George Clooney geeft zijn kinderen GEWONE namen!

Ik heb er destijds niets over geschreven omdat ik dacht dat ik er niets bijzonders over te melden had. George Clooney noemt zijn kinderen Ella en Alexander. Tja… wat valt erover te zeggen?

Foto: www.GlynLowe.com / CC BY 2.0
Foto: www.GlynLowe.com / CC BY 2.0

Maar die namen zijn natuurlijk wél bijzonder: na Sage Moonblood, Audio Science, North West en Moxie CrimeFighter zijn Ella en Alexander niet saai, maar een verademing. Geen ünýque verzinsels die schreeuwen KIJK EENS HOE BIJZONDER WIJ ZIJN!, maar doodnormale top-20-namen. Alexander stond afgelopen jaar op 11 en Ella op 17 in de Amerikaanse kindernamenhitlijst.

Ik zal binnenkort een eens lijst maken van beroemdheden die hun kinderen een gewóne naam hebben gegeven. Heel lang zal die niet worden, vrees ik.

De directe aanleiding voor dit stukje was trouwens een roddel over de personen naar wie Ella en Alexander zouden zijn vernoemd – want ook achter gewone namen zit een verhaal.

George Clooney en zijn vrouw Amal hebben er zelf nog niets over gezegd, maar het gerucht gaat dat Alexander is vernoemd naar Alexander de Grote en Ella naar jazzzangeres Ella Fitzgerald, die bevriend was met Clooneys tante Rosemary Clooney, die eveneens zangeres was. Een celebrity die zijn kinderen naar ándere celebrity’s vernoemt – misschien ook een leuk idee voor een lijstje.

Ook aardig om te weten: meestal is de moeder de drijvende kracht achter de zoektocht naar een babynaam, maar deze namen zouden zijn uitgezocht door George.

Wat vind jij van de namen Ella en Alexander? Saai of juist verfrissend normaal?

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.