Australische alleenstaande moeder krijgt twaalfde kind: Passion Brinessa Ajayla Quinatee

De Belgische ouders van Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael en Xeal hebben een opvallende smaak in voornamen, maar de Australische Brinessa Martin kan er ook wat van. De alleenstaande moeder uit Newcastle in Nieuw-Zuid-Wales beviel eerder deze maand van haar twaalfde kind, Passion Brinessa Ajayla Quinatee.

Passion Brinessa Ajayla Quinatee Martin in de armen van haar moeder Brinessa Martin
Passion Brinessa Ajayla Quinatee Martin in de armen van haar moeder Brinessa Martin

De namen van haar andere kinderen:

 1. Samantha Jayne (19)
 2. Shantelle Victoria (15)
 3. Stephanie Catherine (15, tweeling met Shantelle)
 4. Shania Kay (10)
 5. Jenaya Lee (11)
 6. Brandon Bradley (9)
 7. Brandi Shyla Molly Robyn (8)
 8. Indigo Raindrop Sapphire (6)
 9. Cruz Richard (5)
 10. Clayton Adam Logan (4)
 11. Diammond Sparckle Zedekeyah Lilly Ann (3)

Brinessa Martin zei tegen The Sydney Morning Herald dat ze aanvankelijk maar drie kinderen wilde. Inspiratie voor de namen van nummer vier tot en met twaalf haalde ze uit dichtregels, een namen-app voor de iPhone en een liefde voor qrejatiive spellingen. Twaalf kinderen vindt ze voorlopig wel voldoende, al woont de oudste, Samantha, niet meer thuis.

Brinessa kreeg haar kinderen volgens The Newcastle Herald bij verschillende mannen. Hoeveel vaders er precies in het spel zijn, vermeldt de krant niet, maar volgens Brinessa maakt het de kinderen niets uit: “Ze zien elkaar niet als halfbroer of -zus.”


Een van de voornamen van Passion Brinessa Ajayla Quinatee is misschien Afrikaans, denkt de 38-jarige moeder. Over de nu driejarige Diammond Sparckle Zedekeyah Lilly Ann zei ze in 2010 tegen News.com.au: “Ik vond het een mooie naam. Iedereen houdt van diamanten en they are sparkly, dus dat paste goed. We hebben gewoon een paar letters aan de naam toegevoegd om hem een beetje anders te maken. “

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.