Namen uit Big Brother en Utopia: wordt Billy het nieuwe Bibi?

SBS 6 is terug. De kwakkelende campingzender heeft met de realityshow Utopia eindelijk weer eens een hit te pakken. Voor mij echt jeugdsentiment. Utopia lijkt sprekend op Big Brother, waarover ik 14 jaar geleden – ik was toen 16 – mijn allereerste website volschreef.

Ruud uit Big Brother 1
Ruud uit Big Brother 1

Ik wist het toen nog niet, maar tientallen meisjes danken hun naam aanBig Brother 1. Niet aan een deelnemer, maar aan het kind van een deelnemer. Bijna-winnaar Ruud praatte vaak over zijn dochtertje Bibi, die ook te gast was in de veelbekeken slotuitzending op 31 december 1999.

Leuke naam, moeten veel mensen gedacht hebben. In 1999 zijn er 44 Bibi’s geboren, in 2000 waren het er 88 en in 2001 nog eens 83. Daarna zakte het weer wat in, maar Bibi blijft een redelijk populaire naam.

Populariteit van 'Bibi' als eerste naam voor vrouwen tussen 1880 en 2012
Populariteit van ‘Bibi’ als eerste naam voor vrouwen tussen 1880 en 2012

Zal Utopia de naamgeving gaan beΓ―nvloeden? In het lijstje deelnemers – Aike, Andrea, Billy, Charlotte, Emil, Giorgio, Hakim, Harold, Isabella, Lindy, Paul, Peter, Rienk, Ruud en Vanessa – zie ik één voornaam met potentie: Billy. Als meisjesnaam wel te verstaan. Billy is in opkomst, maar momenteel nog niet erg gebruikelijk. Het zou me niets verbazen als Utopia deze naam een flinke boost geeft.

Wat denk jij? Zal de naam Billy populairder worden? En als jij je kind zou moeten noemen naar een van de deelnemers van Utopia, welke zou het dan zijn?

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.