Alex, Axel, Xela, Lexa en Xael hebben er een zusje bij

Marino Vaneeno (31) en Gwenny Blanckaert (23) uit het West-Vlaamse Handzame hebben donderdag hun zesde kind gekregen. De kleine Xeal is het zusje van Alex, Axel, Xela, Lexa en Xael.

Axel, Xela en Alex met de pasgeboren Xeal (foto: Facebook)
Axel, Xela en Alex met de pasgeboren Xeal (foto: Facebook)

De pas 23-jarige Gwenny kwam vorig jaar ook al in het nieuws na de geboorte van haar vijfde kind Xael. Ze zei toen tegen de Krant van West-Vlaanderen:

We kiezen bewust voor een groot gezin. Marino wou altijd al zes kinderen, en over die zesde zijn we nu al aan het nadenken. Hopelijk wordt het opnieuw een jongen, dan hebben we drie jongens en drie meisjes.

Ik wil natuurlijk kunnen bevallen, omdat je de geboorte dan intenser beleeft. Door een vergroeiing op mijn heupen zal ik dat in de toekomst niet meer kunnen, daarom dat we nu ons gezin snel uitbreiden.

Gwenny en Marino verklapten toen ook al dat een eventueel zesde kind Xeal zou gaan heten. Ze vertelden in de diverse interviews die ze hebben gegeven helaas niet waarΓ³m de namen van al hun kinderen zijn samengesteld uit dezelfde vier letters.

Het stel kan in ieder geval nog even voort, want er zijn nog achttien combinaties over: Axle, Aexl, Aelx, Alxe, Xale, Xlea, Xlae, Eaxl, Ealx, Exal, Exla, Elax, Elxa, Laex, Laxe, Lxea, Lxae en Leax.

Welk van deze namen vind jij het bruikbaarst? En ken je nog meer namen die anagrammen van elkaar zijn?

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.