Beertje van Beers voelt zich een beertje

Vraag me niet waarom, maar ik moest van de week opeens aan Beertje van Beers denken. Aan wie? Aan Beertje van Beers. Waar ze bekend van is wist ik eigenlijk niet eens, maar die naam vergeet je niet snel.

Beertje van Beers
Screenshot Playboy

Ik voel me een beertje

Barbara Berina van Beers groeide op in de Beatrixstraat in de wijk Boeimeer in het Brabantse Breda. Ze heeft dus iets met de letter b. En met beren.

Beertjes roepnaam stond al voor de geboorte vast. Haar ouders vonden het een lieve naam en ze was vrij donker. ‘Beertje is me op het lijf is geschreven. Ik voel me een beertje, weet niet precies waarom’,Β zei de voormalige presentatrice ooit in De Telegraaf.

Haar karakter lijkt ook op dat van een beer. ‘Een beer doet graag verschillende dingen, is veel op zoek naar eten en is gek op zijn winterslaap.’

Bitchy

Hoezeer Beertje zich ook met haar naam verbonden voelt, toch heeft ze er niet altijd plezier van gehad. Als kind werd ze vanwege haar enigszins donkere tint uitgescholden voor ‘Bruintje Beer’.

In Engeland, waar ze onder meer Top of the Pops presenteerde, noemt ze zich Bear. ‘Beertje kunnen ze niet uitspreken. En als ik me voorstel verstaan mensen al gauw “I am Bitchy” of maken ze grapjes als “get me a beer” of zo.’

Tigerlily

Beertje en haar Amerikaanse vriend Justin Pate gaven hun dochter in 2007 een naam die het internationaal beter doet, maar ook deze naam heeft een dierlijk tintje: Tigerlily Bella Grace.

‘We wilden een combinatie van een meisjesachtige en een stoere naam’, legt Beertje uit. ‘Tigerlily heeft dat roofdierachtige, dat felle en tegelijkertijd dat zoete.’ Net als Beertje, stel ik me zo voor.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de voornamen Beertje en Tigerlily? Welke dierennamen vind jij geschikt als voornaam? Laat een reactie achter!

Citaten: De Telegraaf, 14 oktober 2000; Leeuwarder Courant, 26 mei 2007; BN/DeStem, 31 augustus 2007.

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.