Emooi, Beëlzebub en Uniek: hoe kinderen aan hun bijzondere naam komen

Het tijdschrift Linda vroeg een tijdje geleden naar opvallende namen die lezers hun kinderen hadden gegeven. Veel van wat er binnenkwam was eigenlijk niet zo heel opvallend, maar er zaten wel een paar rariteiten bij, van een kind dat is vernoemd naar een aprèsskiclub tot de broertjes Lucifer en Beëlzebub.

Foto: Inferis (CC ASA 2.0 G)
Foto: Inferis (CC ASA 2.0 G)

Lucky Forever en Emooi Rose Charm Faith

Hallo, Wij hebben twee mooie wondertjes mogen “ontvangen” waar wij erg trots op zijn!

In februari 2008 is onze zoon Lucky Forever geboren, dus al echt een grote man! Hij laat ons zien dat “ons” geluk voor altijd aanwezig is!

Onze tweede wondertje heeft de namen Emooi Rose Charm Faith gekregen en is geboren op 27 juli 2010. De naam Emooi komt van de samenvoeging Emotioneel mooi omdat wij iedere gebeurtenis als emotioneel mooi beschouwen en zo is onze dochter ook voor ons. Een emotionele mooie dochter!

De andere namen zijn ook byzonder voor ons: Rose omdat wij de enigste huis was waar klaprozen groeide, Charm heeft mijn man uitgezocht omdat Charm een geluksbrenger is of talisman en Faith omdat Emooi tijdens de zwangerschap mij het gevoel “vertrouwen” gaf. “heb vertrouwen en geloof erin”.

Een prachtig gebaar en een mooi wonder! Wij zijn echt trotse ouders van twee prachtige byzondere wonderen! Heerlijk!

 Justice

Mijn zoon heet Justice en dat betekend natuurlijk “gerechtigheid”, hij doet zijn naam al 13 jaar eer aan. Hij kan niet tegen mensen die liegen, oneerlijk zijn, schelden en geweld. Deze naam past dus echt perfect bij hem. Verder vind ik het leuk dat je deze naam in Nederland niet vaak tegenkomt. We zijn er dus nog steeds erg blij mee!

Silver Quinten en Uniek Beer

Wij hebben twee zoons Silver Quinten en Uniek Beer. Oftewel roepnamen Silver en Uniek. Silver is bij ons afkomstig van QuikSilver en Uniek vanwege “ieder mens is Uniek”. Op Uniek zijn geboorte kaartje hadden we een opsomming gemaakt van. Ik ben klein, ik ben lief, ik ben stoer, ik ben UNIEK. Het gaat niet om de reacties, maar we krijgen wel veel leuke reacties. Mocht er ooit een nummer 3 komen hebben wij al een leuke-niet alledaagse naam ; )

Patschi

Hallo, onze dochter heet Patschi (5 jaar) en veel mensen vragen zich altijd af waar deze naam vandaan komt. Het is gewoon de naam van de apres ski pub waar ik mijn man heb leren kennen en waarmee ik getrouwd ben op 02-02-02. De Patschi-pub vindt je in het ski dorp Serfaus in Oostenrijk.

Elk jaar gaan we naar Serfaus en de eigenaar van de Patschi pub is erg trots dat zijn gezelligste tent van Oostenrijk is vernoemd. Patschi heeft als tweede naam Kimrey voor het geval ze het als ze ouder is misschien niet meer zo leuk vindt maar ik denk dat dat wel mee gaat vallen.

Sky, Elio, Luna en Sterre

Op het geboortekaartje van onze jongste zoon lieten we het volgende gedichtje drukken: Zoals de sterren dansen rond de maan, Zo zal de hemel de zon omhelzen voortaan! Hij heet Sky, zijn broer Elio (van de Griekse zonnegoed Helios) en zijn zussen Luna en Sterre. Voor ons zijn ze de hemel op aarde, al dondert en bliksemt het bij ons ook nog wel eens hoor 😉

 Lucifer, Beëlzebub en Bander

Mijn zonen heten Lucifer, Beëlzebub en Bander. Wij wilden originele, stoere namen die je niet vaak hoort. En dat is gelukt, vinden wij zelf! We krijgen er vaak erg leuke reacties op. En in onze buurt is vorig jaar een tweede Lucifer geboren. Een leuker compliment kun je toch niet krijgen?

Oh, en nog even ter aanvulling. Voordat mensen denken dat wij onze zoon hebben vernoemd naar een stokje waarmee je vuur kunt maken: Lucifer is een heel oude naam. Komt al voor de in de bijbel.

(…)

Ha Linda, het klopt dat sommige mensen denken dat Lucifer een andere naam is voor de duivel, maar als je gaat kijken naar de betekenis dan ligt dat toch wat anders. Het betekent namelijk Brenger van het Licht (prachtige betekenis!). Lucifer is een gevallen engel.

Veel Christenen vinden daarom dat hij de duivel is, maar anderen interpreteren dat weer anders: hij blijft een engel alleen opereert hij vanuit het ondermaanse. Als meisjesnamen hadden wij trouwens Megera of Xantippe.

Mochten we nog een zoon krijgen, dan zou ik hem graag Baäl willen noemen. Maar helaas, mijn man wil geen kinderen meer….

NB: Dit moet – helaas of gelukkig – een grap zijn. De naam Beëlzebub komt volgens de Nederlandse Voornamenbank in Nederland niet voor. Lucifer en Bander wel, zij het niet als eerste voornaam.

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.