
 10. Djarmania
 11. Elpierrine
 12. Fay’den-river
 13. Ixylainne
 14. Jezebel-Djuina
 15. J’eviënne
 16. Jurkeigh-Leigh
 17. Mardy M
 18. Queen-ensiellyque
 19. Rock-Shenthelly
 20. RolliNHCy
 21. Sjorzette
Lance McCord / CC BY-NC-SA 2.0

Lance McCord / CC BY-NC-SA 2.0

Beroemdheden

Jongens

 1. Adolf
 2. Arafat
 3. Calvijn
 4. Daedalus
 5. Diomedes
 6. Djzenghis
 7. Ebenezer-Ansley
 8. Donjevanio (Don Giovanni?)
 9. Hopper
 10. Icarus
 11. Jay-Z
 12. Luther
 13. Osama
 14. Rembrandt
 15. Rob-Roy
 16. Woody

Meisjes

 1. Bommel
 2. Dawn-Lilith
 3. Djessebel
 4. Hope-Vayeanne
 5. Keren-Happuc
 6. Loesewies
 7. Maxima
 8. Monreau
 9. Narcisse
 10. Pandora
 11. Phenelope
 12. Sappho
 13. Sissi
 14. Tinkabella
 15. Zarathustra
Michelle MacPhearson / CC BY-NC 2.0

Michelle MacPhearson / CC BY-NC 2.0

En dan nog dit…

Jongens

 1. Barteljaap
 2. Bo-Johnny
 3. Castellamare
 4. Dior
 5. Evertson
 6. Geertruidus
 7. Jantje
 8. Kareltje
 9. Kicky
 10. Klazinus
 11. Lodeweick
 12. luuk (kleine letter!)
 13. Marcus-Zion
 14. O’
 15. Paultje
 16. Ricardoboy
 17. Rolex
 18. Staats-Jan
 19. Toontje
 20. Valentijn-Marie
 21. Yoshiro-Horatio

Meisjes

 1. Abyssinia
 2. Berlin
 3. Blaziena
 4. Byzantia
 5. Dorus
 6. Fokje
 7. Lada
 8. Poekelien
 9. Saharah-Jane
 10. Scharling
 11. Tinus
 12. Riviera

Wil je meer? Like mijn Facebookpagina en krijg toegang tot een overzicht van alle kindernamen die in 2009-2013 zijn gegeven.

Zie ook: De 225 bizarste kindernamen van 2013: Juëquinaisheley, Quinoa, Feeërieke, eten!

chardonnay-3d-200

Waarom we heten zoals we heten

'Glimlachen, grinniken en hardop schateren: dit is een van de meest vermakelijke boeken van de afgelopen tijd.' – Ronald Giphart

'Echt een heel leuk boek.' – Giel Beelen

'Je kunt dit boek op een willekeurige bladzijde openslaan en je komt fantastische verhalen tegen.' – Mattie en Wietze

Bestel nu

332 briljante reacties. Ik ben benieuwd naar de jouwe!

 1. Bianca zegt

  Onze jongen zijn naam staat er niet tussen, is ook wel apart maar waarschijnlijk niet zo apart als deze namen! Één enkele zijn wel heel moeilijk, onze kleine man heet DJAYRO, spreekt uit als djeero…

 2. Eveline zegt

  Bedankt!

  De naam doet inderdaad bij velen daar een belletje rinkelen :)
  Oorspronkelijk een Welsch naam. Er is een mooi verhaal geschreven over Enide… Toen was ik helemaal verkocht 😉

 3. zegt

  Ik zie dat de naam die me oma me altijd gaf toen ik nog geen 1,95 Mtr was erg raar gevonden. Maar dat was meer omdat ik klein en schattig was toendertijd en gewoon een verkleinwoord van mijn naam. Maar goed Paultje als werkelijke voornaam is vragen om een traumatische jeugd I guess. Maar je dochter Fokje noemen is misschien wel het ergste wat ik kon vinden. Die gaat wel een enorm zware pubertijd tegemoet vrees ik. Alle jongens gaan dat zeker tegen haar gebruiken dan. Wel interesant om te lezen hoe weinig ouders slim genoeg zijn om door te hebben wat ze een kind kunnen aandoen en hoe creatief andere kunnen zijn. En waarom zou je je kind Ricardoboy willen noemen? Noem hem gewoon Ricardo dan.

