‘Ik heb er verder niets mee’: deze 13 ouders gaven hun kinderen opmerkelijke voornamen

Elke paar maanden komt er wel weer een langs op Facebook: een bericht van een of andere site voor jonge ouders met een vraag in de trant van: 鈥楬eeft jouw kind een aparte voornaam? Vertel hieronder je verhaal!鈥 Altijd weer smullen.

Gisteren was het de beurt aan WIJ Jonge Ouders. Hier vind je de 13 opvallendste reacties. Wat vind je van de namen hieronder? En van de verhalen erachter? Geef je mening!

1. IJzertekort

Sabrina:

Onze zonen heten Dinant en Ferron. Afgeleid van Ferdinand betekent het beide moedige beschermer…. vond dat wel een mooie betekenis en stoere namen. Ferron betekenis is ook ijzerwerker ferro is ijzer. Tijdens de zwangerschap had ik daar een tekort aan en hij heeft ook vaak een te kort gehad. Moest dan ferrofumaraat drinken.

Onze dochter heet Rom茅e. Betekenis is van Rome. Heb daar verder niets mee maar we wilde een naam die bij de jongens paste en niet vaak voor komt. Andere namen die ik dan wel leuk vond hadden rare betekenissen en dat wilde ik haar dan weer niet aan doen dus heb daar wel naar gekeken ja… zocht nog naar een naam wat wonder of geluk betekent omdat zij een beetje ons wondertje is maar vond daar geen leuke namen tussen…

2. Jaxy en Jax

Elise:

Onze overleden dochter heet Jaxy. Onze zoon van 2 heet Jax. Dat is afgeleid uit de serie Sons of Anarchy waarin de hoofdrolspeler Jax heet

3. Thornado

Lisette:

Onze dochter heeft Alandra, Spaans afgeleid van Alexander en zo heet haar papa en haar oom officieel.

Onze jongste zoon heet Thor naar de God van de Donder uit de Noorse Mythologie en het is absoluut een dondersteen, ook wel Thornado genoemd door ons ;-). Op de dag dat hij geboren werd, vlak voordat ik naar de OK ging voor de keizersnede, donderde en bliksemde het enorm dus hij kondigde zichzelf goed aan.

4. Past perfect

Esther:

Mijn zoontje heet rivano. Dat betekend kracht van de rivier. Het is een sterk ventje en niets houd hem tegen. Dus die naam past perfect mij hem

5. Vino is wijn

Melanie:

Mijn zoon heet jahvino ( j spreek je uit als dj ) is Italiaanse naam
Geen idee wat de betekenis er van is alhoewel we weten dat vino wijn is natuurlijk
Ik vond het gewoon een mooie naam die je eigenlijk niet hoort en wilde geen naam die je elke dag tegen komt heb hem jaren geleden een keer gehoord en is altijd blijven hangen

6. Opa Jalyssa?

Gerrianne:

Onze dochter heet Jalyssa Janey-Lynn, vernoemd naar mijn opa en mijn 2 zusjes!

7. Achterlijk

Erik:

Mijn zoon heet Dwight S., Dwight is Latijn voor ‘achterlijk’ zijn geboorte naam was Dirk Jan maar gezien zijn gedrag konden we niet anders dan na twee jaar de naam veranderen.

Onze dochter heet Dirk Jan afgekort DJ.

8. Verblindend hihi

Marcella:

Onze zoon heet dazzley

Betekend verblindend hihi maar eigenlijk heb die van ons deze naam omdat ze papa dave heet en ze grote broer delano
Alle mannen beginnen met de d 鈽

9. Jeroen + Marielle

Marielle:

Mijn dochter heet Jerelle… je spreekt het uit als sjerrel.. combi van Jeroen en marielle.. ik ben volgende week uitgerekend maar weten nog niet of het een jongen of meisje word.. maar ook die wacht een mooie (vinden wij) naam

10. Y hoort erbij

Lana:

Mijn partner is Javaans , Surinaams , Nederlands en bij hun is het *traditie* om hun kind(eren) een javaanse naam te geven. Ik zelf ben niet van ingewikkelde namen en hoeft niet persee een 2de of meerdere namen. Maar me partner wou dat dus oke voor hem 馃槀.

Onze zoon heet Aydan , dat betekend in het Arabisch klein vuur (kwam ik achteraf achter) . Zijn 2de naam is Sugardjo en dat is dus een javaanse naam en de betekenis ? Ik heb geen flauw idee. Later kwamen we erachter dat mijn zoon en zijn vader de zelfde initialen hebben. A.S.K.

Onze dochter heet Jayda . Ik vond zelf Jada altijd een mooie naam. Zag het vaker voorbij komen en ik dacht : als ik ooit een dochter krijg is de kans groot dat ik haar zo noem. Alleen ik heb een obsessie voor de letter Y en het moet oneven zijn (vraag me niet waarom , ik heb geen idee) . Dus het werd Jayda. Haar 2de naam is Nayara , dat is ook een javaanse naam en in het Japans betekend het bloem. Heel toevallig want ook achteraf kwamen wij erachter dat ook mijn naam Lana bloem betekend. Haar 3de naam is Beya . Vernoemd naar haar te vroege overleden oma Bea. Bea is een typische Nederlandse naam en verder niets mis mee maar het paste niet in t rijtje voor mijn dochter en aangezien ik een Y wou werd het Beya.

Zo gelukkig zijn we nu met onze zoon Aydan Sugardjo K & Jayda Nayara Beya K

11. Buffalo Bill

Iris:

Cody, vernoemd naar William (Buffalo Bill) Cody. Onze huwelijksreis naat Amerika bracht ons op het idee. We reisden door de Rocky Mountains en overnachtten in het plaatsje Cody, waar Buffalo Bill vandaan kwam.

12. De laatste tsaren

Nath’tje:

Mijn dochter heet Zara, mijn zoon heet Tsar (verwijzing naarde laatste tsaren van Rusland)

13. 鈥淢ainstream鈥

Denise:

Beide kinderen hebben unieke namen. Ik hou niet van mainstream namen. Zoon “Djumeirah Ameiro” Dochter “Kymairah Elivea”. Nog niemand heet zo en blijft hopelijk zo 馃檮 heeft voor zover ik weet geen betekenissen, behalve dat het met heel veel liefde bedacht is

馃 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.