Vernoeming.nl in de krant en op de radio: een overzicht

Ik schrijf om gelezen te worden en dat gebeurt gelukkig steeds meer! Zeker de afgelopen dagen, want vernoeming.nl wordt bedolven onder de media-aandacht. Even opscheppen:

Foto: Charles Starrett / Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)
Foto: Charles Starrett / Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

Op de websites van het AD, de Volkskrant, Trouw, het Parool, LINDA. magazine, Editie NL en Spitsnieuws verscheen zondag een artikel over mijn site. Steeds min of meer hetzelfde artikel overigens, Tsjakkalotte en Marieke Methadon: deze voornamen mochten niet in Nederland, kennelijk verspreid door een persbureau.

Rare en vieze namen was het onderwerp. Het artikel put rijkelijk uit de volgende twee overzichten van geweigerde en “vieze” voornamen:

Na de krant volgde de radio. Ik werd genoemd op 3FM en op Radio 538, Simone FM en Radio Veronica kwam ik zelfs aan het woord. Mijn gesprek met Edwin Evers op 538 kun je hier terughoren en mijn praatje met Veronica’s Rick van Velthuysen hier.

Ik ben overigens wel eerder in de ‘oude’ media genoemd. Ronald Giphart wijdde in de Volkskrant van 6 september 2011 een column aan vernoeming.nl en HP/De Tijd noemde deze site “zeer uitgebreid en doorwrocht” . Maar bovenal heeft mijn blog me een column opgeleverd in het kwartaalblad Genealogie. Tijdschrift voor familiegeschiedenis. Ga dat blad zeker kopen, want die columns staan niet online!

Goed, genoeg zelfverheerlijking voor vandaag. Ik ga weer over tot de orde van de dag, want al die aandacht is leuk, maar ik kan er helaas niet van leven. Nog niet…

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.