De Amerikaanse topnamen van 2014: Noah en Emma

En de populairste kindernamen van de Verenigde Staten waren vorig jaar… Noah en Emma. Net als in Nederland, zou ik bijna zeggen.

Foto: johnwilliamsphd / CC BY-NC-SA 2.0
Foto: johnwilliamsphd / CC BY-NC-SA 2.0

Vertrouwd

De lijst van populairste kindernamen die de Social Security Administration gisteren heeft gepubliceerd doet voor een deel heel vertrouwd aan. Noah, Liam, Jayden, Lucas en Emma staan aan beide kanten van de oceaan in de top-20.

Kort en lang

Toch is er een groot verschil tussen Nederlandse en Amerikaanse namen: Nederlanders houden van kort, Amerikanen van lang.

In Nederland kun je maar het beste gewoon doen. Als je van plan bent je dochter Saar te noemen, waarom zou je haar dan inschrijven als Sara? Maximiliaan? Wat is er mis met Max?

In de VS zijn afkortingen ook heel gewoon, maar nΓ­Γ©t op de geboorteakte. Je kunt ervan uitgaan dat een Ben of een Maddie officieel anders heet.

Maar hoe? Benjamin ligt voor de hand, maar Benedict kan ook. Maddie heet waarschijnlijk Madison of Madeleine, maar misschien wel Mathilda, Meredith, Madigan of Madonna. Sommige ouders maken er een sport van bij een gewone roepnaam een bijzondere officiΓ«le naam te vinden. Een heel andere manier om tegen namen aan te kijken!

Ia

Wat verder opvalt aan de Amerikaanse top-20: Olivia, Sophia, Mia, Sofia, Amelia, Victoria. Tegenover die hypervrouwelijke ia-namen staan jongensachtige meisjesnamen als Madison, Harper en Aubrey. Bij de jongens is – net als in Nederland – het Oude Testament een rijke inspiratiebron: Noah, Jacob, Ethan, Daniel, Elijah enzovoort enzovoort.

Wat vind jij van de Amerikaanse top-20? Zitten er namen tussen die je zelf zou kunnen geven? Laat een reactie achter!

Top-20 populairste Amerikaanse kindernamen 2014

[table β€œ122” not found /]

Top-1000 Amerikaanse kindernamen

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.