 4. metalcommand zegt

  1) Als je dan zo’n lijst maakt, zet dan ook ‘Pilot Inspektor’ (kind van Jason Lee)
  2) Osama, Luther en Calvijn zijn heel normale namen. Dat toevallig een terrorist Osama heet(te), betekend niet dat de naam meteen taboe moet zijn.
  3) De lijst staat vol met redelijk normale namen. Als je de oorsprong van een naam niet begrijpt, is het niet meteen ‘vreemd’. Een voorbeeld van een vreemde naam is ‘Dovakhiin’, omdat dat vernoemd is naar een hoofdpersonage in een spel. DAT zijn vreemde (en schadelijke) namen. ‘Faith’ is, zeker onder tienermoeders, een heel normale naam bijvoorbeeld.

  • zegt

   1) Pilot Inspektor is niet in 2012 in Nederland geboren.
   2) De voornamen Osama, Luther en Calvijn komen in Nederland nauwelijks voor. Wat je zegt over Bin Laden is natuurlijk terecht.
   3) Faith als jongensnaam is zeer ongebruikelijk. Nederland kent overigens nauwelijks tienermoeders. Je kind vernoemen naar de hoofdpersoon uit een spel vind ik overigens niet ‘vreemd’. Maar dat woord is subjectief en dat geld ook voor deze lijst :)

 5. Esther zegt

  Weet je, iedereen moet gewoon zelf weten hoe je je kindje noemen wil, al ben ik ook van mening dat het beter is om je aan een aantal regels te houden (geen pestnamen, geen onuitspreekbare of moeilijk schrijfbare namen en te lange namen enz.) En natuurlijk moeten we ook niet vergeten dat persoonsnamen heel erg gebonden zijn aan plaatsen en landen in de wereld. Ik denk dat mijn naam (Esther) ook raar gevonden wordt in Timboektoe! Persoonlijk heb ik nooit begrepen waarom mensen hun kinderen ineens naar ‘dingen’ zijn gaan noemen of namen die eigenlijk een andere betekenis met een andere functie hebben, zoals ‘Vlinder, Bloem, Trijntje, Zus of ‘Mensje’. Ik denk dan altijd, er word toch niet voor niets onderscheid gemaakt tussen persoonsnamen en dingen/voorwerpen? Maar ja, natuurlijk moet iedereen dat ook voor zich weten. Het is natuurlijk altijd heel persoonlijk, al denk ik zelf wel eens dat het (vooral tegenwoordig) soms net een ‘wedstrijd’ lijkt. Wat bezielt sommige mensen in godsnaam? Ik denk dan wel gelijk van: ach jee, die moeten weer eens iets aparts hebben!

  Met apart of origineel zijn is niets mis, je kunt alleen ook te ver doorschieten. Maar soms denk ik ook wel eens dat je gewoon aan een naam moet leren wennen. Ik ken een jongen die heet ‘Eeg’. Nu ben ik er inmiddels wel aan gewend, maar toch blijf ik het wel een ontzettend rare naam vinden (terwijl het misschien nog geeneens zo raar of apart is als de namen uit dit lijstje!). Ik merk dat een naam toch wel een behoorlijke stempel op je legt. Mijn 1e indruk van mensen met ‘rare’ namen is stiekem toch wel dat ik onbewust direct ga denken dat het dan ook rare mensen zijn, want ze komen uit een ‘raar’ gezin, want die ouders hebben die ‘rare’ naam gegeven, dus dat moet dan wel een heel ‘raar’ gezin zijn dan. Natuurlijk volkomen onterecht om zo te denken, maar het gebeurt wel gewoon. Omdat het denk ik gewoon té apart is, té onbekend. En natuurlijk zullen pesterijen altijd voor blijven komen, en nee dat ligt niet altijd aan de naam, al ben ik wel van mening dat als je een rare naam hebt, dat dit dan niet echt meewerkt. Rare namen stoot gewoon af, en hoewel je uiteraard niet mag discrimineren, weten we allemaal dat het toch gewoon gebeurt. That’s life you know! Een naam tekent je gewoon voor je hele leven. En ik denk, hoe aparter de naam, hoe meer het je tekent, in positieve en/of negatieve zin.

  Het lijkt mij voor een ouder trouwens ook niet altijd leuk dat als je een aparte naam hebt voor je kind, dat je die dan altijd moet gaan verdedigen. Kijk, als je een naam mooi vind, dan vind je hem gewoon mooi. Doe gewoon wat je niet laten kunt. Maar het lijkt me gewoon niet leuk als je altijd maar van die reacties krijgt. Moet je wel sterk voor in je schoenen staan lijkt me. Het lijkt mij dat je niet altijd bezig wil zijn met de ‘apartheid’ van je kindernamen, maar goed, wie ben ik om dat te zeggen, ik krijg soms alleen wel de indruk dat steeds meer mensen dat helemaal geweldig vinden ofzo. Ik weet niet, maar ik denk stiekem dan toch altijd, waarom zo apart? Wat is er mis met een naam die niet zo ‘apart’ is?

