Dit zijn de 78 meest genderneutrale voornamen

Van de week schreef ik dat Boris, de naam die schrijfster Renske de Greef haar genderneutrale dochter gaf, volgens de statistieken niet bepaald ‘neutraal’ is: het is overduidelijk een jongensnaam. Maar welke voornamen zijn wél echt uniseks? Ik heb hier de 78 meest genderneutrale voornamen op een rijtje gezet.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Deze 69 voornamen zijn zó vorige eeuw

Vroeger werden kinderen standaard vernoemd naar familieleden. Tegenwoordig moet een voornaam vooral hip zijn – of op z’n minst niet al te ouderwets. Daarom dit overzicht van 69 namen die je maar beter kunt vermijden. Als je mode belangrijk vindt natuurlijk.

61 fleurige bloemennamen voor de lente

Morgen is het 21 maart: het begin van de lente. Daarom heb ik in de Nederlandse Voornamenbank deze 61 fleurige bloemennamen bij elkaar gezocht. Ze komen (of kwamen) allemaal echt in Nederland voor.

Van Bloemetje tot Geiltje: wat vind jij van deze 169 verkleinvoornamen?

Hij leest bijna als een gedicht: deze lijst van 169 ‘verkleinvoornamen’, meisjesnamen die eindigen op -tje. Ze zijn afkomstig uit In Memoriam, het gedenkboek met de namen van 101.545 Joodse oorlogsslachtoffers uit Nederland. Sommige namen zijn typisch Joods, andere kwamen ook bij andere bevolkingsgroepen voor.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

32 prachtige Ierse voornamen en hun uitspraak

Aoife, Niamh, Aoibheann: altijd als ik ze in namenlijstjes tegenkom vind ik dit soort Ierse namen prachtig. Maar hoe spreek je ze in hemelsnaam uit? Ik heb hier 32 Ierse voornamen op een rijtje gezet met de – vaak verrassende – uitspraak erbij.

Gepubliceerd op

69 originele Noorse meisjesnamen

Scandinavische voornamen zijn al zolang in de mode dat je zou denken dat Nederlandse ouders ze intussen allemaal al wel ‘gehad’ hebben. Maar dat valt reuze mee. Ik dook de archieven in en verzamelde dit lijstje van 69 Noorse meisjesnamen die je in Nederland niet of nauwelijks hoort. Zouden ze in Nederland populair kunnen worden?

Gepubliceerd op