Lola-Lily heeft een zusje: Kiki-Kate

‘Heb je het gehoord?’, whatsappte mijn vriendin vanmiddag. ‘Nicolette van Dam heeft haar dochter Kiki-Kate genoemd.’ Ik schreef meteen terug: ‘Dat doet me denken aan dieΒ Lola-Lily. Van wie was dat ook alweer het kind?’ Blijkt Lola-Lily de zus van de vrijdagochtend geboren Kiki-Kate te zijn.

Nicolette van Dam en Bas Smit (screenshot Novum)
Nicolette van Dam en Bas Smit (screenshot Novum)

Lola-Lily en Kiki-Kate. Tja… Het past in ieder geval goed bij elkaar. Ik neem aan dat de roepnamen gewoon Lola en Kiki zijn.

Nicolette is er een in een lange rij BN’ers die hun kinderen opvallende namen geven. Gers Pardoel noemde zijn zoon Goud, Niels van Baarlen zijn zoon Duuc Held en Doutzen Kroes haar kinderen Phyllon Joy en Myllena Mae, om maar een paar recente voorbeelden te noemen.

Waarom? Bekende mensen staan graag in de spotlights. Door een opvallende naam voor hun kind te kiezen krijgen ze aandacht. En hun kind automatisch ook.

Nicolette enΒ  haar verloofde, vastgoedhandelaar Bas Smit, hebben nog niet gezegd hoe ze op Kiki-Kate zijn gekomen. Over Lola-Lily zei de actrice in 2012:

Lola klinkt stoer maar betekent toch zorgzaam. En Lily is de naam van mijn oma. Ze heeft ook nog een derde naam: Yara. Dat staat voor prinses. Want dat is ze zeker!’

In ieder geval kan het stel met dit soort namen nog even voor. Hoe zou een eventueel broertje van Lola-Lily en Kiki-Kate kunnen gaan heten? Jiggy-Jay, Harry-Henk, Lucky-Luke, Markie-Mark?

Wat vind jij van de namen Lola-Lily en Kiki-Kate? En hoe zouden hun broertjes en zusjes kunnen gaan heten? Laat een reactie achter!

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.