  Kijk, ik snap ook heus wel dat je kindje gewoon je alles is, dat is je wondertje, en dan snap ik ook heel goed dat je hem/haar misschien een naam zou willen geven die apart is, omdat elk kindje nou eenmaal uniek en apart is. Een apart iets hoort misschien wel apart bestempeld te worden. En ik vind het eerlijk gezegd ook wel lef hebben van ouders die hun kinderen naar iets ‘aparts’ vernoemen of zelf een naam verzinnen die nog niet bestaat. Maar inderdaad, ik vind ook dat toekomst belangrijk is. Het lange-termijn denken. Vooruit kijken op wat voor invloed een naam op het leven van je kind heeft. Want je kunt je kind maar een keer een naam geven. En ik denk dat je soms moet inzien wanneer een naam iets té apart is voor je kind. Is mijn mening.

  Maar goed, het is natuurlijk allemaal hartstikke persoonlijk, net als boeken of films of kunst, en over smaak valt niet te twisten (ook al gebeurt dat wel!), dus iedereen moet het maar gewoon lekker zelf weten allemaal! Ik weet in elk geval wat mijn smaak is, doe mij maar gewoon lekker ‘normaal’ en ‘cultureel gangbaar’ en ‘geaccepteerd’. En wie weet komt er nog een tijdperk aan dat de ‘rare’ namen van nu misschien wel de meest gangbare van straks zijn. Als meer mensen een bepaalde naam hebben, dan word het opeens niet meer zo raar en apart of bijzonder. Het is in elk geval wel zo dat ieder mens een wonder is, en elk wonder heeft gewoon zo zijn naam, origineel of niet.

 6. Penelope zegt

  Daar zijn we weer! Ik had gehoopt dat de reacties onderhand eens een langzame dood zouden sterven. Maar nee, het gaat gewoon door. Het lijkt Twitter wel! Goed, omdat ik geen zin en tijd heb om op iedere reactie in te gaan, toch nog eventjes in het algemeen reageren. Ten eerste een compliment aan de eigenaar van deze site. Maarten, je hebt het mooi voor mekaar, zoveel reacties op een onderwerp zie je zelden. Zo zie je maar weer hoe belangrijk naamgeving is. Laatst ontmoette ik een Tunesier die Adel heet. Uiteraard spreek je dit niet uit als adel maar begint het met de Arabische letter Ein of 3 in het getranscribeerde schrift. Het is een keelklank of glottisslag en klinkt bijna als èèdel, alsof je over je nek gaat. Er zijn ook voor ons gekke plaatsnamen in de wereld. Ook leuk om die eens te bekijken. Pussy of Condom in Frankrijk en Dipshit in India. Lachen, man! In Duitsland heb je een winkel die Kut Helal Food Products heet. Tja, beste J., met mij is het inderdaad spannender. En zeurpieten (voornamelijk vrouwen) krijgen van mij geen aandacht. Zeuren is niet sexy. Nou, mensen, ik wens jullie het allerbeste. Ik ga een week naar Marokko en verheug me op de namen daar en al het andere moois en lekkers. Boussaaaa (kusjes) Penelope

