En de royal baby heet… Charlotte Elizabeth Diana

Het tweede kind van prins William en Kate Middleton heet Charlotte Elizabeth Diana. Dat is vandaag bekendgemaakt. Prinses Charlotte van Cambridge is het zusje van prins George Alexander Louis.

William, Kate en prinses Charlotte
Foto: Screenshot NOS

De naam van prins George voorspelde ik twee jaar geleden goed. Bij dit prinsesje twijfelde ik tussen Alice en Charlotte.

Waarom Charlotte Elizabeth Diana? ‘We laten de namen voor zichzelf spreken’, antwoordde het Britse hof desgevraagd.

Vernoemingen

Elizabeth en Diana spreken inderdaad voor zich. Als roepnaam zou Elizabeth verwarrend zijn geweest – twee Elizabeths in de familie – en Diana te pijnlijk, maar het was te verwachten dat het prinselijk paar hun dochter in de tweede en derde naam zou vernoemen naar de Queen en naar Williams overleden moeder.

Elizabeth heeft nog een groot pluspunt: het is de tweede voornaam van zowel Kate als haar moeder Carole. Een driedubbele vernoeming dus.

Trend en traditie

Ook de keuze voor Charlotte is weinig verrassend. William en Kate gaven prins George een naam die zowel trendy als traditioneel was: George was de naam van zes koningen en stond ten tijde van zijn geboorte ook nog eens hoog in de Britse namenhitlijst. Twee vliegen in één klap.

Dat geldt voor Charlotte ook. De naam staat op 17 in de Britse babynamen-top-100 en komt bij William en Kate allebei in de familie voor.

Koningin Charlotte (1744-1818) was de vrouw van koning George III. Door haar kwam Buckingham Palace in de familie: George kocht het in 1761 als woonpaleis voor zijn vrouw. Hun kleindochter prinses Charlotte van Wales was verloofd met onze koning Willem II, maar gaf hem de bons en trouwde met koning Leopold I van BelgiΓ«.

Daarnaast zou je Charlotte kunnen zien als vernoeming naar Williams vader, prins Charles. Charlotte is ook nog eens de tweede voornaam van Kates zus. Pippa heet voluit Philippa Charlotte Middleton.

Wat vind jij van de namen Charlotte Elizabeth Diana? Had jij het goed voorspeld? Laat een reactie achter!

Update: Een video over de correcte uitspraak van de naam Charlotte.

Even de wijsneus uithangen: de correcte uitspraak van de naam van prinses Charlotte.Wat vind jij de mooiste uitspraak?

Posted by Vernoeming.nl on maandag 4 mei 2015

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.