De zoon van prins Carl Philip van Zweden heet Gabriel Walther Carl

Het zoontje van prins Carl Philip en prinses Sofia van zweden heet Gabriel Walther Carl. Dat heeft zijn opa, koning Carl XVI Gustaf, maandag bekendgemaakt.

Prins Gabriel is het tweede kind van Carl Philip en Sofia. In 2016 werd zijn oudere broer prins Alexander Erik Hubertus Bertil geboren.

Het prinselijk paar vertelde niet hoe ze op de naam Gabriel zijn gekomen – waarschijnlijk vonden ze die gewoon mooi. ‘We hebben de kleine gezien en… het was een Gabriel’, merkte de Zweedse premier Stefan Löfven op. De naam Gabriel is in Zweden redelijk populair. Hij stond afgelopen jaar op nummer 44 in de Zweedse babynamenhitlijst.

De naam is nog nooit gegeven in de Zweedse koninklijke familie, maar komt in andere vorstenhuizen wel voor. De in 2003 geboren oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde van België heet Gabriël Boudewijn Karel Maria. Prins Louis van Luxemburg werd in 2006 – ongetrouwd en op 19-jarige leeftijd – vader van prins Gabriel Michael Louis Ronny.

Walther, de tweede voornaam van het op 31 augustus geboren prinsje, is een vernoeming naar zijn overgrootvader Walther Sommerlath, de in 1990 overleden vader van koningin Silvia.

Gabriels derde naam zou een vernoeming kunnen zijn naar vader Carl Philip of opa Carl XVI Gustaf, maar Carl is ook gewoon een van de meest voorkomende voornamen in het Zweedse koningshuis. Hij is de tweede in zijn generatie die deze naam meekreeg: zijn neefje prins Oscar (2016), de zoon van kroonprinses Victoria, heet Oscar Carl Olof.

Wat vind jij van de namen Gabriel Walther Carl? Geef je mening!

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.