Robin Mabel Anneke Shirley Paulien Aletta Johanna Winifred

Het is geen record, maar acht voornamen is toch behoorlijk veel. Op 15 november is in het Britse Nottingham Robin Mabel Anneke Shirley Paulien Aletta Johanna Winifred geboren.

Een baby, niet Robin (foto: storyvillegirl / CC BY-SA 2.0)
Een baby, niet Robin (foto: storyvillegirl / CC BY-SA 2.0)

Het meisje haalde er prompt de plaatselijke krant mee. Haar ouders, Bob en Fran Overbury, vertellen in de Newark Advertiser dat Robin in haar laatste zeven namen is vernoemd naar haar oma’s, Shirley en Paulien, en haar haar overgrootmoeders Mabel, Anneke, Aletta, Johanna en Winifred. (Robin heeft kennelijk vijf overgrootmoeders in plaats van vier. Blijkbaar is er ooit iemand hertrouwd.)

Toen Bob en Fran er achterkwamen dat ze een meisje verwachtten, besloten ze haar te vernoemen naar familieleden. ‘We hebben het geheim gehouden, dus het was een grote verrassing’, zegt Fran. ‘Onze familie is heel belangrijk voor ons en het leek een passend idee.’

Verschillende namen hebben een Nederlands tintje. Uit Bob en Frans huwelijksaankondiging blijkt dat Bob Overbury eigenlijk Robert van der Velde heet en afkomstig is uit het Utrechtse Cothen. Hij heeft waarschijnlijk de naam van zijn vrouw aangenomen omdat die in Engeland minder problemen geeft.

Hoe zou jouw kind heten?

Ik zat te denken hoe mijn kinderen zouden heten als ik ze naar al hun grootouders en overgrootouders zou vernoemen. Een zoon zou Herman Jan Herman Jan Johannes Russell zijn (doe maar niet) en een dochter Elsje Lynette Jeanne-Marie Wilhelmina Jantje Elizabeth-Ann.

Welke zes namen zouden jouw kinderen krijgen?

Gepubliceerd op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *