Honden en katten heten het vaakst Luna en Tijger. Hoe heet jouw huisdier?

De tijd dat honden en katten allemaal Fikkie en Poekie heetten is al lang voorbij. Huisdieren krijgen tegenwoordig ook modenamen. Volgens verzekeraar Proteq Dier & Zorg is Luna dit jaar de populairste hondennaam en heten katten het vaakst Tijger of Tijgertje.

De volledige top-5:

[table “81” not found /]

Bij de honden is er ten opzichte van 2013 weinig veranderd. Alleen Sam komt nieuw binnen en stoot Bella uit de top-5. In de kattenlijst is meer beweging te zien. De nummer 1 van vorig jaar, Luna, is uit de lijst verdwenen, net als Boris en Lucky (in 2013 samen met Gizmo op de vierde plaats). Lizzy en Misty komen nieuw binnen.

Opvallend is dat Luna, Max, Bo, Sam en Lizzy ook populaire kindernamen zijn. Dat leidt nog wel eens tot problemen. Wat als je je huisdier al de allermooiste naam hebt gegeven die je kunt bedenken? Je kunt je kind moeilijk hetzelfde noemen als de hond.

Van de andere populaire dierennamen is onder mensen Diesel het populairst. Er zijn 93 jongens en 11 meisjes die zo heten. Tijger komt 17 keer voor en Misty meer dan 90 keer. Maar een enkeling heet Gizmo of Simba.

Hoe heet jouw huisdier? En hoe ben je op die naam gekomen? Ik hoor graag van je!

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.