Twink, Knut en Pluim

Ik kreeg hem dit weekend wel zes keer toegestuurd (bedankt iedereen!): een foto van een tijdschriftenpagina waarop drie wel heel opmerkelijke kindernamen te lezen zijn.

Foto: Sara Madou

Twink, Knut en Pluim?

Zoals te verwachten waren de reacties op Twitter niet mals. ‘Zou dat nou ook onder kindermishandeling vallen?’, vroeg iemand zich af. Iemand anders: ‘Sommige mensen horen geen kinderen te krijgen…’ En journaliste Annabel Nanninga: ‘Hoe verzinnen ouders namen tegenwoordig? Lettervermicelli uitkotsen? De kat over het toetsenbord laten lopen?’

Een beetje overdreven als je het mij vraagt. Toegegeven: het rijtje Twink, Knut en Pluim is nogal over de top, maar is er met die namen op zichzelf nou zoveel mis?

Pluim? Tja, waarom niet? Mijn smaak is het niet, maar het kan een stuk erger. Knut is een gewone Scandinavische naam.

Twink is echter een ander verhaal. Ik moest toen ik die naam las meteen denken aan Jizz  – die kindernaam die in het Nederlands wel gezellig klinkt, maar in het Engels ‘sperma’ betekent.

Want wat is een twink? Volgens Wikipedia is twink een term uit de homoporno ‘voor een jong uitziende man, in de leeftijd van 18 tot 23 jaar, met weinig tot geen lichaams- en gezichtsbeharing en weinig mannelijke kenmerken, zoals spiermassa’.

Zoiets dus:

Bron: Google Afbeeldingen

Ik weet niet wat de ouders van Twink in gedachten hadden toen ze die naam uitzochten, maar dit zal het hopelijk niet zijn geweest. Het had geen kwaad gekund als ze de naam eerst even hadden gegoogeld, iets wat trouwens iederéén die zijn kind een minder gebruikelijke naam wil geven zou moeten doen.

Gelukkig is Twink een meisje. Dat maakt de naam meteen een stuk minder pestgevoelig. Maar toch: noem je kind geen Twink. Twinkel, Twinkle of Twinkelster (ja, die naam komt echt in Nederland voor) alla, maar niet Twink.

Wat vind jij van Twink, Knut en Pluim? Lekker origineel of gaan deze namen te ver? Laat een reactie achter!

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.