Hoe heet het dochtertje van Kim Kardashian en Kanye West?

De spanning is bijna ondraaglijk. Hoe o hoe heet het pasgeboren dochtertje van realityster Kim Kardashian en rapper Kanye West?

Update: TMZ meldt dat het kind volgens de geboorteakte North West heet. Was Knorth geen betere spelling geweest?

© Glenn Francis, www.PacificProDigital.com / CC BY-SA 3.0
Kim Kardashian © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com / CC BY-SA 3.0

K-namen

Ik schrijf weinig over celebritynamen, maar ditmaal laat ik me meeslepen in de al maandenlang aanhoudende hype. Zelden trekt de naam van een hollywoodbaby zoveel media-aandacht. Kims zussen en halfzussen heten Kourtney, Khloé, Kylie en Kendall, haar moeder heet Kris, ze is getrouwd met Kanye (spreek uit: kànjee) en de ex van een andere Kris. Zou ze het k-thema voortzetten?

Kourtney Kardashian deed dit tot teleurstelling van velen niet, al zijn de namen van haar zoon Mason Dash (2009) en dochter Penelope Scotland (2012) naar goed hollywoodgebruik behoorlijk excentriek.

Kim heeft bevestigd dat de naam best wel eens met een k zou kunnen beginnen, al heeft ze in reactie op geruchten over de naam North (West) ook gezegd dat ze Easton West leuk vindt klinken.

Uiteraard kun je bij de bookmakers wedden op de naam. Volgens paddypower.com gaat het meisje North heten (wat mij uiterst onwaarschijnlijk lijkt). Andere kanshebbers zijn volgens wedders Kim, South, Donda (Kanye’s moeder), Kara, Kalila, Kerensa, Kallista en Kimana. Wat verderop in de lijst vinden we zelfs Kimye, de verzamelnaam waarmee Kim en Kanye vaak worden aangeduid.

De uiteindelijke naam kan best wel eens invloed hebben op de namen die andere ouders hun kinderen geven. De populariteit van Khloe (VS/NL) is duidelijk gestegen sinds de zussen een jaar of zes geleden bekend werden. Dit effect in in mindere mate ook zichtbaar bij Kourtney, dat in de traditionele spelling Courtney juist gedateerd is, en Kanye. Kims eigen voornaam is té ouderwets om opnieuw aan te slaan.

Wat denk jij?

Hoe denk jij dat Kim en Kanye hun dochter noemen? Vind je het leuk als alle namen in een gezin met dezelfde letter beginnen of juist niet? Laat een reactie achter!

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.