Over mij

Koffietijd

Dat ben ik, op de koffie bij Loretta. Ik ben Maarten van der Meer, 37, en al mijn hele leven gefascineerd door namen. Misschien wel omdat ik zelf zo’n gewone naam heb. Ik ben een van de dertigduizend Maartens die ons land rijk is en een van de twintigduizend Van der Meers.

Sinds 2010 schrijf ik op vernoeming.nl over mijn fascinatie. Mijn blog is sindsdien uitgegroeid tot de toonaangevende Nederlandstalige namensite en voor mij van een bescheiden hobby tot een parttime baan.

Ik ben als namendeskundige regelmatig te gast in radio- en televisie-uitzendingen (heel geregeld bij Editie NL, meermaals bij Shownieuws en Koffietijd en verder onder meer bij het Jeugdjournaal, Omroep Max, Spijkers met Koppen, Edwin Evers, Mattie en Wietze, Giel Beelen, Gerard Ekdom enz.).

In oktober 2014 is bij Uitgeverij Podium mijn boek Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? verschenen. Een tweede boek is in voorbereiding. Daarnaast schrijf ik een column over namen in Gen.magazine en ben ik coauteur van de Sdu Taalkalender 2013 en 2014.

[contact-form to=’mhjvandermeer@gmail.com’ subject=’Formulier’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]