Satanistisch stel noemt hun zoon Lucifer

Wat doe je als je na de geboorte van je zoon vreest voor zijn leven? Je bidt tot Satan en je noemt je kind Lucifer. Dat deed volgens Pravda in ieder geval een stel uit de Russische stad Perm.

De kleine Ljoetsifer Konstaninovitsj Mensjikov (screenshot Russia Today)
De kleine Ljoetsifer Konstaninovitsj Mensjikov (screenshot Russia Today)

Protest tegen het systeem

‘Hij had na de geboorte moeite met ademen en moest aan de beademing’, vertelt sataniste Natalja Mensjikova aan Russia Today.

‘Iedereen was erg bang. Ik bad tot Lucifer en beloofde dat ik mijn kind zo zou noemen als hij zou blijven leven. Hierdoor deed hij het de volgende ochtend goed zonder beademing.’

Vader Konstantin Mensjikov gaat verder: ‘We hebben hem Lucifer genoemd. Ten eerste om onze belofte na te komen omdat ons kind leeft en gezond is en ten tweede als protest tegen het systeem’ – wat dat laatste ook mag betekenen.

De burgerlijke stand probeerde de ouders van de kleine Lucifer (in het Russisch Ljoetsifer) nog op andere gedachten te brengen, maar dat mocht niet baten. Er bestaat in Rusland wettelijk geen mogelijkheid deze naam te verbieden.

Volgens een plaatselijke geestelijke zal de kerk Lucifer accepteren als hij later zou willen toetreden, maar dan wel onder een andere naam: ‘de naam van een heilig man en niet die van de duivel.’

Natalja en Konstantin met hun zoontje Ljoetsifer (screenshot Russia Today)
Natalja en Konstantin met hun zoontje Ljoetsifer (screenshot Russia Today)

De heilige Lucifer

Als Lucifer zich ooit tot het christendom bekeert en toch zijn naam wil behouden, dan moet hij naar Sardini毛 verhuizen. Daar wordt namelijk de heilige Lucifer van Cagliari vereerd, die in de vierde eeuw bisschop was op het Italiaanse eiland.

Met Satan had deze heilige niets te maken. In zijn tijd was Lucifer (Latijn voor ‘lichtdrager’) nog gewoon een benaming voor de planeet Venus. Op een gegeven moment begonnen christenen Venus te associ毛ren met gevallen engelen en daardoor is Lucifer uiteindelijk een synoniem voor de duivel geworden.

Mooie naam

Jammer, want eigenlijk is Lucifer een mooie naam. Hij klinkt goed en de betekenis ‘lichtdrager’ is ook niet mis. Zou je je kind in Nederland zo kunnen noemen?

Ik zou het niet aanraden, maar het mag. Volgens de Nederlandse Voornamenbank heeft de Nederlandse burgerlijke stand de naam tenminste 茅茅n keer geaccepteerd. Met andere woorden: er loopt in Nederland een Lucifer rond.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de naam Lucifer? Kun je je kind zo noemen of gaat dat te ver? Laat een reactie achter!

馃 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.