 7. Macy zegt

  Als ik nog meer nakomelingen krijg dan wil ik daar graag een voornaam bij die begint met letter Q.
  Helaas nog steeds niet eentje erbij met een Q alsof het niet meer in de mode is tegenwoordig. Enfin, daar komt ik niet achter dus wie het weet die mag het zeggen. Ik denk zelf aan een voornaam die nu eens niet begint met Qu, hoewel ik Quartus wel mooi vind als er weer een jongetje bijkomt, volgens meertens.knaw.nl, verklaring:
  Lat. quartus `vierde’, `het vierde kind’, volgens de nuchtere telling die de Romeinen dikwijls toepasten (vgl. Octavus). Naam van een christen, vermeld in Rom. 16, 23. Eenmaal de vr. afleiding Quartilla als voornaam aangetroffen.
  Op de site meertens.knaw.nl dus geen voornamen die beginnen met Qa, Qe, Qi, Qo, Qy, maar wel een rij op dit moment 30 treffers zoekresultaat Voornamen bank, begint alleen met Qu, van Quartilla tot Quita, dat is overigens wel bijzonder leuk die betekenis als het een meisje wordt met deze verklaring (geschikt voor liefhebbers van bananen): Verkorting van Paquita (een Spa. vr. vorm van Franciscus) of van Chiquita.
  Dat wordt nu meteen afgekeurd en om het actueel te houden 6 treffers gevonden bij voornamen die beginnen met Benedi, dat zijn Benedict, Benedicta, Benedicte, Benedictus, Benedikt, Benediktus, allemaal dezelfde verklaring: Zie grondvorm-> Benedictus, dat is dus geslacht: mannelijk, verklaring: Lat. ‘de gezegende’. De naam kan ontleend zijn aan verschillende Lat. bijbelteksten, bijv.: ‘Benedictus qui venit in nomine Domini’, en dat betekent in taal Nederlands: ‘gezegend is hij die komt in de naam des Heren’ (Matteüs, 21, 9). De bekendste heilige van deze naam is Benedictus van Nursia, geboren in Umbrië in Italië 480 à 490. Hij is de stichter van de benedictijner orde. Gest. ca. 550; kerk. feestdag: 21 maart, 11 juli, 4 dec. (in het Oudfries Benedictusdei, 21 mrt.). Met de verering verbreidde de naam zich al vroeg naar het w.: Benedictus, Saarland 712, Elzas 851 (Socin); Keulen 787, Benedicta 1047 (Littger); Benedicta, Westvla. bron uit de 7e-10e eeuw (Mansion); een van de 7 chr. namen in de 9e eeuw in West-Vla. (Leys). In Fri. Benedir (vgl. Bendiks) 1650 (Ned. L. 1964, 388). In oudere Noord-Brab. bronnen komt een vleivorm Bits voor: Benedictus dictus Bits Snabben, Vught 1456; Benedictus dictus Bittus, Oostelbeers 1457; Benedictus dictus Bits van den Eyckenhoevel, Uden 1456; Benedictus, geh. Bits, zoon van Benedictus, geh. Bits van Brede, Heesch bij Oss 1460.
  Het toeval wil dat vandaag 12 februari twee vermeldingen zijn met voornaam Benedictus, zie nl.wikipedia.org/wiki/Heiligenkalender
  H. Benedictus van Aniane, abt
  H. Benedictus Biscop
  Gisteren op 11 februari > Heilige maagd Marie van Lourdes
  En op de historische datum van a.s. 28 februari 3 treffers:
  H. Elisabeth van Pommeren, keizering en kloosterlinge
  HH. Romanus van Condat en Lupicinus van Lauconne, abten
  H. Hedwig van Polen, koningin
  Persoonlijk dol op datum 29 februari, zielig toch maar 1x per vier jaren, t.w.:
  29 februari: H. Oswald, bisschop OSB
  H. Hilarius, paus
  nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Hilarius
  Op die pagina over Paus Hilarius (Sardinia, ? – Rome, 28 februari 468) was de 46e paus van de rooms-katholieke Kerk en de opvolger van de zeer populaire en actieve paus Leo I. (…….) Hilarius stierf op 28 februari 468. Dat is ook zijn naamdag, want hij werd heilig verklaard. / Externe links daaronder in de taal Engels. / Mooie afbeelding van paus Hilarius op die pagina van wikipedia, daaronder: Paus, periode 461-468, voorganger Leo I, opvolger: Simplicius. / Zie verder nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Simplicius
  Vanzelfsprekend hierbij ook de vrouwelijke Pausin Johanna, ook genoemd Agnes, legende…
  nl.wikipedia.org/wiki/Pausin_Johanna
  Op die pagina lees ik: Vrouwen als bron van kwaad: Ook is het mogelijk in de legende een instrument te zien om de ontplooiing van vrouwen tegen te gaan. (…) Een traditie die om pausin Johanna zou zijn begonnen is het controleren van de aanstaande paus of hij wel een man is. De Latijnse zin: ‘Testiculos habet et bene pendentes’ wordt uitgesproken indien dit inderdaad het geval is. En dat is te vinden op deze pagina):> nl.wikipedia.org/wiki/Testiculos_habet_et_bene_pendentes
  Dat betekent volgens vertaling op die pagina, van harte aanbevolen, vergelijk het daarom ook met de bronnen, noten en/of referenties, soms klopt niet alles met originele tekst in Hebreeuws, etc.etc.

