Peaches Honeyblossom Geldof gaf haar zoons meisjesnamen

De gisteren op 25-jarige leeftijd overleden Peaches Geldof was vooral bekend vanwege haar voornamen. Dat geldt ook voor haar zussen en voor haar twee zoontjes, die ze meisjesnamen gaf.

Peaches Geldof (Foto: LGEPR / CC BY 2.0)
Peaches Geldof (Foto: LGEPR / CC BY 2.0)

De familie Geldof ontbreekt in geen enkel lijstje van crazy celebrity baby names: Peaches Honeyblossom Geldof (1989) is een van de drie dochters van Bob Geldof en Paula Yates. Haar zussen heten Fifi Trixibelle (1983) en Little Pixie (1990). Yates – blijkbaar het brein achter die namen – kreeg in 1996 met Michael Hutchence nog een dochter Heavenly Hiraani Tiger Lily.

Laten we eerlijk zijn, het is een meisjesnaam

Peaches erfde de namensmaak van haar moeder en noemde haar eigen zoon in 2012 Astala Dylan Willow. Tot afschuw van haar vader, die in The Sun zei:Β  ‘Yuck! Hoe zullen ze hem op school noemen? Ass? Stella? Laten we eerlijk zijn, het is een meisjesnaam.’

Peaches trok zich er niets van aan. Ze gaf haar tweede zoon vorig jaar de namen Phaedra Bloom Forever. In de Daily Mail grapte ze: ‘Ik zou geen Geldof zijn als ik geen gedoe in de pers zou krijgen met mijn belachelijke naamkeuze. Ik moet de familietraditie hoog houden.’

Peaches en haar man Tom Cohen kozen Bloom als verwijzing naar haar eigen tweede voornaam Honeyblossom en als eerbetoon aan het Nirvana-album In Bloom. Forever klonk gewoon cool en Phaedra komt voor in een nummer van Lee Hazlewood, Some Velvet Morning.

Gedoe in de pers kreeg het stel zeker. Aan meisjes met jongensnamen zijn we inmiddels wel gewend (ook in Nederland: er zijn honderden meisjes die Sem, Levi of Jayden heten), maar jongens met meisjesnamen? Dat is nog steeds taboe. Net als met kleding. Een vrouw kan wel een broek dragen, maar een man geen rok.

Welke naam in de familie Geldof vind jij het opvallendst (of het ergst)? En zou je zelf overwegen je zoon een meisjesnaam te geven? Laat een reactie achter.

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.