Een neefje met 17 voornamen, alle ooms tevreden

Vernoemen, dat geeft maar scheve gezichten, want wie krijgt wel een naamgenoot en wie valt er buiten de boot? Veel ouders vernoemen daarom tegenwoordig maar gewoon helemaal niet, maar er is ook een andere oplossing mogelijk.

Foto: joyosity / CC A 22.0 G
Foto: joyosity / CC A 2.0 G

Tjeerd Johannes van der Meer en Cecilia Lolkje van der Geest uit Leeuwarden hadden samen zeventien broers. Om in één keer overal van af te zijn, gaven ze hun in 1974 geboren zoon simpelweg zeventien voornamen:

Jan Theodorus Gerrit Johannes Bote Hijl Bertus Louis Jan Harry Wijger Siepie Rinus Pe Sijbe Wijbren Bouwe van der Meer

Ze haalden er zelfs de krant mee (Limburgsch Dagblad, 22 maart 1974). Het is goed mogelijk dat J.Th.G.J.B.H.B.L.J.H.W.S.R.P.S.W.B. van der Meer bij zijn geboorte de Nederlandse recordhouder voornamen was, maar hij werd al snel ingehaald. In 1977 kreeg een Amsterdams jongetje de namen Jhesu Immacolato Cuore di Maria Johannes Bernardus Carolus Magnus Augustus Aegidius Jacobus Exuperius Hermes Marcus Nicola Eric Etienne Genevieve Mars Castor Casimir. Tel zelf maar na.

Jan deed het met zijn eigen kinderen wat rustiger aan. Volgens de genealogische website stamboomdeleeuw.com heten ze Pomme Jip Rozemarijn (2005) en Sinne Jip Janszoon (2008).

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.