Daniëlsan: vernoemd naar Karate Kid

De film Karate Kid 2 draaide eind 1986 in de Nederlandse bioscopen. Misschien herinner je het je nog: in deze filmserie leert de tiener Daniel LaRusso karate van de Japanse Mr. Miyagi en trekt hij ten strijde tegen diverse vijanden.

The Karate Kid, Part II
The Karate Kid, Part II

Mr. Miyagi spreekt Daniel steeds aan als Daniel-san. Het achtervoegsel -san wordt in Japan bijna altijd gebruikt als je iemand aanspreekt en komt enigszins overeen met ons “meneer” of “mevrouw”.

Een jong stel in Amsterdam was daarvan kennelijk erg onder de indruk en noemde hun op 15 december 1986 geboren zoon Daniëlsan Ascacio.

Er zullen wereldwijd best wel wat op Karate Kid geïnspireerde Daniels geboren zijn, maar het zou me niets verbazen als deze Amsterdammer de enige Daniëlsan is.

Ik heb nog een broer en een zus van Daniëlsan kunnen traceren: Milangela Rufina (1981) en Frencis Laureano (1989). Zouden zij ook naar filmpersonages zijn vernoemd?

Van Milangela kan ik niets maken. Bij Frencis dacht ik aan Francis, de hoofdpersoon uit Dirty Dancing (1987), maar dat is een meisje, terwijl onze Frencis te zien aan de tweede voornaam een jongen is. Iemand een andere suggestie?

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.