Heet François Boulangé eigenlijk Frans Bakker?

De goedlachse Lingo-presentator François Boulangé heet eigenlijk gewoon Frans Bakker. Dat grapten we vroeger thuis en wordt op sommige websites als waarheid verkondigd. Benieuwd wat er waar is van dit verhaal ben ik op onderzoek uitgegaan.

Foto: Beeld en Geluidwiki, CC-SA 3.0
Foto: Beeld en Geluidwiki, CC-SA 3.0

En wat blijkt? François Boulangé heet echt François Boulangé. Op de site van de NTR lezen we:

Het verhaal dat hij eigenlijk Frans Bakker zou heten is er een in de categorie ‘broodje aap’, een exotisch gerecht waar François trouwens wel pap van lust.

Ik heb ook nog naspeuringen gedaan in het bevolkingsregister van Amsterdam, de stad waar BoulangĂ© Nederlands studeerde. Daar is inderdaad een persoonskaart te vinden op naam van BoulangĂ©, François – 1953, hetzelfde geboortejaar als de presentator.

De familienaam Boulangé kwam in 2007 zeventien keer in Nederland voor. In 1947 waren er negen naamdragers. De voornamen François, Franciscus en Francisca duiken in de stamboom meermaals op.

De stamvader van de familie is ongetwijfeld een Franse bakker geweest. BoulangĂ© deed zijn naam in 2009 eer aan door in Het Sinterklaasjournaal – De Meezing Moevie de rol van banketbakker te vertolken.

đŸ€ž Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.