71 Duitse kindernamen die in Nederland (nog) niet populair zijn

Wie noemt zijn kind nou Paul, Henry, Leonie of Nele? In Nederland niemand, maar in Duitsland zijn deze namen hip. Zouden ze bij ons aan kunnen slaan?

Foto: Peter F / CC BY 2.0
Foto: Peter F / CC BY 2.0

Ik heb de Duitse namenhitlijst op de site van mijn collega Knud Bielefeld vergeleken met de top-1000 van populairste kindernamen in Nederland (jongensmeisjes). Daarbij heb ik alle namen genoteerd die in Duitsland in de top-100 staan, maar in Nederland niet eens in de top-500. (Dat heb ik eerder al eens met Vlaanderen gedaan: 62 Vlaamse voornamen die in Nederland (nog) niet populair zijn).

Het resultaat: deze lijst met 71 typisch Duitse voornamen. Nou ja, typisch Duits? Eigenlijk zitten er niet veel echt Duitse namen tussen, maar dit overzicht illustreert wel mooi het verschil in namensmaak tussen Duitsland en Nederland.

Sommige namen uit de Duitse top-100 zijn bij ons volstrekt uit de tijd. Anton, Theo, Greta, Paula? Nee, die kunnen echt nog niet. Andere passen prima in de Nederlandse namentrend. Tips:Β  Niklas, Linus, Levin, Ida, Lotta, Jule. Ik zie ze zo in een Nederlandse kleuterschool rondlopen.

Wat vind jij?

Welke namen hieronder vind jij mooi? En welke helemaal niet? Laat een reactie achter!

71 typisch Duitse voornamen

[table β€œ139” not found /]

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.