Dit zijn de 35 hipste jongensnamen

Vince, Senn, Daley en Tygo zijn de hipste jongensnamen. Ze werden allemaal in 2014 aan minstens 100 jongetjes méér gegeven dan in 2013.

Foto: Kristina Cox / CC BY 2.0
Foto: Kristina Cox / CC BY 2.0

Inclusief deze vier superstipnoteringen in de top-1000 van populairste jongensnamen zijn 35 jongensnamen met meer dan 25 baby’s gestegen. De klapper van het jaar is Bodi, de hoogste nieuwe binnenkomer in de top-1000.

Dit is de hele lijst:

(Artikel gaat verder onder de tabel.)

[table β€œ157” not found /]

Engelse namen

Opvallend: 12 van de 35 hipste jongensnamen zijn Engels. Ik schreef al eerder dat Engelse namen hot zijn en het zou best wel eens kunnen dat in de aankomende hitlijst van 2015 met Liam een Engelse naam op 1 staat.

Gezien op tv

Als je een beetje thuis bent in het showbizznieuws kun je bij een aantal namen wel raden waarom ze zo hard stijgen.

Senn is het zoontje van Jan Smit, geboren op 23 augustus 2013. Daley is Daley Blind, die in februari 2013 debuteerde in het Nederlands elftal. Jace is een baby uit Teen Mom. Rapper Sef deed in 2013 mee aan Expeditie Robinson. Mason is het zoontje van Kourtney Kardashian en een baby uit 16 and Pregnant.

Youssef en Miraç

Intrigerend vind ik de twee ‘allochtone’ namen in de lijst, het Arabische (gezien de spelling waarschijnlijk Marokkaanse) Youssef en het Turkse MiraΓ§. Hoe zou die stijging te verklaren zijn?

Wat vind jij?

Welke van deze hippe namen spreken jou aan? Waardoor denk je dat ze zo populair? En van welke namen verwacht je dat ze snel zullen gaan stijgen? Laat een reactie achter!

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.