Het kind van William en Kate heet George Alexander Louis

De zoon van William en Kate, hertog en hertogin van Cambridge, heet George Alexander Louis. Bij officiΓ«le gelegenheden wordt hij aangeduid als Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge. Dat heeft het Britse koninklijk huis zojuist bekend gemaakt.

Prins George
Prins George

In december voorspelde ik al dat het prinsje George zou gaan heten en vanochtend noemde ik op Radio 6 George en Alexander als waarschijnlijkste namen. De naam Louis had ik daarentegen niet verwacht. Ik was er van uitgegaan dat de opa’s prins Charles en Michael Middleton zouden worden vernoemd.

George

De voornaam George is gedragen door zes Britse koningen – onder wie George VI, de vader van koningin Elizabeth II – en komt momenteel in de directe familie niet als roepnaam voor. De naam staat momenteel op 12 in de Britse kindernamen-top 20 en is dus niet alleen traditioneel, maar ook eigentijds. Misschien is George toch ook een soort vernoeming naar prins Charles. Zijn volledige voornaam luidt Charles Philip Arthur George.

Alexander

Alexander zou een verwijzing kunnen zijn naar koningin Elizabeth, die voluit Elizabeth Alexandra Mary heet. Het was ook de naam van drie middeleeuwse koningen van Schotland. Het is niet ondenkbaar dat William en Kate met deze naam de Schotten, die steeds meer naar onafhankelijkheid streven, aan zich willen binden.

Louis

Louis roept de legendarisch Louis Mountbatten in herinnering, die in 1979 door de IRA werd vermoord. Hij was een oom van prins Philip en de mentor van prins Charles. Als onderkoning van India, First Sea Lord en chef-Defensiestaf was hij een van de belangrijkste militairen van zijn tijd.

George VII

Prins George zal, als hij ooit de troon bestijgt, bekend staan als koning George VII. Er is ook een kans dat hij George VIII wordt, want volgens een hardnekkig gerucht is prins Charles – als hij ooit koning wordt – van plan de naam George VII aan te nemen.

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.