North West heeft een broertje! Kim en Kanye noemen hun zoon… Saint West

Daar is ie dan… Twee dagen na de bevalling heeft Kim Kardashian de naam van haar zoon bekendgemaakt. ‘Saint West, 12.05.15, 8 pounds, 1 ounce’. Meer staat er niet in het geboortebericht op haar website.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Daarmee is een einde gekomen aan maandenlange speculaties in de showbizzrubrieken en op namensites. De verwachtingen waren hooggespannen, want Kim en haar man Kanye West noemden hun dochter in 2013 North West. Voor kind nummer 2 moesten ze dus wel met iets heel bijzonders komen.

North, Easton, South

Al tijdens de eerste zwangerschap van de realityster ging het gerucht dat ze de naam Easton West zou kiezen. Ook South West kwam voorbij.

Kim zei in september in de talkshow van Ellen DeGeneres dat ze Easton inderdaad leuk vindt, maar dat Kanye de naam niet ziet zitten. ‘Ik denk niet dat we een andere kant op gaan’, voegde ze eraan toe. ‘Het wordt zeker niet South. Elke keer als iemand South zegt wil ik met mijn ogen rollen.’

Heilige

Het werd dus Saint. Us Magazine weet te vertellen dat het stel hun zoon gedurende de hele zwangerschap al een saint – een heilige – noemden omdat Kim zoveel moeite had gehad met zwanger worden.

Reign

Michael Jackson is de vader van Prince Michael II, Jermaine Jackson heeft Jermajesty, rapster Lil’ Kim noemde haar dochter in 2014 Royal Reign en Kim Kardashians eigen zus Kourtney Kardashian beviel datzelfde jaar van zoon Reign.

Kim en Kanye doen daar nu met Saint een schepje bovenop. De naam is nog heel zeldzaam in de Verenigde Staten, maar dat zal wel niet lang meer duren.

Er is al een lichte stijging te zien enΒ Duke, King, Legend, Major, Prince, Rex, Titan en zelfs Messiah (over die naam is wel eens wat te doen geweest) staan in de top-1000 van populairste Amerikaanse jongensnamen. Grootheidswaanzin is in.

Niet de eerste Saint

Saint West is niet de eerste celebritybaby met die naam. Selma Blair, bekend van Cruel Intentions en Legally Blonde, heeft een zoon Arthur Saint (2011). De voorman van de Foo Fighters, Dave Grohl, noemde zijn dochter in 2014 Ophelia Saint.

Pete Wentz van Fall Out Boy maakte het datzelfde jaar helemaal bont met zoon Saint Lazslo – er bestaat een echte Sint-Laszlo (let op de spelling), een van de nationale heiligen van Hongarije.

Overigens bestonden in de middeleeuwen al de namen Sanctus (Latijn), Sancho (Spaans) en Heilika (Duits), die ook allemaal ‘heilige’ betekenen. Er hebben zelfs een Sint-Sanctus en een heilige Heilika rondgelopen. Nomen est omen.

Of Saint West het ook zo ver zal schoppen valt te bezien, maar zijn ouders hebben duidelijk hoge verwachtingen.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de naam Saint? Over de top of toch wel leuk? En past Saint bij North? Laat een reactie achter!

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.