Ook Beau van Erven Dorens leest Vernoeming.nl

Gisteren zag ik bij mijn moeder, die recensente is, het nieuwe boek van Beau van Erven Dorens op tafel liggen: Handboek voor vaders. Daar stond een passage in die me erg bekend voorkwam.

In zijn hoofdstuk over kindernamen schrijft Beau het volgende:

beau
Eintemaxemilium, Jaylion-D’leh en RolliNHCy komen alle drie voor op mijn lijst van 175 vreemdste kindernamen van 2012. Fuk-Hoi, Tietje, Vaginarovna en Anus zijn dan weer afkomstig uit het artikel Van Anus tot Zwansiska: 48 echt bestaande “vieze” voornamen. Beau (hallo daar!) kijkt hier duidelijk wel eens rond.

Ik voelde me vereerd, maar realiseerde me ook dat ik, in plaats van als bron voor andere schrijvers te dienen, nodig zélf een boek moet gaan schrijven. Daar ga ik de komende zomervakantie aan besteden. Als je tips en ideeën hebt hoor ik het graag. En als je een geïnteresseerde uitgever bent natuurlijk ook.

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.