De 183 populairste Bijbelse jongensnamen van Nederland

Nederland is een van de minst religieuze landen ter wereld, maar dat zou je niet zeggen als je kijkt naar de namen die we onze kinderen geven. Van de 500 populairste jongensnamen zijn er maar liefst 183 terug te vinden in de Bijbel.

Foto: John Mayer / CC BY 2.0
Foto: John Mayer / CC BY 2.0

Van Lucas tot Guus

Dat wil niet zeggen dat Nederlandse kinderen massaal naar Bijbelse personen worden vernoemd. Het christendom heeft zo’n grote invloed op de naamgeving gehad dat je gewoon nauwelijks om christelijke namen heen kunt.

Hieronder vind je de 183 Bijbelse voornamen uit de top-500 van populairste jongensnamen, van voor de hand liggende als Lucas, Levi en Noah tot verrassende als Guus, Nils, Colin en Jarno. De Bijbel zal bij die laatste namen meestal niet de inspiratiebron zijn, maar toch stammen ze af van namen die in de Bijbel voorkomen.

Wat vind jij?

Welke Bijbelse voornamen vind jij mooi? Zou je je kind bewust een Bijbelse naam geven – of juist niet? Laat een reactie achter!

De populairste Bijbelse jongensnamen

Je kunt de tabel zelf sorteren door op de kop boven een kolom te klikken. Klik rechts onderaan op Volgende om de rest van de lijst te zien. In de kolom Bijbelse namen staat de spelling zoals gebruikt in de Nieuwe Bijbelvertaling.

[table β€œ140” not found /]

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.