Dit zijn de populairste Vlaamse kindernamen van 2017 – eerste helft

Het jaar is alweer doormidden, dus tijd voor een korte terugblik: wat zijn tot nu toe de populairste Vlaamse kindernamen van 2017?

Foto: Donnie Ray Jones / CC BY 2.0
Foto: Donnie Ray Jones / CC BY 2.0

De meest gegeven jongensnaam van het jaar is Liam, dat in 2016 op 4 stond en nu Lucas van de troon stoot. Bij de meisjes is Louise het meest gelief. Net als in 2015, toen deze naam ook op 1 stond. Mila, de onverwachte nummer 1 van 2016, zakt weg naar 3.

Opvallende stijgers bij de meisjes zijn Elena (de enige nieuwe binnenkomer in de top-10) en haar zusje Helena, dat stijgt van 39 naar 25. Ook Billie, Lize en Lou doen het erg goed. De hoogste nieuwe binnenkomer in de top-100 is Céleste op 62.

Bij de jongens maakt Lars een grote sprong van 17 naar nummer 3. Dat moet haast wel aan een of andere celebrity liggen – maar wie?

Ook nieuw in de top-10: Lewis, dat nu bijna even populair is als klassieker Louis. De Vlaamse voorliefde voor afkortingen en koosnamen bleek bij de meisjes al uit Billie, Lize en Lou; bij de jongens doen Wout, Sam, Miel en wederom Lou het goed. Hoogste nieuwe binnenkomer: Nolan op 59.

Welke namen uit de Vlaamse namenhitlijst vind je mooi en welke niet? Laat een reactie achter!

Meisjesnamen

[table “257” not found /]

Jongensnamen

[table “256” not found /]

Bron: Kind en Gezin

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.