Robin Mabel Anneke Shirley Paulien Aletta Johanna Winifred

Het is geen record, maar acht voornamen is toch behoorlijk veel. Op 15 november 2013 is in het Britse Nottingham Robin Mabel Anneke Shirley Paulien Aletta Johanna Winifred geboren.

Het meisje haalde er de krant mee. Haar ouders, Bob en Fran Overbury, vertellen in de Newark Advertiser dat Robin in haar laatste zeven namen is vernoemd naar haar oma’s, Shirley en Paulien, en haar vijf overgrootmoeders Mabel, Anneke, Aletta, Johanna en Winifred.

Toen Bob en Fran er achter kwamen dat ze een meisje verwachtten, besloten ze haar te vernoemen naar familieleden. ‘We hebben het geheim gehouden, dus het was een grote verrassing’, zegt Fran. ‘Onze familie is heel belangrijk voor ons en het leek een passend idee.’

Verschillende namen hebben een Nederlands tintje. Uit Bob en Frans huwelijksaankondiging blijkt dat Bob Overbury eigenlijk Robert van der Velde heet en afkomstig is uit het Utrechtse Cothen. Hij heeft waarschijnlijk de naam van zijn vrouw aangenomen omdat die in Engeland minder problemen geeft.

Hoe zou jouw kind heten?

Ik zat te denken hoe mijn kinderen zouden heten als ik ze naar al hun grootouders en overgrootouders zou vernoemen. Een zoon zou Herman Jan Herman Jan Johannes Russell zijn (doe maar niet) en een dochter Elsje Lynette Jeanne-Marie Wilhelmina Jantje Elizabeth-Ann (doe ook maar niet).

Welke zes namen zouden jouw kinderen krijgen?

馃 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.