Najib Amhali wordt vader van zoon Novëlle

Najib Amhali is vader geworden van zijn tweede zoon. ‘Ons wonder is geboren 08:38 en we noemen hem Novëlle’, liet de cabaretier op Twitter weten.

Foto: 'Alles Komt Goed'
Foto: ‘Alles Komt Goed’

3, 2, 1… daar kwamen de fakkels en hooivorken al tevoorschijn in de sociale media.

‘Los van dat je je kind een spuuglelijke naam geeft voor de rest van het leven, Novëlle klinkt toch meer als een meisjesnaam?’, tweette iemand. En iemand anders: ‘Waarom niet gewoon Novelle? Waarom hip doen?’

Toch zijn het goede vragen.

Meisjesnaam

De naam Novëlle kwam nog niet in Nederland voor, maar er zijn wel zes Novelles – allemaal van het vrouwelijk geslacht. De naam van Amhali’s eersteling, Noah, was al tamelijk androgyn, maar Novëlle is gewoon een meisjesnaam.

Je zoon een meisjesnaam geven mag natuurlijk, maar het schijnt dat je hem er geen plezier mee doet.

Trema

Dan dat trema. Normaal gebruik je die puntjes alleen na een klinker: coördinatie en vacuüm, maar níét veröveren of ontëren.

Dus wat doet die ë in Novëlle? Bedoelt Amhali dat daar een nieuwe lettergreep begint? Nov-elle in plaats van No-velle? De ‘nieuwe’ van ‘elle’? Ik weet het niet. Novëlle is in ieder geval een naam met spelfoutgarantie: nu.nl heeft hem al verbasterd tot Növelle.

Wat vind jij van de naam Novëlle? En waarom denk je dat Amjali voor deze spelling heeft gekozen? Laat een reactie achter!

Update: Verschillende lezers wezen me erop dat Novëlle een creatieve variant kan zijn van de Arabische naam Nawfal. Dank, Fa, Khadija en Denise!

Update 2: Najib Amhali verandert Novëlle in Novéll – en dat weer in Novèll

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.