Vader van Adolf Hitler (7) verschijnt in nazi-uniform bij rechtszaak

De vader van Adolf Hitler Campbell (7) vroeg de rechter maandag of hij weer contact mag hebben met zijn jongste zoontje Heinrich. Hij doste zich speciaal voor de gelegenheid uit in nazi-uniform.

Heath Campbell (NBC 10)
Heath Campbell (NBC 10)

Alle kinderen van het Amerikaanse neonazi-echtpaar Heath en Deborah Campbell hebben nationaalsocialistische voornamen. Ze heten Adolf Hitler (7), JoyceLynn Aryan Nation (6), Honszlynn Hinler Jeannie (5) en Heinrich Hons (1). Aryan Nations (Arische Naties) is een extreemrechtse groepering. Hinler verwijst naar Heinrich Himmler. Heinrich vermoedelijk ook.

Adolf Hitler Campbell haalde in 2008 het wereldnieuws toen een bakkerij had geweigerd de tekst Happy birthday Adolf Hitler op zijn verjaardagstaart te schrijven. Deze affaire vestigde de aandacht van de autoriteiten op het gezin. Nadat uit onderzoek was gebleken dat de kinderen werden mishandeld, verloren Heath en Deborah de voogdij. De namen speelden bij die beslissing officieel geen rol.

Adolf Hitler met zijn zusje Aryan Nation
Adolf Hitler met zijn zusje Aryan Nation

Heath Campbell eiste voor de rechter maandag dat hij zijn zoon Heinrich Hons mag zien, die is ondergebracht bij een pleeggezin. De autoriteiten haalden het kind in 2011 een paar uur na zijn geboorte bij hem weg. Het hangt volgens Campbell van de rechter af of zijn nazi-uniform de beslissing beïnvloedt.

Ouders in Campbells thuisstaat New Jersey mogen hun kinderen elke voor- en achternaam geven die ze willen. De wet verbiedt alleen obscene en onleesbare namen en cijfers en symbolen.

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.