Gers Pardoel wordt vader van Rocci, zusje van Goud

Goud heeft er een zusje bij! Zijn vader Gers Pardoel maakte daarnet bekend dat hij zaterdag vader is geworden van dochter Rocci.

Foto: Gers Pardoel / Instagram
Foto: Gers Pardoel / Instagram

Ik moet bekennen dat ik reikhalzend naar deze geboorte heb uitgekeken, want na Goud moest Pardoel wel met iets heel bijzonders komen.

Niet Parel

De rapper zelf zei in oktober nog dat dochterlief een naam met een p zou krijgen. Platina, dacht ik meteen. Maar nee, je dochter naar een duidelijk duurder edelmetaal noemen dan je zoon leek me toch wat lullig. Daarom gokte ik op Parel, dat best gelijkwaardig naast Goud kan staan.

Nu blijkt dat de naam helemaal niet met een p begint. Hebben Gers en zijn vrouw Selina zich bedacht of probeerden ze de pers bewust om de tuin te leiden?

Uniek

In één opzicht past Rocci in ieder geval goed bij Goud: de naam is uniek. Zoals Goud de eerste Goud van Nederland was is Rocci de eerste Rocci.

Misschien is er nog een overeenkomst. Een grote diamant wordt in het Engels ook wel een rock genoemd. Zou dat de gedachtegang zijn geweest?

Rocky

Rocci mag dan uniek zijn, Rocky is dat natuurlijk niet, een bij uitstek mannelijke naam die we vooral associΓ«ren met de films van Sylvester Stallone. Rocky is een Engelse vorm van de Italiaanse heiligennaam Rocco, in het Nederlands Rochus of ook wel kortweg – en dat klinkt best cool – Rook.

De spelling Rocci maakt Rocky op de een of andere manier heel meisjesachtig, net als Nicky vooral een jongensnaam is en Nicci een echte meisjesnaam. Stoer en toch vrouwelijk.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de naam Rocci? En om meteen maar even vooruit te kijken: hoe zou Gers Pardoel zijn derde kind kunnen noemen? Laat een reactie achter!

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.