Wie noemt zijn kind Ar’Chianthony, DjéDjé of L’eau? Lees het hier

Heb je mijn overzichten van de bizarste kindernamen van 2012 en 2013 gelezen? Dan heb je je hoogstwaarschijnlijk afgevraagd wie zijn kinderen in godsnaam zulke namen geeft.

De ouders van een aantal kinderen die op de lijst voorkomen waren gelukkig zo aardig een reactie achter te laten. Ik heb ze hier op een rijtje gezet. Volgens mij spreken ze verder wel voor zichzelf.

Heb jij je kind een heel bijzondere naam gegeven? Dan hoor ik graag van je.

Foto: Tanya Little / CC BY-SA 2.0
Foto: Tanya Little / CC BY-SA 2.0

Ar’Chianthony

Whahaha! Wauw Ik Vind Het Echt Helemaal Geweldig Om Te Zien Dat Myn Baby’s Naam Ook In het Rytje Staat! Ar’Chianthony Is Niet Zo Moeilyk! Je Moet Weten Hoe Je Het Uitspreekt En Dan Valt Het Reuze Mee:)! Uniek Is Het Wel! En Als Je Het Zo Moeilyk Vind Is Er Gwn Een Afkorting Ervoor Kortom Gwn Anthony:)Dus Bedankt Voor Het Publiceren Van M’n Babynaam Ben Bly Om Te Zien Dat Ik Iets Goeds En Aparts Heb Kunnen Samenstellen:) Hoop Dat Ik Voor Dit Jaar Weer Iets Unieks Voor Elkaar Krijg En Wie Weet Zie Ik Het Volgend Jaar Weer Op Vernoeming.Nl Staan!

– chays

DjéDjé

Ik ben super trots dat de naam van mijn Jongen er tussen staat maar dat ie moeilijk word gevonde is me een raadsel want het is gewoon de hollandse versie van JJ of JayJay …

#Trotsemamavaneen uniekejongenmeteenuniekenaam !!!

– Mama van DjéDjé

Éowyn

Als dat zo is, dan ken ik de ouders van Eowyn! Dat zijn hele lieve normale mensen die een emotionele associatie hebben met de LOTR-trilogie die meerdere generaties beslaat. Het is eigenlijk een eer voor dat meisje dat ook zij weer vernoemd is 🙂

– Saskia

Ja das mijn lieve nichtje! Ensie heeft een tante die Arwen heet, dus daar zit een lijn in! En ik heb gelukkig ook niet zo’n saaie naam!

– Winde

G’cerley

Nou. Mijn kindje heet G’cerly dat jullie dat niet kunt uitspreken of belachelijk vinden dt is dan aan jullie. Maar als ik als moeder het maar een mooie naam vind daarom heet ze ook G’cerley.

– Moeder

Jizhmahaël en Jaihziön

Het zal even tijd nemen voordat sommige hun naam.kunnen schrijven, maar onze kinderen hebben ook geen standaard namen.

Jizhmahaël
en Jaihzihiön heren onze zoontjes, dit word vaak ook verkeerd uitgesproken.

Ieder zijn smaak.. 😉

– Priscilla

Jizz

Grappig dat mijn dochters naam zo veel aandacht eist. Ik ben gelukkig niet het spoor bijster, vind het alleen jammer dat er alleen maar gelinkt wordt aan die betekenis van de naam Jizz. Jizz betekend namelijk veel meer dan die betekenis die we idd niet kenden (ben niet zo thuis in die branche). Wel had ik gezien dat Jizz een swingende muziek stijl is van heeeeel langgeleden en dat er een jongetje in Amsterdam ook zo heet. Wij zijn echt wel even geschrokken, maar het is idd een “plat” Engels straattaal begrip als je het in die betekenis ziet, wij zijn niet “plat” niet dat SLAG mensen wat hierboven genoemd wordt…. Voor ons is Jizz een vrolijke naam voor een heel vrolijk meisje, dat we zeker niet cadeau hebben gekregen… Wij linken het aan de swingende muziekstijl en hopen dat ons wondertje erg gelukkig blijft en slimmer is/boven de reacties staat 😉 Groetjes van de mama van Jizz uit 2012….

L’eau

Over onze dochter haar naam L ‘eau (volledig L’eau Vive Julie de Thouars) hebben we louter positieve reacties gehad. Het staat voor levenswater vanwege haar moeilijke start en symboliseert tevens met onze sterrenbeelden en woonplek.

Er is dus over nagedacht 😉

Mama de l’eau…

– Martine

Mystique

haha, mijn dochter Mystique staat er ook tussen, is een Franse meisjesnaam en tenminste geen 13 in een dozijn naam. Mis trouwens nog wel de naam Goud (Pardoel) ! 😉

– Martijn

Paultje

Paultje is toch geen rare naam mijn zoon heet zo
ik vind het raar dat mensen namen raar vinden

– Els

Pipp-Djo

Mijn favoriet is Pipp-Djo :-) dat is namelijk mijn zoon. En ookal is de naam voor anderen wellicht vreemd, voor ons niet en de mooiste naam die wij onze zoon konden geven ;-)
Overigens vinden wij hem absoluut niet lang en moeilijk. Spreek hem maar eens hardop uit, dat kunnen de kleinste kinderen in onze omgeving zelfs ;)
Ik vind persoonlijk dat je altijd erg op moet passen met meningen geven over namen. Nou ben ik zelf redelijk bestand tegen wat commentaar, maar het is en blijft een heel persoonlijke keuze en je kunt mensen er echt mee kwetsen.

De biologische vader van mijn moeder heet Pip(p) (Een canadees) en wij vonden Pip ook gewoon een hele leuke naam. Never legde wij de link tussen de hondjes Woezel en Pip. Echter toen wij dat wel deden bleven we Pip een leuke naam vinden, maar niet de link naar de hondjes. Dus maakte we er Pipp met dubbel p van.
Ik vond Joe een hele leuke naam, altijd al gevonden voor zowel een meisje als een jongen en opperde ooit Joe Joe, maarja kinderen, Nederlands, die gaan het uitspreken zoals het er staat (zeg maar eens hardop), klinkt voor geen meter natuurlijk
Dus toen kwamen we eveneens op een andere spelling namelijk Djo. Dus Pipp Djo zou het worden, voelde ook goed!
Echter toen Pipp geboren werd en de verpleging en artsen aan ons vroegen hoe ons kindje ging heten zeiden wij dus gelijk Pipp Djo en kregen we natuurlijk response. Je zag ze bijna denken “Wat een rare naam, arm kind” hahaha.
Maar bij het noemen van zijn namen hadden Franke en ik gelijk hetzelfde gevoel echter spraken we dat niet uit naar elkaar op dat moment.
Toen we terug kwamen op zaal en zijn naam op het bord geschreven moest worden begonnen we er eigenlijk beide direkt over dat het leuker klonk het aan elkaar te doen, dus dmv een streepje ertussen
En voila, Pipp-Djo was letterlijk en figuurlijk geboren en nog steeds voelt het super goed.

– Debbie

Poekelien

Dank voor het vermaak! Wij hebben ons rot gelachen. Ik zal jullie uit jullie lijden verlossen. Inderdaad, deze naam komt niet uit een namenboek. Wij hebben een aantal jaar geleden de tot dan toe enige Poekelien (Lingbeek) ontmoet. Een leuke vrouw en de naam is blijven hangen. Wij hebben onze ‘veilige’ top 5 laten vallen ten gunste van Poekelien. En zijn er, zoals elke ouder natuurlijk hartstikke trots op. Kattennaam of niet:-) Dank trouwens voor al het zoeken in de genealogie, maar daar gaan jullie de antwoorden niet vinden dus….

– Thomas

Hier ben ik dan! Thomas en Caroline hebben mij weldegelijk op de hoogte gesteld van de geboorte van Poekelien II. Ik heb overigens een achternichtje dat Roos Poekelien heet. Maar eerlijk gezegd is Poekelien de Groen de eerste echte!!!! Hartstikke leuk! Hoop dat we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken!
Ter info: Er bestaat een boekje – Poekie Poes – door Beatrix Potter geschreven maar de ” poes” is in het verhaal een jongetje!;-) dus ….. Poesennaam … Njet.

– Poekelien Lingbeek

(Onbekend)

Nou sorry weet niet. Hoe mijn meisje haar naam
Hier op komt te staan maar vind het super kinderachtig

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.