Anouk is weer zwanger: geeft ze haar zesde kind een van deze zeven namen?

Anouk is zwanger van haar zesde kind. Dat liet ze vandaag op Facebook en Instagram weten. Welke bijzondere naam zou dit kind krijgen? Hier zeven suggesties.

anouk

Vijf kinderen

De vader van kind nummer 6 is de 21-jarige Dominique Schemmekes. Anouk heeft samen met rapper Remon ‘Postman’ Stotijn zoons Benjahmin Kingsley (13) en Elijah Jeremiah (11) en dochter Phoenix Ray (10), met rapper Robert ‘Unorthadox’ Coenen zoon Jesiah Dox (5) en met basketballer Seraino Dagliesh zoon Sion Jethro (1,5).

Over het waarom van die namen heeft ze voor zover ik weet nooit iets losgelaten. Alleen over Jesiah is iets in de media verschenen: die dankt zijn aan een slordige journalist. Anouk had hem eigenlijk Jesajah genoemd, maar in de media verscheen de naam als Jesiah, Die spelfout beviel de Haagse zangeres zo dat ze hem overnam.

J’s en H’s

Anouk heeft een uitgesproken smaak in namen die ze er bij al haar mannen heeft weten door te drukken: Engels, Oudtestamentisch en met veel j’s en h’s (alleen dochter Phoenix Ray valt er wat buiten).

Mocht haar nieuwe spruit een jongen zijn, dan krijgt hij ongetwijfeld ook weer een naam volgens dit stramien. Maar welke? Ik geef hier een paar mogelijkheden,

1. Joah

Joah (een Bijbelse naam met de betekenis ‘God is zijn broer’) staat momenteel op nummer 264 van de top-1000 van populairste jongensnamen. Hij komt nu nog weinig voor, maar stijgt snel.

2. Judah

Het nog zeldzamere Judah (‘de prijzende’) is net zo trendy. In de Bijbel is Juda een van de stammen van IsraΓ«l, een mooie link met de naam van broertje Sion.

3. Jenoah

Jenoah klinkt Bijbels, maar is het niet. De naam lijkt – heel toepasselijk voor Anouk – afkomstig van een Amerikaanse punkrockband.

4. Japheth

Een van de zonen van Noach heet Jafet, of in het Engels Japheth. De klank sluit goed aan bij Jethro en de betekenis is heel toepasselijk: ‘uitbreiding, vergroting’.

5. Jephthah

Jephthah – daar kan geen h meer bij. Dat moet iemand die haar kind Benjahmin toch aanspreken. De betekenis is ‘Hij opende’ of ‘moge hij openen’.

6. Jedidiah

Jedidiah (nee, niet Jebediah, dat is iemand uit The Simpsons) past goed bij Jeremiah. Misschien beter als tweede naam. De betekenis is ‘Jahwehs lieveling’.

7. Messiah

Tot slot een wilde suggestie: Messiah oftewel messias. Hij komt in Nederland nog nauwelijks voor, maar is in de VS niet eens zo zeldzaam. Messiah staat op 298 in de top-1000 van populairste Amerikaanse jongensnamen. Ik zie Anouk er wel voor aan…

Wat denk jij?

Welke naam zal Anouk haar zesde kind geven? Een van de namen hierboven geven of een hele andere? Laat een reactie achter!

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.