Stel noemt zoon Feye Noord: ‘Met zo’n naam kan hij niet meer terug’

Bakken kritiek krijgen Esther en Carlo uit Capelle over zich heen sinds de naam van hun zoon in de media is verschenen. ‘Mensen maken ons uit voor alles en nog wat. Het gaat echt heel ver’, klaagt Carlo in Metro. ‘Mijn vrouw is met verlof en wordt overspoeld met negatieve reacties. We zijn er klaar mee.’

feye-noord

Zie je het voor je?

Tja Carlo, wat had je dan gedacht dat er zou gebeuren als je je kind Feye Noord noemt? Dat heel Nederland dat net als jij een geweldige mop zou vinden?

Want dat is deze naam – een grap. Carlo lacht zich rot bij het idee dat Feye Noord later met een stalen gezicht bij de douane zijn paspoort overhandigt. En natuurlijk moet zoonlief profvoetballer worden. ‘Zie je het voor je, dat hij later bij Feyenoord gaat spelen? En dat dan achter op zijn shirt staat: Feye Noord?’ grapt de jonge vader in Feyenoord Magazine.

Misschien ben ik gewoon in een chagrijnige bui, maar ik kan er niet om lachen. Dit stel geeft hun zoon een naam met het doel reacties uit te lokken – zoals het verhaal over de douane laat zien – en begint vervolgens te klagen als die reacties inderdaad komen.

Toch vind ik dat nog niet het ergste. EΓ©n opmerking van Carlo schoot me helemaal in het verkeerde keelgat. Volgens hem kan het niet anders of zijn zoon wordt ook fan van Feyenoord: ‘Met zo’n naam kan hij niet meer terug.’

Dat je zelf fan bent van een club, okΓ©. Maar waarom zou je je kind op zo’n manier willen dwingen het ook te worden? Ja, ook dit zal wel weer een van Carlo’s ‘grappen’ zijn, maar ik heb toch het sterke vermoeden dat Feye over 16 jaar niet hoeft thuis te komen met een Ajaxmeisje. Fan is niet voor niets een afkorting van fanatic, fanatiekeling.

Brian Feyenoord

Feye Noord is overigens niet het eerste kind dat is vernoemd naar de Rotterdamse club. In KRO Puberruil was in 2010 Brian Feyenoord Wilson te zien, uiteraard ook uit een die hard Feyenoordnest. Hij ruilde voor het programma zijn zus Shirley in voor een Joods meisje uit Amstelveen – met voorspelbare gevolgen.

Brian Feyenoord Wilson (screenshot KRO Puberruil)
Brian Feyenoord Wilson (screenshot KRO Puberruil)
'Lachen hè?' - Brian Feyenoords broer Mikey werd wereldberoemd met deze foto (screenshot KRO Puberruil)
‘Lachen hΓ¨?’ – Brian Feyenoords broer Mikey werd wereldberoemd met deze foto (screenshot KRO Puberruil)

Wat vind jij?

Je hoort het: ik ben geen fan van Feye Noord. Maar wat vind jij? Is de naam een mooi gebaar of gaat dit te ver? Zou jij je kind vernoemen naar je favoriete club? Laat een reactie achter!

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.