 8. Olivia zegt

  Wat is dat leuk om te lezen allemaal, met dank aan Maarten van der Meer voor deze prachtige informatieve site vernoeming.nl, en deze pagina vernoeming.nl/vreemdste-kindernamen-2012
  In mijn familie durft echt helemaal niemand zijn kind een beruchte voornaam te geven, in de Engelse taal gevonden, als vervolg op bijdrage hierboven van Macy uit de geheime archieven van het Vaticaan, over de pausin > rotten.com/library/bio/religion/popes/john-viii/
  En verder gelezen op de site van de Rijksuniversiteit Groningen: Het sprookje van de vrouwelijke paus, dat gaat over de verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Donna Woolfolk Cross (1996) titel van de film: ‘Pope Joan’. Zie verder rug.nl/ggw/news/archive/2010/100406mvandijk

 9. chays zegt

  Wauw! Echt een eer om te zien dat mensen mijn babynaam publiceren! Ar’Chianthony is helemaal niet moeilyk dus overdrijven kan ook! Als je eenmaal weet hoe je dat uitspreekt dan valt het echt REUZE mee! Kortom Ar’Chianthony wordt gewoon weg als Arsianthony uitgesproken! Wat daar nou zo moeilijk aan is weet ik niet maar goed! Bedankt dat mijn baby’s naam gepubliceerd is:)

 10. chays zegt

  Whahaha! Wauw Ik Vind Het Echt Helemaal Geweldig Om Te Zien Dat Myn Baby’s Naam Ook In het Rytje Staat! Ar’Chianthony Is Niet Zo Moeilyk! Je Moet Weten Hoe Je Het Uitspreekt En Dan Valt Het Reuze Mee:)! Uniek Is Het Wel! En Als Je Het Zo Moeilyk Vind Is Er Gwn Een Afkorting Ervoor Kortom Gwn Anthony:)Dus Bedankt Voor Het Publiceren Van M’n Babynaam Ben Bly Om Te Zien Dat Ik Iets Goeds En Aparts Heb Kunnen Samenstellen:) Hoop Dat Ik Voor Dit Jaar Weer Iets Unieks Voor Elkaar Krijg En Wie Weet Zie Ik Het Volgend Jaar Weer Op Vernoeming.Nl Staan!

 11. Joris (via Facebook) zegt

  Zo zat ik dus laatst in een speeltuin met m’n kinderen, hoor ik een vader zijn kind roepen: “Godswill, kom hier!”

 12. chays zegt

  Ik snap echt niet waar sommige mensen hun commentaar op mijn reactie vandaan halen! Sorry hoor mar Ar’Chianthony is gewoon een samen stelling van moedersnaam en vadersnaam wat daar mis mee is begrijp ik niet! Dat je het veel anders schrijft dan je het uitspreekt ja dat kan! Maar dat mensen je daarvoor veroordelen vind ik pas echt laag! Ik heb op deze site namen gezien waarvan ik echt denk van hoe gaat dat kind ooit zijn naam spellen of schrijven omdat het ten eerste veel langer dan 15 letters is en wat ik dan echt overdreven vind, en dan ook nog eens extreem moeilijk!! Sommige mensen moeten anderen altijd belachelijk maken terwijl het in sommige gevallen echt niet hoeft! Als je je kind nou fokje of donder damian ofzo iets noemt dan vind ik dat mensen recht hebben om te zeggen dat ouders niet nadenken omdat ze niet over de gevolgen nadenken en dat het kind later gepest ermee kan worden! Maar voor Ar’Chianthony ( Arsianthony) dat is gewoon een dood gewone naam! Nederlanders geven hun kinderen nou eenmaal korte namen zoals luuk, anouk etc maar die namen komen dan ook echt vaak voor en ik wou gewoon een aparte naam verzinnen aangezien anthony ook best vaak voorkomt en that’s it! En voor degene die commentaar had over hoe ik schrijf wat heeft het met leeftijd te maken? Ik zit op mijn telefoon te schrijven dus ik typ hoe het makkelijker voor mij is! Maar omdat je het zo graag wilt weten ik ben 24;). Ik heb nooit negatieve commentaar gehad over mijn zoontjes naam dus ik trek mij dan ook hiervan niks aan! Want mensen die je niet kennen zijn degenen die dan ook altijd negatief praten en je veroordelen! En een vraagje voor de gene die deze site heeft opgezet.. Vanwaar heb je mijn zoontjes naam als ik vragen mag? Niet alleen mijne maar ook alle andere namen want dat verbaasde mij een beetje dat ik mijn zelf samengestelde naam opeens op het internet tegen kwam:)

 13. chays zegt

  Ik wist nooit dat mobiele telefoons een capslock toets hadden (Echt domme mensen maja)!!! Nu heb je een probleem met mijn leestekens ook?! Gosh mensen hebben dus echt werkelijk niiks te doen:s maar ja zoals ik altijd al heb geweten juist de mensen die geen haar beter zijn dan jij zijn degenen die ook echt altiijd overal commentaar op leveren!

