Mijn boek is er: Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?

Eindelijk is het zo ver: mijn boek is er! Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? ligt vanaf vandaag in de winkel (en bij bol.com).

Spannend

Maandenlang was het alleen een Wordbestand op mijn laptop, nu is het een boek dat de wijde wereld in gaat. Ik ben zelf heel tevreden met het eindresultaat, maar zullen de lezers dat ook zijn? En gaat het boek een beetje verkopen? Ik vind het heel spannend.

De voortekenen zijn in ieder geval gunstig. De media blijken behoorlijk geïnteresseerd. Er zijn voorpublicaties verschenen in Onze Taal en Quest en er staan verschillende radio- en tv-optredens op het programma (er zijn er ook al een paar geweest).

Ronald Giphart noemde Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? ‘een van de meest vermakelijke boeken van de afgelopen tijd’ en volgens Giel Beelen, die het op 3FM besprak, is het ‘echt een heel leuk boek’. Ik word er bijna verlegen van!

Waar mijn boek over gaat? In Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? ga ik aan de hand van vele vermakelijke anekdotes in op de herkomst van onze voornamen. Ik schrijf onder meer over de nieuwste namentrends, multicultinamen, celebritynamen en schaamnamen.

Heet iemand Ronald? Grote kans dat hij een vijftiger is. Khe’shaun komt uit Curaçao, Charlotte zit op hockey, Samantha is een tokkie en Miracle-of-love is volgens haar ouders een liefdeswonder. Onze voornamen verraden veel over wie we zijn en waar we vandaan komen.

Bestellen

Lijkt dat je wat? Bestel mijn boek dan nu bij bol.com en je hebt het morgen in huis. Of steun je lokale boekwinkel en koop het daar.

Ik hoor ook heel graag wat je ervan vindt. Laat hieronder een reactie achter, schrijf een recensie bij bol.com of stuur me een mailtje!

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.