Gers Pardoel noemt zijn zoon Goud

Als de naam van je kind GeenStijl haalt, weet je dat je het wel heel bont hebt gemaakt. Gers Pardoel maakte vandaag bekend dat hij vader is geworden van een zoon met de naam Goud. Op Instagram schreef de rapper vanochtend:

Afgelopen zaterdag 9 november is onze zoon Goud Pardoel geboren. Hij en zijn moeder maken het goed. Wij zijn dankbaar en gelukkig!!

Foto: Valère Cools / CC BY 3.0
Foto: Valère Cools / CC BY 3.0

Zie ook: Gers Pardoel wordt vader van Rocci, zusje van Goud

Goud Pardoel is de eerste Goud van Nederland. De naam komt niet voor in de Nederlandse Voornamenbank. Goudje bestaat al wel. Dat is een afkorting van de Germaanse naam Goubrand, een samenstelling van de woorden voor ‘bewoner van een gouw’ en ‘vlammend zwaard’. Tja.

Dat had Pardoel ongetwijfeld niet in gedachte toen hij zijn zoon Goud noemde. Het lijkt mij gewoon een lekkere blingblingnaam voor een rapperszoon.

Ik werd daarnet gebeld door een journalist van Omroep Brabant, die wilde weten waarom bekende Nederlanders hun kinderen vaak zulke opvallende namen geven. Dit is wat ik antwoordde:

Bekende mensen staan graag in de spotlights. Door een opvallende naam voor hun kind te kiezen krijgen ze aandacht. En hun kind automatisch ook.

Gers Pardoel zelf heeft ook een bijzondere naam. Hij heet eigenlijk Gerwin, een Germaanse naam die ‘speervriend’ betekent. Zijn roepnaam Gers komt pas sinds 2012 als officiële voornaam voor. In dat jaar zijn er vier jongetjes Gers genoemd, ongetwijfeld geïnspireerd door Pardoel.

Waarom denk jij dat Pardoel deze naam heeft gekozen? Is  Goud leuk of kan het écht niet? Ik ben benieuwd naar je mening.

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.