 14. chays zegt

  Anyway ik weet in ieder geval wel hoe het hoort dus als ik uitroeptekens zet is dat mijn zaak niet de jouwe. Althans ben ik wel een van de weinige allochtonen die beter nederlands spreekt/schrijft dan de meeste Nederlanders zelf! Er is duidelijk een hater aanwezig pfff!

 15. Anneke zegt

  Hier in het dorp werkt bij de Lidl een man die Edah heet… (niet in 2012 geboren dus 😉 en het zal vast in een of ander buitenland een normale naam zijn maar de combinatie met werken in een supermarkt vond ik wel grappig).

  • Stefan zegt

   Dat hoor ik wel vaker Damian. En dat wordt dan op zijn Engels uitgesproken.
   Dan vraag ik me altijd af wat die mensen van Damiaan zouden vinden. Ik kan me niet van de gedacht onttrekken dat Damian van de pater uit The Exorsist afgeleidt is. Damiaan heeft ook een sterke katholieke klank, vooral in het zuiden des lands. Wellicht dat Damiaan oubollig gevonden wordt?

 16. Nanny zegt

  Ik heet Wijnanda Gerardina , als ik een jongen was geweest had het Wijnand Gerardus geworden .Als het aan me vader had gelegen had ik Wijntje geheten gelukkig was me moeder eigenwijs en die noemde me Nanny . Ik ben er als kind ook mee geplaagd, ben er achter gekomen dat het vele betekenissen heeft in het Hindoestaans is het een mooie bos bloemen of een gemene slang en tja dan in het Engels kinderoppas , het schijnt ook een Arabische naam te zijn voor meisje . Wat ik ook een mooie naam vind voor een meisje is Isra en voor een jongen Reinier of Jonathan , maar mijn kinderen heten Daniel en Priscilla en vind het nog steeds mooie namen . Had een stille hoop dat me kleinzoon een van deze namen kreeg maar nee hij draagt de naam Myron Da-silva , Myron schijnt een filmster tezijn en Da-silva is beide ouders hun naam Daniel en silvia

 17. Matt zegt

  Ik noem mijn dochter Sproetje en mijn zoon Korstje.

  Zoon vernoemd naar grootvaders; Wonne en Karsten = Wond Korst = Korstje
  Dochter naar grootmoeder;

  Verder nog leuk voor een dochter: Vagina = Vaag of Vaan, of bv Cocaïen.
  Of een zoon; Buks, Jaeger, Dreft, Benzine, Paal, Keyser, Droop-Vaeter, Alinea of Schizo.

 18. Maude zegt

  Als reactie op ene Marianne: ZKH Pip-Djo daar hoef je niet bang voor te zijn hoor. Welgestelden, weldenkenden en andere upper-class toebehorenden kiezen dat niet. Geleerden ook niet. Zijn achternaam zal zeker geen adele naam zijn. Pip-Djo komt eerder voort uit alternatievelingen of low-life volk. Niet als een belediging richting Debby bedoeld hoor. Gewoon om aan te geven dat Pip-Djo best een normale baan kan krijgen maar niet bij Willem en Maxima op de taart komt. 😉

 19. Maude zegt

  P.s: Sorry Debby en rot wat je allemaal over je heen krijgt. Het komt echter door de naam van je kind. Mensen reageren daar nogal vreemd op.

 20. Schlebaum Charles zegt

  129 Dam Lilith is voor-bijbels. Lilith was de eerste vrouw van Adam, genoemd in een Talmoed legende. Zij was een feministe avant la lettre. Zij kwam in opstand tegen Adam, zij weigerde bij de geslachtsgemeenschap onder hem te liggen want zij vond zich gelijkwaardig aan hem. Zij verliet hem en werd gedegradeerd tot nachtspook dat zich bezighield met het lastig vallen van barende en zogende vrouwen wier kinderen zij verwisselse voor haar eigen kinderen. In de Bijbel eenmaal genoemd (Jesaja 34,14). Adam ging daarna met Eva in volledige onthouding samenwonen totdat Eva hem een appel in de maag splitste waarna het uit was met de pret.

  25 Blaze is vermoedelijk een afkorting van blaze-job (orale sex, pijpen). Zij zal het in een engelssprekend land wel moeilijk hebben.

