Baby Gonny kreeg 14 voornamen

Johan J. Gaakeer en Tonny A. Hage uit Leeuwarden kregen in 1971 hun eerste kind. Kennelijk vonden ze zichzelf met twee voornamen nogal karig bedeeld, want ze gaven het meisje maar liefst veertien namen: Gonny Yke Aukje Gooitsche Romkje Emmanuรซla Eugรฉnie Pieternella Geertruida Jacoba Johanna Ellen Yvonne Sjoerdina.

Foto: joyosity / CC A 22.0 G
Foto: joyosity / CC A 22.0 G

Vader Johan wilde aan de plaatselijke pers, die lucht van de zaak had gekregen, helaas niets kwijt over zijn beweegredenen. De Leeuwarder Courant van 5 juni 1971 wist alleen te melden dat alle voornamen op twee na al in de familie voorkwamen. Misschien wilden Johan en Tonny gewoon niemand in de familie teleurstellen. Drie jaar later gaf een ander echtpaar uit Leeuwarden hun zoon om die reden zeventien voornamen.

Ik heb de indruk dat Gonny Gaakeer haar naam heeft laten veranderen. In het Amsterdamse persoonskaartenarchief komt een Gonny Yke Aukje Gaakeer voor, geboren 1971. Het lijkt er dus op dat ze elf van haar veertien voornamen heeft laten schrappen, al kan het ook zijn dat de maker van de persoonskaartenindex gewoon geen zin had om al die namen over te typen.

Gaakeer is tegenwoordig bekend als actrice. Ze speelde onder meer in Baantjer, Flikken Maastricht en Moordvrouw.

๐Ÿคž Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.