Rapper Keizer wordt vader van Shayne Giancarlo Eliano Rozelsky

Rapper Keizer, bij niet zo in hiphop geïnteresseerden vooral bekend van Ali B op Volle Toeren, is vader geworden. Zijn vriendin Samiera Verveer beviel gisteren van zoon Shayne Giancarlo Eliano Rozelsky.

Update: Of heet hij nu Prince Shayne Giancarlo Eliano Rozelsky? Keizers geboorteaankondiging is daar niet helemaal duidelijk over: ‘My newborn Prince Shayne Giancarlo Eliano Rozelsky Lie-A-Jen’. Is Shayne nu zijn prins of héét hij Prince?

Foto: Instagram
Foto: Instagram

De kleine Shayne is niet de eerste in het gezin die op een opvallende voornaam heeft. Zijn oudere zussen heten J’Charell, Jamia Ay-lien en Jevailey. Een mooie set typisch ‘zwarte’ namen: zwarte Surinamers en Antillianen zijn al sinds de jaren 80 bezig een heel eigen namencultuur te creëren. De namen van deze vier kinderen kinderen zijn daar een fraai voorbeeld van.

De in Paramaribo geboren rapper, die officieel Rozelsky Steve Lie-A-Jen heet, heeft nog niets losgelaten over het waarom van de namen van zijn zoontje.

Rozelsky zal wel een vernoeming naar hemzelf zijn. Ook Giancarlo lijkt een vernoeming. Ik vond een wat onduidelijke tweet van moeder Samiera uit 2010, waarin ze schrijft: ‘BirthdayGirl and birthdayBoy Giancarlo and Jevailey one love we’ll never forget you R.I.P babybro’. Zou Giancarlo haar overleden zoontje zijn geweest?

Shayne is een spellingsvariant van de Ierse naam Shane, die is afgeleid van Johannes. Giancarlo is Italiaans voor Jan-Karel. Het Spaanse en Italiaanse Eliano komt van de Latijnse naam Aelianus, al zou je ook aan een verbastering van Elias kunnen denken. Rozelsky is een Slavische achternaam. Ik ben erg benieuwd hoe Keizer zelf aan die voornaam komt.

Wat vind jij van de naam Shayne Giancarlo Eliano Rozelsky? En van de namen van zijn zusjes? Laat een reactie achter!

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.