  139 Sappho was een dichteres rond het jaar 600 op Lesbos (Google). Zij was bekend om haar lesbische levensstijl.

 21. zegt

  @ Maarten je wilde graag weten hoe mijn volgende kindje na Ar’Chianthony genoemd zou worden die heet dus Ar’Disianthony;) ik had je ooit de vraag gesteld hoe je aan deze namen komt maar daar heb ik nooit een antwoord op gekregen! Daarbij blijf ik wel van mening dat ik het nogal onbeschoft vind dat men de namen van kinderen zonder toestemming aan derden verlenen en nog dat mensen gewoon toestemming hebben om af en toe echt rot opmerkingen te maken

  • Shira zegt

   Deze namen zijn allemaal openbaar gemaakt door de SVB, staan op internet en mogen dus door iedereen gelezen en weer ergens anders geplaatst worden. De voornamen van mensen zijn openbaar in Nederland. Dat kun je wel niet leuk vinden, maar daar kun je niets aan veranderen.

 22. Eveline zegt

  Mijn dochter heet Marline haar naam is combinatie van ons als ouders
  (Max & Eveline) dus in de plaats ‘X’ hebben wij ‘R’ toegevoegd

 23. nsr zegt

  Ik blijf het vreemd vinden hoe bij elk onderwerp, elk nieuwsbericht , bij bijna alles er uiteindelijk een discussie ontstaat over het geloof en wat wel of niet kan…. Ik vind het belangrijk dat mensen respect hebben voor geloofsovertuigingen etc. Maar mensen moeten ook respect hebben voor ongelovigen (en hun kindernamen) Ik denk dat niemand zijn kind een naam geeft om andere mensen mee te beledigen. Wel vind ik dat mensen meer onderzoek moeten doen naar wat een naam zegt of betekend, voordat zij een kind een naam geven.

 24. Lex van Rootselaar zegt

  Schandalig, je kind een zo ongebruikelijke naam geven. Beseffen die ouders wel waar ze hun kind mee opzadelen ? Denk aan het lied “A boy named Sue” van Johnny Cash. Ik vind dat bekeken moet worden of die ouders hun ouderlijk gezag zouden mogen behouden. In veel gevallen een zaak voor de Kinderbescherming, lijkt me. Maar misschien leren kinderen met zulke namen wel sneller spellen en van zich af bijten en krijgen ze daardoor zelfvertrouwen.

 25. Kim zegt

  De meeste namen van deze lijst zijn helemaal niet vreemd. Het is maar wat jij vreemd vind. De maker van deze lijst vind deze namen misschien vreemd, maar een ander juist normaal, leuk en of uniek! :)

 26. lisse zegt

  Mijn dochter heeft naamkunde tijdens haar studie (Taalwetenschappen) gehad. Voor de grap hebben we een lijst met rare namen bij elkaar gezocht op de voornamensite van het Meertensinstituut. Het zijn allemaal namen die als eerste voornaam of als volgnaam gegeven zijn in Nederland. Erg leuk als je een poosje niets te doen hebt, want echt nuttig kan je het niet noemen. Hier komen ze:
  Schaam namen:
  Lul , Lulli , Lulcienne
  Yelul , Yakut
  Kut , Kutbi , Kutdosi, Lillykutty
  Vaginarovna
  Vagiani
  Kul
  Pik, Prik
  Bal
  Pot
  Bek
  Dirken , Rieten (poepen en plassen bij ons op de Veluwe)
  Stinke
  Wind
  Hirpis
  Piscilla
  Poepela, Poepon
  Plassi
  Wip, Wipje, Wipin, Wiprecht
  Kom, Klaar
  Fokkin
  Eikel(-ien)
  Truth (wel zonder H uispreken hè!)
  Bal, (H)annibal
  Zak
  Smeggy
  Sterfan
  Donder
  Hemel, Hel
  Vloei
  Vlokje
  Floep
  Homobono
  Seksanta

  Familienamen:
  Papa, Mama
  Zoon(-tje), Dochter
  Neefi, Nichtje
  Ooma
  Oomperkaas
  Oma-gormy
  Man, Vrouw
  Manneke
  Wijfje , Deerntje
  Meisje, Meisie
  Mens, Mensje
  Ventje
  Kerel
  Man-fuk
  Man-lik
  Man-bier
  Klein(e )
  Reusje

  Lichaamsdelen:
  Lever
  Nier
  Hand
  Arm
  Duimelot
  Hart, Goedhart
  Anus (vrouw. volgnaam)
  Bil
  Reet
  Spier
  Neus
  Kin
  Wang
  Blos
  Lip
  Huig
  Keelem (meer iets voor in een gangsterfilm…)
  Amandel
  Nek
  Darm
  Maag, Maagjes
  Haar
  Snorri
  Pink , Pinkernella
  Voet
  Been
  Spier
  Tiet(e), Tietje
  Teen, Teena
  Kniel(-us)
  Navel
  Borst(-je)
  Rugebreck
  Bot
  Baard(-je/-jes) Baardthout
  Wrat
  Rochel

  namen als uitroepen!
  Heus
  Hoi, Hai, Doei, Hallo
  Zo
  manman

  Rijmen met…..
  Hetje, Netje, Bedje
  Bes, Les, Hes
  Haar, Baar, Klaar
  Tak, Tok, Tik, Tuk

