Wijs, broertje van Lef

Toen wij onze kinderen verwachtten verheugde ik me altijd op de bezoekjes aan de verloskundige. Omdat ik het hartje wilde horen natuurlijk, maar ook vanwege de geboortekaartjes in de wachtkamer.

Tijdens het wachten bestudeerde ik het prikbord aan de achterwand, net zolang tot ik precies kon aanwijzen welke kaartjes er sinds ons vorige bezoek bij waren gekomen.

Helaas was het met die geboortekaartjes net als met de kindernamen erop: alle ouders willen iets origineels, iets bijzonders, iets eigens, maar toch zijn het allemaal variaties op dezelfde paar thema’s. Iets Γ©cht bijzonders trof ik op dat prikbord helaas nooit aan.

Mijn oud-studiegenoot S. had meer geluk. Hij mailde me deze foto uit een verloskundigenpraktijk in Hengelo:

wijs-lef

Wijs! Broertje van Lef! (En van Anouk en Renske, die wel uit een eerder huwelijk zullen komen.) Daar word ik nou vrolijk van. Meer van dit soort namen graag, al was het maar om de wachttijd bij de verloskundige te veraangenamen.

Zeg het maar: Wijs en Lef of Anouk en Renske. Welk setje heeft je voorkeur?

🀞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.