Volgend jaar ligt mijn eerste boek in de winkel

Ik ben al een tijdje in stilte aan het schrijven, maar nu is het officieel. Volgend jaar november ligt mijn eerste boek in de winkel. Ik heb gisteren het contract getekend.

Ik liep al een hele tijd rond met het plan een boek te gaan schrijven. Het balletje kwam deze zomer aan het rollen door Beau van Erven Dorens, die zijn Handboek voor vaders uitbracht. Zijn hoofdstuk over kindernamen was duidelijk deels geïnspireerd door vernoeming.nl. Prima natuurlijk, maar dat bracht mij wel tot het inzicht dat het tijd werd voor een eigen boek. Ik eindigde mijn bericht over Beaus boek dus met een oproep: als je een geïnteresseerde uitgever bent, hoor ik graag van je.

Twee uur later kreeg ik een berichtje van Joost Nijsen, directeur van Uitgeverij Podium, bekend van onder meer Ronald Giphart, Kluun en Joris Luyendijk. Hij was getipt door Ronald Giphart en wilde wel even met me praten.

Om een lang verhaal kort te maken: het boek komt er. Ik vertel erin de geschiedenis van de Nederlandse voornamen, met een heleboel feiten, weetjes, anekdotes en lijstjes. De rare en vieze namen komen uiteraard voorbij, maar ook namentrends, vernoemingstradities, christelijke namen, voorletters, roepnamen en nog veel meer. Het wordt lachen, maar je steekt er ook wat van op.

Werk aan de winkel dus. De komende tijd ben ik druk bezig met schrijven, maar uiteraard zal ik vernoeming.nl niet verwaarlozen. Ik ga hier gewoon op volle kracht door.

Tot slot: dankjewel! Ja, ik heb het tegen jou. Zonder de steun, het commentaar en de tips van lezers was dit niet mogelijk geweest. Blijf dus vooral lezen en reageren, het boek en de site worden er alleen maar beter van.

Update april: De eerste versie van het manuscript is af!

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.