  Namen als dingen:
  Huis/-je, Kot
  Radio
  Raam
  Mes
  Hark,
  Hamer, Tang
  Haak
  Lap
  Lans
  Lens
  Bel
  Boek
  Kast
  Doos
  Wal, Kant, Noch
  Water, Riviër, Zee, Sloot
  Bord
  Kop
  Cent, Gulden, Daalder, Munt,
  Kroon, Tiara, Ring
  Bos
  Eik, Beuk, Haag
  Staf
  Staaf
  Stang
  Pen
  Manden

  meteen een hoge rang:
  God, Godliep
  Hoogheid
  Prins, Prinses, Prinscilla
  Keizer, Koning, Kroon
  Hertog,
  Ridder, Riddervel
  Baron, Baronesse
  Markies
  Heer, Dame
  Majesty-Messiah
  General
  Majoor
  Kapitein, Captain

  vernoemd:
  Stalin
  Lenin
  Marx
  Mubarak
  Assad

  Muzieknamen:
  Piano
  Luit
  Harpje
  Fluit
  Drum
  Sax (Saxus)

  Kleurennamen:
  Rood
  Groen
  Geel
  Blauw
  Zwart/Wit
  Roze
  Lila
  Oranje
  Bruin
  Violet

  Beroepen:
  Bakker
  Boer (-tje)
  Timmer
  Ober
  Meester
  Nar
  Smit
  Schout
  Admiraal

  Ik namen:
  Ikkan
  Ikbel
  Ikbaal
  Ik, ikke
  Ikksie
  Iklim
  Ikroop
  Hijzal

  Dierennamen
  Tijger (-lelie)
  Hond
  Poes
  Bok
  Geit
  Ram
  Kip, Haan ,Ei
  Knol, Merrie
  Koe
  Big
  Mier
  Mol
  Haas
  Buizerd
  Valk
  Adelaar
  Beer
  Bij
  Made
  Luis/ Wantsje
  Mus
  Lijster
  Kauw
  Meeuw
  Duif(-ie)
  Raaf
  Schol
  Muis
  Zwaan
  Dolfijn(-tje)
  Walvis
  Gans
  Pony
  Yak
  Yeti
  Koet(-sier)
  Spinderella
  Vlinder

  Tellen
  Eentje, Twee, Vier, Vijfde, Zeven(-ster) , Tien, Elf

  Boek- of filmfiguren
  Ketel, Binkie
  Ibbeltje, Minoes

  Voorzetsels, lidwoorden, etc.
  Voornaam, Voorwinden
  Boven, Onder, In, Naar
  De , Het, Een, Dutje
  Noch
  Zo, En , Dus, Of
  Wie, Wat, Waar

  Foutje?
  Heuston (ipv Houston)
  Hemdrik
  Schantal/Scharlotte/Scharluintje

  Kledin:
  Jurk (mannennaam)
  Rok (mannennaam)
  Sok(-man)
  Ring(-el)
  Das
  Jas
  Pet
  Trui

  Eigenschappen:
  Gek
  Raar
  Stom
  Stout
  Lief(-de)
  Leuk(-je)
  Stoer
  Spits
  Mooi
  Bizar
  Eng
  Roest
  Aai, Baar
  Star
  Mank
  Geiltje
  Heetze
  Licht
  Dons, Veer
  Duur
  Geluk
  Blijdschap
  Pijn
  Vreugd
  Wens
  Gay
  Suspensa

  Etenswaren:
  Brocolli
  Sla
  Biet(-je)
  Kool
  Zoetje /Zoutje
  Bitter
  Appel/Peer
  Kers
  Manderijntje
  Meloenius
  Macaroni
  Spruitje
  Abrikoos
  Azijntje
  Olijf(je)
  Wijn
  Kaas
  Ei
  Thee
  Boon
  Peentje
  Ui
  Ert
  Mais
  Koren
  Salie
  Vla
  Visbeen, Vishaan
  Mayo
  Kerrie
  Spa

  landen:
  Trinidad
  Danmark
  Sweden
  Swiss
  Austria
  Australia
  Norge
  Germany, -ie
  Dutch

  Merken
  Ikea

  NB
  Bij alle woorden hebben mijn dochter en ik gecheckt of ze voor kwamen in de voornamen bank
  van het Meertensinstituut . De lijst is nog lang niet compleet en dat is juist leuk!

  25-07-2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *